حجتالاسلام علیرضا سلیمی در گفتوگو با ایسنا، مشکل عمده مراکز دانشگاهی را کمبود دانشجو دانست و بیان کرد: در کل کشور با افت تعداد دانشجو مواجه هستیم. در حال حاضر ۵۵۰ هزار صندلی خالی در دانشگاه ها وجود دارد. این کمبود دانشجو باعث کمبود نقدینگی شده و باعث میشود مدیران دانشگاهها در صرف بودجههای خود با احتیاط عمل کنند.
وی در ادامه گفت: زمانی که امکانات و ابنیه موجود باشد و دانشجو نباشد، اسراف منابع صورت میگیرد که با توجه به مشکل اساسی کمبود دانشجو باید چاره اندیشی اساسی در این خصوص صورت گیرد.
سلیمی راهکار برون رفت از مشکلات را تغییر رویه وزارت علوم عنوان کرد و گفت: اگر با همین رویه پیش برویم در سه سال آینده با بحران جدی به معنی واقعی کلمه مواجه خواهیم بود. وزارت علوم باید رویه خود را تغییر داده و بسوی جذب دانشجویان خارجی رفته و مسیر را برای ورود و جذب دانشجوی خارجی فراهم کند. راهکار دیگر حل این معضل تغییر ریل گذاری دانشگاه ها به سمت مهارت آموزی و تربیت تکنسین است.
نایب رییس کمیسیون آموزش مجلس از مصوبات مجلس در قانون برنامه ششم توسعه جهت بهبود آموزش تحصیلات تکمیلی نیز خبر داد و افزود: در مجلس و کمیسیون آموزش مصوب شد که در قانون برنامه ششم توسعه نیمی از ظرفیت دانشگاه ها به مهارت آموزی اختصاص یابد. برای جذب دانشجوی خارجی در قانون ردیف نیز تعریف شده است و انتظار از وزرات علوم، تحقیقات و فناوری این است که برای این دو مهم سریعتر تدابیری اندیشیده شود تا دانشگاه و مراکز دانشگاهی از وضعیت بحرانی کنونی رهایی یابند.
نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی گفت: جلساتی با حضور مسئولان وزارتخانه مذکور در کمیسیون آموزش مجلس برگزار شد ولی طبق بررسی های صورت گرفته اقدامات انجام شده راضی کننده نبوده و مقرر شد طبق قانون مصوبات بطور جدی پیگیری و گزارش مجدد ارائه شود.
انتهای پیام
انتهای پیام