به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، خبرگزاری رسمی شینهوای چین گزارش داد، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه و شی جینپینگ، همتای چینی وی در این نشست توافق کردند تا به هدف خلع سلاح شبه جزیره کره پایبند بمانند و هماهنگی و ارتباط نزدیک با یکدیگر را حفظ کنند تا به آزمایش هستهای روز یکشنبه کره شمالی پاسخ مناسب دهند.
این در حالی است که رئیسجمهور چین در سخنرانی به نمایندگان تجاری پنج کشور بلوک بریکس در روز یکشنبه اشارهای به آزمایش هستهای کره شمالی نکرده بود.
در همین راستا کرملین اعلام کرد که ولادیمیر پوتین همچنین با شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن گفتوگوی تلفنی داشته و از او خواسته تا نسبت به پاسخ به ادعای آزمایش یک بمب هیدروژنی از سوی کره شمالی خویشتنداری نشان دهد.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین به خبرنگاران گفت: ولادیمیر پوتین در این گفتوگو اظهار داشت که جامعه بینالملل نباید تسلیم احساسات شود و باید با آرامش و سنجیده اقدام کند و همچنین بر اینکه راه حل پیچیده مشکل هستهای و دیگر مسائل شبه جزیره کره صرفا باید از طریق تدابیر سیاسی و دیپلماتیک حاصل شود، تاکید کرد.
در همین راستا رهبران کره جنوبی و ژاپن نیز در گفتوگوی تلفنی با یکدیگر توافق کردند تا با همکاری یکدیگر به ایجاد حمایت از تحریمهای بیشتر علیه کره شمالی بپردازند.
شبکه اناچکی ژاپن گزارش داد، شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن و مون جائه این، رئیسجمهور کره جنوبی امروز دوشنبه در گفتوگوی تلفنی خود که در آستانه دومین نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل برای رسیدگی به ششمین آزمایش هستهای کره شمالی انجام شد به بحث درباره بحران به وجود آمده پرداختند. نشریه جیجی ژاپن گزارش داد که آبه و مون جائه این در این گفتوگوی تلفنی توافق کردند که افزایش فشارها بر کره شمالی از جمله با تحریمهای قدرتمندتر سازمان ملل علیه این کشور ضروری است.
شینزو آبه همچنین یکشنبه شب علاوه بر ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، با دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا نیز گفتوگوی تلفنی داشت.
وزارت خارجه ژاپن اعلام کرد: شینزو آبه به شدت روسیه را تشویق کرده تا به عنوان عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل پاسخی سازنده به این اتفاق دهد.
وی و پوتین همچنین توافق کردند در نشست چند روز دیگر خود در شهر ولادیوستوک روسیه مذاکراتشان را در این خصوص ادامه دهند.
در عین حال شینزو آبه به ترامپ نیز گفت: آزمایش هستهای کره شمالی یک تهدید جدی علیه امنیت ژاپن محسوب شده و یک چالش تمام عیار علیه جامعه بینالمللی محسوب میشود.
نخست وزیر ژاپن در عین حال در نشست قانونگذاران حزب حاکم این کشور طی امروز گفت: ژاپن نهایت تلاش خود را با همکاری با آمریکا خواهد کرد تا از خودش در مقابل موشکهای شلیک شده از سوی کره شمالی دفاع کرده و قابلیتهای دفاع موشکی خود را تقویت کند.
این در حالی است که روند محکومیتها از جمله از سوی چندین کشور دیگر جهان علیه آزمایش هستهای کره شمالی ادامه پیدا کرد. در همین راستا آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل این اقدام کره شمالی را به عنوان یک اقدام "عمیقا بی ثبات کننده برای امنیت منطقهای" محکوم کرد.
دبیرکل سازمان ملل در عین حال از رهبر کره شمالی خواست دست از چنین اقداماتی بردارد.
استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل اظهار کرد: این اتفاق یک نقض جدی دیگر وظایف بینالمللی جمهوری دموکراتیک خلق کره محسوب شده و مایه تضعیف تلاشهای مربوط به خلع سلاح و عدم اشاعه بینالمللی است. این اقدام عملیات برای امنیت منطقهای بی ثباتی میآورد.
در ادامه مالکوم ترنبول، نخست وزیر استرالیا نیز از چین تقاضا کرد تا بعد از انجام آزمایش یک بمب ظاهرا هیدروژنی کره شمالی را سر عقل بیاورد.
ترنبول گفت: چین تحریمهای اقتصادی سازمان ملل علیه کره شمالی را اجرا خواهد کرد اما با توجه به توهینی که کره شمالی به چین با ششمین آزمایش هستهای خود در روز یکشنبه کرده کاملا مشخص است که باید اقدامات بیشتری علیه این کشور صورت گیرد.
نخست وزیر استرالیا امروز به خبرنگاران گفت: اکنون ریسک بروز جنگ در شبه جزیره کره در بالاترین سطح خود در ۶۰ سال اخیر قرار گرفته است.
او تاکید کرد: چین به عنوان نزدیک ترین همپیمان و شریک تجاری اهرم اقتصادی لازم را داشته و بنابراین برای اعمال نفوذ بر کره شمالی مسئولیت دارد.
در عین حال دولت ترکیه نیز آزمایش هستهای جدید کره شمالی را محکوم کرد.
وزارت خارجه ترکیه روز یکشنبه در بیانیهای اعلام کرد: این آزمایش یک اقدام غیرمسئولانه و تحریک آمیز بود که قوانین بینالمللی را نادیده گرفته و صلح و امنیت منطقهای را به خطر میاندازد.
ترکیه یکی از کشورهایی بود که در جریان جنگ شبه جزیره کره در سالهای ۱۹۵۰ – ۱۹۵۳ نیروهایش را در نیروهای کمک کننده سازمان ملل به کره جنوبی شرکت داد.
هند، پاکستان و فیلیپین نیز از جمله کشورهای آسیایی بودند که آزمایش هستهای کره شمالی را محکوم کردند.
آلن پیتر اس.کایتانو، وزیر امور خارجه فیلیپین که در سفر رسمی به سئول رفته گفت: کشورش شدیدا نگران انفجار هستهای از سوی کره شمالی بوده و چنین اقدامات تحریک آمیزی ثبات منطقهای را تهدید میکند.
کایتانو گفت: اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا، آسهآن آماده کمک به هرگونه تلاشی برای کاستن از تنشها در شبه جزیره کره از طریف گفتوگو است.
وزارت خارجه هند نیز با انتشار بیانیهای نسبت به آزمایش هستهای روز یکشنبه کره شمالی اظهار تاسف کرد و گفت: کره شمالی بار دیگر در راستای نقض تعهدات بینالمللی خود اقدام کرد.
همچنین پاکستان نیز به محکوم کردن این آزمایش از همه طرفها خواست تا نهایت خویشتن داری را نشان دهند و به مسیر حل صلح آمیز مساله با گفتوگو بازگردند.
فنلاند نیز شدیدا آزمایش هستهای کره شمالی را محکوم کرده و گفت که این اقدام تداوم سری اقدامات کره شمالی در نقض فاحش وظایف بینالمللی خود به عنوان یک روند رواج یافته در سال جاری میلادی محسوب میشود.
تیمو سوینی، وزیر امور خارجه فنلاند اظهار کرد: این آزمایش یک اقدام بسیار خطرناک و غیرمسئولانه بوده که هرچه بیشتر وضعیت را بدتر خواهد کرد و اینکه این آزمایش قدرتمندترین آزمایش کره شمالی و طبق گفته خودش مربوط به یک بمب هیدروژنی بوده یک هشدار ویژه را به وجود میآورد.
مارگوت والستروم، وزیر امور خارجه سوئد نیز گفت: آزمایش کره شمالی موجب بدتر شدن وضعیت و به خطر افتادن هرچه بیشتر صلح و ثبات بینالمللی است که اهمیت نقض شورای امنیت سازمان ملل را هرچه بیشتر میکند.
بورگه برنده، وزیر امور خارجه نروژ نیز گفت: اقدام کره شمالی کاملا غیرقابل قبول بوده و جامعه بینالمللی باید به آن واکنش نشان دهد.
انتهای پیام