نگاهی به مشکلات فعالان عرصه چاپ در خراسان شمالی

صنعت چاپ یکی از مهمترین صنایع در جهان است به گونه‌ای که برخی از کشورهای پیشرفته این صنعت را در اولویت اول تا پنجم فعالیت‌های خود تعریف کرده و بودجه‌های بسیاری را صرف این مهم می‌کنند اما متأسفانه در ایران این صنعت به خوبی شناخته شده نیست و گاه مورد غفلت واقع می‌شود.

به گزارش ایسنا،  صنعت چاپ در استان نیازمند توجه بیش از پیش مسئولان است زیرا فعالان این عرصه با مشکلات فراوان به فعالیت خود ادامه می دهد و نیاز است برای رفع این مشکلات تلاش شود.

حیدر قلی ابراهیمی، رئیس انجمن صنعت چاپ خراسان‌شمالی با اشاره به مشکلات فعالان این صنعت به ایسنا اظهارکرد: نیروی ماهر در حوزه صنعت چاپ در استان وجود اما اگر دستگاه های موجود دچار نقص شود تعمیرکار ماهر وجود ندارد. به علت نبود نیروی تعمیرکار در استان باید برای رفع عیب یک دستگاه که شاید در تهران با 20 هزار تومان انجام شود، باید در استان به منظور رفت و آمد و اسکان تعمیرکار از تهران به این منطقه 500 هزار تومان هزینه شود.

وی با بیان اینکه 50 درصد کارهای چاپی به واسطه کانون های تبلیغات و تایپ و تکثیری ها از استان خارج می‌شود، افزود: افرادی از کانون های تبلیغات به ادارات، نهاد و سازمان ها مراجعه کرده و به دلیل عدم آگاهی لازم، ادارات کارهای چاپی خود را به آنان سفارش می‌دهند بدین ترتیب نقدینگی به خارج استان سوق داده خواهد شد.

وی با بیان اینکه این کانون‌های تبلیغاتی از مقوله چاپ اطلاعات کافی را ندارند، افزود: در صنعت چاپ واسطه‌های فراوانی با عنوان تایپ و تکثیری‌ها وجود دارند که با استفاده از یک کامپیوتر و میز مکانی را بازگشایی کرده فعالیت می‌کنند در حالی که باید عنوان چاپ و تکثیر را از سر در مغازه خود بردارند.

مدیر چاپخانه ایران چاپ بجنورد با تاکید بر اینکه هم اکنون چاپخانه ها در استان در حالت نیمه راکد هستند، افزود: کانون‌های تبلیغات و آگهی با بازاریابی خود به نوعی به عنوان رقیب چابخانه ها فعالیت کرده و به نوعی به چابخانه های استان ضرر و زیان وارد می‌کنند. نباید فاکتورهای چاپ که مربوط به خارج از استان باشد، توسط عاملان ذی حسابی در دستگاه های اجرایی تائید شود.

نوسازی دستگاه های چاپ استان نیازمند اختصاص تسهیلات کم بهره

قدیر بالا زاده، مدیر چاپخانه برادران بالازاده در شیروان به ایسنا گفت: نیروهای ماهر و متخصص در حوزه صنعت چاپ در این منطقه وجود ندارد. دستگاه‌های موجود در چاپخانه‌ها فرسوده بوده و نیازمند نوسازی است اما هزینه‌های نوسازی بسیار بالاست.

وی خاطرنشان کرد: تسهیلاتی هم که به فعالان این عرصه اختصاص می‌یابد دارای سود بالا بوده که بیش از پیش زیر بار پرداخت اقساط آن گیر می‌کنند.

نقدینگی مشکل اصلی در صنعت چاپ

علی خادمی، مدیر مسئول روزنامه نسیم بجنورد نیز به ایسنا اظهار کرد: در استان چاپخانه های موجود در بخش شیت کار کرده و دارای دستگاه ها قدیمی هستند.

وی با بیان اینکه به تازگی چاپخانه چاپ رول در مرکز استان راه اندازی شده که آن هم برای چهار صفحه خشک کن دارد، ادامه داد: برای اینکه هشت صفحه را تا زده و کنار بگذارند باید از چندین نیروی انسانی و صرف چهارساعت زمان استفاده کنیم اما این در حالیست که در خراسان رضوی زمان لازم برای چاپ این روزنامه ها بین 25 تا 30 دقیقه بوده و کارها دارای کیفیت بالاتری هم است.

وی با بیان اینکه چابخانه های خراسان رضوی با مراکز استان ها در خرید اقساطی خیلی همراهی نمی کنند، عنوان کرد:مشکل اصلی کار با چاپخانه‌های خراسان رضوی نقدینگی و نبود پول است و این در حالیست که آنان انجام کارهای چاپی را منوط به پرداخت نقدی عنوان می‌کنند.

خادمی با بیان اینکه برای حل مشکل نقدینگی باید تسهیلات بگیریم اما این در حالیست که نبود ضامن و وجود چک برگشتی در این حوزه نیز از دیگر مشکلات است، افزود: باید چاره ای اندیشیده شود تا به روزنامه نگاران و مدیران مسئول که اقدام به چاپ روزنامه می‌کنند، همانند دیگر تولیدگران با وجود چک برگشتی تسهیلات اختصاص یابد.

استفاده از ظرفیت کشور ترکمنستان برای توسعه صنعت چاپ خراسان‌شمالی

علی افتخاری، یک کارشناس حوزه چاپ در خراسان‌شمالی به ایسنا گفت: صنعت چاپ در کشور فرابخشی بوده و توسعه صنعت چاپ ارتباط مستقیمی با توسعه سایر شاخص‌های اقتصادی،  فرهنگی و گردشگری دارد.

وی ادامه داد: خراسان‌شمالی در مسیر جاده آسیایی و منطقه توریستی مازندران و پایتخت معنوی ایران قرار دارد،‌ بنابراین می‌‎توان برای معرفی این منطقه در ابعاد مختلف از بروشور و بنر و دیگر ابزار صنعت چاپ استفاده کنیم.

وی با اشاره به اینکه خراسان‌شمالی در جوار کشور ترکمنستان قرار دارد، یادآورشد: ترکمنستان از کشورهای در حال توسعه بوده و امکانات لازم در حوزه چاپ را ندارند، دراین راستا می‌توان از ظرفیت موجود در این کشور به نفع استان بهره برد. با توجه به تنوع قومی و قبیله ای موجود در استان، می توان در شاخه های مختلف همانند صنایع بسته بندی در مواد غذایی استان برای ترکمنستان استفاده کرد.

از این پس فاکتور کارهای چاپی خارج از استان تائید و پرداخت نمی‌شود

حسین فرخنده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان‌شمالی نیز با تاکید بر ارتقاء مهارت نیروی انسانی در صنعت چاپ، اظهارکرد: این سازمان دوره‌های آموزشی لازم را در راستای مهارت افزایی و آشنایی با شیوه های نوین چاپ، بازاریابی و آماده سازی فایل با حضور اساتید کشوری برپا کرده است.

وی با بیان اینکه دستگاه های چاپ استان فرسوده است، ادامه داد: هر زمانی که بانک ها و یا صندوق توسعه ملی تسهیلاتی کم بهره داشته باشند به منظور توسعه صنعت چاپ اختصاص داده اند. سال گذشته تسهیلاتی را به منظور اشتغال زایی و کارآفرینی به طرح های دارای توجیح در کارگروه اشتغال استان تخصیص می یابد.

فرخنده با بیان اینکه از این پس فاکتورهای کارهای چاپی که خارج از استان باشد تائید نخواهد شد، افزود: به منظور اینکه کارهای چاپی موجود در استان توسط فعالان این عرصه در منطقه انجام شود، از سوی ذی حسابان، فاکتورهای دستگاه های اجرایی که کارهای چاپی خود را خارج از استان انجام دهند، تائید نخواهد شد.

وی با بیان اینکه هم اکنون صنعت چاپ استان به بلوغ و خودکفایی رسیده است، عنوان کرد: با توجه به فعالیت 55 واحد چاپخانه و صنایع وابسته در منطقه امکان چاپ روزنامه ها در استان وجود دارد.

  امید می‌رود که مسئولان بتوانند با اختصاص تسهیلات کم بهره و ملزم کردن دستگاه های اجرایی برای انجام کارهای چاپی خود در همین منطقه شاهد رونق صنعت چاپ خراسان‌شمالی باشیم.  


انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۹ شهریور ۱۳۹۶ / ۱۵:۴۱
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 96061910899
  • خبرنگار :