به گزارش خبرنگار ایسنا، جهانگیر شاهمرادی در هشتمین سمینار ملی شیمی که امروز چهارشنبه (۱۵ شهریور)، در دانشگاه خوارزمی برگزار شد، اظهار کرد: ما سالانه به 2 میلیون تن کاغذ و فرآوردههای آن نیاز داریم. از این میزان ۱.۳ میلیون تن وارد میشود بنابراین در خصوص کاغذ مزیتی برای تولید در کشور نداریم.
وی با بیان اینکه سالانه ۲۳۰ میلیون تن کاغذ در دنیا مصرف میشود، خاطرنشان کرد: ما یک درصد جمعیت دنیا را داریم و یک درصد کاغذ دنیا هم مصرف میکنیم.
مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی البرز در ادامه گفت: برای تولید یک تن کاغذ باید ۲۴ درخت نسبتا تنومند قطع شود و همچنین به حدود ۶۰ مترمکعب آب نیز نیاز است. اگر این کاغذ بازیافتی باشد به چهار درخت و ۳۴ مترمکعب آب نیاز است.
شاهمرادی اضافه کرد: اگر ما بتوانیم به مکانیزمی دست یابیم که این فرآیند را تغییر و صنعت دیگری را جایگزین کنیم برای تولید یک تن کاغذ میتوان ۲۰ درخت را حفظ و ۱۶ هزار گالن آب هم ذخیره کرد.
وی با اشاره به مزیتهای تکنولوژی کاغذ سنگی برای جایگزینی گفت: این موضوع در دنیا از ۱۹۹۰ شروع شده است. کاغذ سنگی یا استون پیپر یعنی کاغذی که بین ۸۰ تا ۸۵ درصد آن پودر کربنات کلسیم است و ایران یکی از کشورهای غنی در دارا بودن این ماده است. این ماده سفید رنگ است و کاغذ تولید شده از آن نیازی به مواد سفیدکننده ندارد. بکارگیری این تکنولوژی از تایوان شروع شد و امروز به ۴۰ کشور دنیا رسیده است و "اف دی ای" هم آن را تایید کرده است.
وی ادامه داد: قیمت این کاغذ نیز کمتر بوده و برای تولید نیازی به آب و قطع شدن درخت نیست، همچنین آلودگی ندارد و برای نوشتن نیز مناسبتر است. کاغذ سنگی در مقابل آتش مقاومت بیشتری دارد و در مقابل حشرات نیز مقاوم تر است.
وی در خصوص فرآیند تولید این کاغذ نیز گفت: کل تجهیزات کارخانه در یک فضای ۲۵۰۰ متری قرار می گیرد. این میتواند انقلاب خوبی را در صنعت کاغذ ایجاد کند.
مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی البرز در پایان و در خصوص عدم اشاعه این تکنولوژی در کشور گفت: پایین بودن تعرفه واردات کاغذ و انحصار در واردات یکی از عوامل این موضوع است.
انتهای پیام