به گزارش ایسنا، محمدعلی نجفی ظهر امروز (چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیات دولت که برای اولین بار در آن شرکت میکرد، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در کشور ما حدود ۷۶ درصد از جمعیت شهرنشین هستند بنابراین خیلی مهم است که برنامههای توسعه ملی که توسط دولت تنظیم میشود با برنامههای توسعه شهرداری که توسط شهرداریها تنظیم میشود یک هماهنگی داشته باشد.
وی ادامه داد: شروع این هماهنگی این است که شهردار در جلسات دولت و کمیسیونهای تخصصی دولت حضور داشته باشد و در جریان تصمیمات دولت باشد. حضور من در دولت در واقع به عنوان نماینده همه شهرداران کشور و همه شهرنشینان کشور است. از این جهت فرصت مغتنمی برای من، شهر تهران و بقیه شهرهای بزرگ کشور است.
نجفی در ادامه بیان کرد: به هر حال شهرداری با هر دستگاهی که در شهر خدمات ارائه میکند ارتباط دارد و باید هماهنگی و همافزایی بین شهرداری و بقیه دستگاهها وجود داشته باشد. حضور من در دولت باعث میشود این هماهنگیها خیلی سریعتر صورت بگیرد و امیدواریم به این صورت کارهای شهرداری و آنچه مربوط به خدماترسانی دولت است بهتر انجام شود.
وی با بیان اینکه حضور شهردار تهران در جلسه هیات دولت توسط رییسجمهور تایید شده، افزود: بنابراین مساله حضور من در جلسات مستمر خواهد بود. اصل حضور شهردار دلایل مهمتری دارد. سالهاست بین شهرداری و دولت اختلاف نظر وجود دارد مثلا درباره اینکه شهرداری چقدر از دولت طلب دارد و آیا اصلا طلب دارد یا نه؟ ما با آقای وزیر اقتصاد هم صحبت کردیم و انشاءالله ظرف هفته آینده کمیته دوجانبهای تشکیل دهیم تا اول تکلیف میزان این مطالبات مشخص شود و بعد بر حسب وسع دولت در طول سال ۹۶ و سالهای بعد این مطالبات تدریجا به صفر برسد.
شهردار تهران در پاسخ به سوالی درباره ناوگان اتوبوسرانی پایتخت، گفت: ما بررسیهایی را شروع کردیم و شورای اقتصاد هم مصوبهای در این زمینه داشته که قرار است 2000 دستگاه اتوبوس از مجارستان وارد شود. ما پیگیریهای اولیه را انجام دادیم و امیدواریم این مصوبه اجرایی شود. البته بخشی از کار قطعات و مونتاژ این اتوبوسها در ایران انجام میشود و بخشی از طریق مجارستان وارد میشود. امیدواریم ظرف چند ماه آینده این مصوبه اجرایی و تحولی در اتوبوسرانی تهران ایجاد شود.
وی درباره این گفتهاش که امسال شهرداری سال مالی سختی خواهد داشت، اظهار کرد: این دشواری از چند جهت وجود دارد؛ طبق برنامه ششم متاسفانه مادهای در برنامه گذاشته شده که سهم شهرداریهای کلان شهر از مالیات بر ارزش افزوده کاهش پیدا کرده و بخشی از سهم آنها به شهرهای کوچک و روستاها تعلق گرفته است. با محاسباتی که ما داریم در تهران حدود دو هزار میلیارد تومان از درآمدهای شهرداری به این صورت کاهش پیدا میکند.
نجفی افزود: این مساله خیلی میتواند تاثیرگذار باشد چون کل بودجه نقدی شهرداری در سال جاری 12 هزار میلیارد تومان پیشبینی شد که دو هزار میلیارد از آن یعنی بیش از 15 درصد. دلیل دوم این است که متاسفانه در گذشته تصمیماتی گرفته شده و بعضی از عوارضی که مربوط به آینده است پیشاپیش از مردم گرفته شده و یا بعضی از تراکمها پیش فروش شده که اینها باعث میشود در ماههای آینده بخش عمدهای که تحت عنوان عوارض، شهرداری باید دریافت کند پیشاپیش دربارهاش اقدام شده باشد و این عوارض به شهرداری وارد نمیشود.
انتهای پیام