سیدکمالالدین سجادی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به وضعیت فعلی فضای سیاسی کشور بعد از انتخابات ریاست جمهوری، اظهار کرد: به نظر میرسد در حال حاضر برای بررسی موضوع وضعیت فعلی فضای سیاسی کشورمان نیازمند یک کار کارشناسی باشیم اما به طور خلاصه میتوان گفت تحزب در ایران دارای مشکلات عدیده است و این مشکلات دلایل مختلفی دارد از جمله اینکه احزاب ما حرفهای نیستند و برنامه اجرایی منسجمی برای اداره کشور ندارند.
وی افزود: احزاب باید در مسائل سیاسی، فرهنگی و اجتماعی تولیدکننده یک برنامه برای اداره کشور باشند، اما از آنجا که اکثر اعضای شورای مرکزی به کارهای متعددی مشغولند و در واقع به صورت تفننی به فعالیت حزبی میپردازند کمتر شاهد ارائه چنین برنامههایی از سوی احزاب هستیم.
سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری با بیان اینکه شاید یک یا دو حزب حرفهای در کشور وجود داشته باشد، اظهار کرد: این احزاب حرفهای نیز با اینکه در سراسر کشور توسعه یافتهاند اما میبینیم که اگر در زمان انتخابات لیستی ارائه دهند چندان اقبالی به آن نشان داده نمیشود.
سجادی با بیان اینکه احزاب در حال حاضر کارکرد ذاتی خود را در کشور ندارند، اظهار کرد: یکی دیگر از دلایل این عدم کارآمدی احزاب این است که تشکلهای جریانهای اصلاحطلب و اصولگرا با یکدیگر انسجام و همگرایی لازم را ندارند و حتی میبینیم که در میان احزاب جریان اصلاحطلب نیز انتقادات شدیدی علیه سایر احزاب وابسته به این جریان انجام میشود و حتی در جریان اصولگرایی نیز همین ویژگی وجود دارد.
وی افزود: جبهه پیروان خط امام و رهبری که دارای 18 حزب و تشکل سیاسی در درون خود است و حتی برخی از آنها سابقه 50 ساله دارند در عین حال دارای انسجام لازم برای انتخابات نیستند و نمیتوانند در این زمینه فهرستی منسجم ارائه دهند که البته چنین شرایطی هم مبتلابه جریان اصلاحات و هم جریان اصولگرایی است.
سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری با اشاره به اینکه در تشکل متبوعش آسیبشناسیهای فعالیتهای انتخاباتی در حال انجام است، اظهار کرد: ما در درون جبهه پیروان بحث آسیبشناسی فعالیتهای انتخاباتی را آغاز کردهیم تا به راهبرد و راهکار مناسبی برسیم و به نظر میرسد خوب است که هر جریان و تشکلی کمی به سمت خودانتقادی برود تا به انسجام درونی دست پیدا کند و پایدارتر و قویتر ظاهر شود.
وی تاکید کرد: این فعالیتها باید ادامه پیدا کند تا مثلا مشخص شود که جبهه پیروان خط امام و رهبری با 18 حزب و تشکل عضو، چه جایگاهی در جمنا دارد یا اینکه در هر طرحی که برای انسجام جریان اصولگرایی وجود دارد چه جایگاهی دارد.
سجادی یادآور شد: احزاب ایران در مرحله بحران قرار دارند و باید بر آن فائق بیایند تا بتوانند نقشی که قانون اساسی برای آنها به رسمیت شناخته را ایفا کنند در مردمسالاری دینی و دموکراسی نیز نقش احزاب نقش راهبردی است و اگر احزاب نباشند مردمسالاری معنای دقیق خود را پیدا نمیکند.
انتهای پیام