به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، در ابتدای این نشست مجید رجبیمعمار - مدیرعامل خانه هنرمندان ایران - گفت: اکنون برای سومینبار است که خانه هنرمندان میزبان جشنواره «هنر برای صلح» میشود. سال گذشته در مراسم اختتامیه، پیشنهاد برگزاری جشنواره را بهصورت بینالمللی دادیم که خوشبختانه مورد قبول قرار گرفت و با همکاری خانه هنرمندان ایران و وزارت امور خارجه و مرکز حقوق بشر در ژنو، نمایشگاهی از آثار چهار دوره پیشین جشنواره هنر برای صلح در مقرر سازمان ملل در ژنو برپا شد.
او ادامه داد: امسال برای نخستینبار، بخش فیلم نیز به این جشنواره اضافه شده است که این بخش بهصورت بینالمللی برگزار خواهد شد.
رجبیمعمار با اشاره به مفهموم گسترده صلح، اظهار کرد: صلح، مفهومی وسیعتر از ضد جنگ بودن دارد و هنر در القای این مفهوم گسترده میتواند کمککننده باشد. همیشه صلح را در تقابل با جنگ معنی کردهاند، اما صلح مفاهیم گستردهای مانند بیدغدغه بودن، زندگی همراه با عدالت و ... با خود همراه دارد.
او افزود: جشنواره یک روز پیش از آغاز هفته دفاع مقدس شروع میشود و برای بسیاری، این همزمانی مورد پرسش است. در کشورهایی هم که سفر کردهام، همواره این موضوع را از من پرسیدهاند که چرا شما در کشورتان همزمان با جنگ ایران و عراق جشن میگیرید؟ توضیح ما این است که این جنگ، یک جنگ تحمیلی به کشور ما بود و این هفته را میتوان هفته دفاع مقدس و مقاومت ملی مردم ایران دانست و به پاس رشادتهای مردم ایران که تن به ظلم ندادند و اجازه ندادند تکهای از سرزمینشان تحت سیطره عراق قرار گیرد، جشن میگیریم.
مدیرعامل خانه هنرمندان ایران بیان کرد: جنگ تحمیلی هشت ساله با پیروزی به اتمام رسید و ملت ایران با پذیرش قطعنامه ۵۹۸ اعلام کرد که دیگر پس از این، جنگ را ادامه نخواهند داد و به قول خود نیز عمل کرد. ملت ایران همواره صلحطلب بوده است و بهدنبال تنشزدایی در منطقه هستیم. آرزوی همه ما، صلح برای جهانیان و امکان این مهم به واسطه فرهنگ و هنر هستیم. پیام کلی این جشنواره، گفتمان صلح و عدالت جهانی در جهان است.
فریدون فربد - دبیر جشنواره «هنر برای صلح» - نیز گفت: همکاری با خانه هنرمندان ایران مایه افتخار جشنواره هنر برای صلح است. پس از برگزاری دوره چهارم جشنواره، ما بر بینالمللی بودن آن بیشتر تمرکز کردیم و چنین اقدامی مورد توجه سازمان ملل قرار گرفت.
به گفته او، امسال از ۳۰ کشور دنیا، آثاری در این جشنواره شرکت داده شده و بخش سینما با دبیری ایمان عربی فعالیتش را آغاز کرده است. در این جشنواره میکوشیم نگاه هنریتری به فیلم کوتاه داشته باشیم.
فربد ادامه داد: در این دوره، بخش موسیقی بسیار مورد توجه قرار گرفته و در این بخش، از ۲۱ تا ۲۹ شهریور هر شب در فضای باز خانه هنرمندان ایران برنامه خواهیم داشت. همچنین یک تئاتر کودک با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در فضای باز خانه هنرمندان اجرا خواهد شد. همچنین همزمان با برگزاری جشنواره ویدئومپینگ در برج آزادی اجرا خواهد شد.
مژده طباطبایی - دبیر بخش تجسمی جشنواره «هنر برای صلح» - هم با بیان اینکه امسال این جشنواره در بخش تجسمی با اقبال خوبی مواجه شده است و پس از پایان جشنواره همچنان آثار به دبیرخانه جشنواره ارسال میشد، گفت: در داوریها تلاش کردهایم که عدالت را رعایت کنیم و انتخابهای خوبی برای نمایش داشته باشیم.
او افزود: بخش تجسمی بهصورت بینالمللی برگزار میشود و اگر بخواهیم میزان رشد جشنواره را اعلام کنیم، این جشنواره با رشد ۲۰ درصدی در بخش تجسمی روبهرو شده است.
رودابه تن کرمی - دبیر اجرایی جشنواره - نیز گفت: در این دوره، ۳۴۰ هنرمند شرکت کردهاند و با اینکه جشنواره از ۲۱ شهریور آغاز به کار میکند، مراسم رسمی جشنواره ۲۳ شهریور در سالن شهناز برگزار خواهد شد و از برگزیدگان جشنواره تقدیر میشود.
ایمان عربی - دبیر بخش سینما - هم اظهار کرد: طبق جلسهای که با فریدون فربد مبنی بر اضافه کردن بخش فیلم کوتاه به جشنواره داشتیم، حدود ۲۹ فیلم بینالمللی توسط ما دیده شد که ۱۰ فیلم برای بخش بینالملل انتخاب شد. از حدود ۴۶ فیلم که برای سینمای ایران انتخاب کردیم، ۲۷ فیلم را برای اکران در این بازه سه روزه در نظر گرفتیم. فیلمهایی که در این جشنواره اکران میشوند در جشنوارههای مهم دنیا مورد استقبال قرار گرفتهاند.
در پایان این نشست، از پوستر پنجمین دوره جشنواره «هنر برای صلح» که توسط حامد حکیمی طراحی شده بود، رونمایی شد.
خانه هنرمندان ایران از ۲۱ تا ۳۰ شهریورماه میزبان پنجمین جشنواره هنر برای صلح خواهد بود.
انتهای پیام