رییس جهاد دانشگاهی:

گسترش دانش و فناوری حوزه سلول‌های بنیادی منجر به حفظ بنیان مقدس خانواده می‌شود

رییس جهاد دانشگاهی با اشاره به اهمیت دانش کاربردی سلول‌های بنیادی گفت: گسترش این دانش و فناوری که منجر به حفظ بنیان خانواده و کاهش دردها و آلام بیماران می‌شود، در اعتقادات اسلامی ما نیز از جایگاه رفیعی برخوردار است.

به گزارش ایسنا، دکتر حمیدرضا طیبی امروز در اختتامیه هجدهمین جشنواره بین‌المللی تحقیقاتی رویان که در محل برج میلاد برگزار شد، با اشاره به حضور محققین و دانشمندان خارجی در این رویداد، اظهار کرد: امیدوارم این همایش علمی، فرصت مناسبی را ایجاد کند تا ضمن آشنایی با توانایی‌ها و فعالیت‌های انجام شده محققین داخلی و بین المللی، زمینه مناسبی برای تبادل نظر و همکاری‌های آتی فی‌مابین ایجاد شود.

رییس جهاد دانشگاهی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره زنده‌یاد دکتر کاظمی آشتیانی، افزود: با همت و تلاش والای دکتر آشتیانی و همکاران جهادگر ایشان در پژوهشگاه رویان، این جشنواره در رشته‌های مرتبط با علوم سلولی و ناباروری، با استقبال کم‌نظیر محققان داخلی و خارجی آغاز شد و هر سال بهتر از سال پیش برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: ارسال بیش از ۲۳۹ طرح تحقیقاتی از ۴۵ کشور جهان موید این واقعیت است که دانشمندان ذیربط در سراسر دنیا، این اتفاق علمی را رصد و به آن توجه می‌کنند که

 این جایگاه شایسته به دلیل داوری های عادلانه و برخوردهای منطقی هیات داوری و اجرایی جشنواره و اعتماد و همکاری متخصصان و صاحب‌نظران علمی خارجی و داخلی با این همایش علمی است.

رئیس جهاد دانشگاهی انتخاب صحیح و دقیق حوزه‌های کاری این جشنواره را از دلایل موفقیت آن دانست و گفت: موضوعات ناباروری، علوم‌سلولی، سلول‌های بنیادی و سلول‌ درمانی از مباحث روز علوم پزشکی در دنیا محسوب می‌شود، به گونه‌ای که از مبحث سلول‌های بنیادی در دانش پزشکی به عنوان انقلاب دوم‌ پس از تکنولوژی یاد می‌شود.

وی افزود: خوشبختانه همکاران ما در پژوهشگاه رویان و برخی مراکز دیگر گروه‌ پزشکی در این زمینه، با تلاش و همت مضاعف گام‌های مهمی را در جهت بومی کردن این دانش برداشته‌اند و یافته‌های این تلاش‌های علمی را به شکل ملموس و مناسب به جامعه منتقل کرده و از این راه رافع مسائل و مشکلات پزشکی شهروندان مختلف ایرانی و همچنین برخی از شهروندان کشورهای دیگر منطقه شده‌اند.

طیبی‌تاکید کرد: گسترش این دانش و فناوری که منجر به حفظ بنیان خانواده و کاهش دردها و آلام بیماران می‌شود، در اعتقادات اسلامی ما نیز از جایگاه رفیعی برخوردار است.

رییس جهاد دانشگاهی اظهار امیدواری کرد با برگزاری این‌گونه همایش‌ها، زمینه تبادل نظر بیشتر و رشد سریع‌تر این علوم فراهم شده و پژوهشگاه رویان نیز در گسترش و تعمیق این دانش مفید و مهم هر روز بیش از پیش موثرتر و موفق‌تر باشد.

وی در ادامه با بیان اینکه جهاد دانشگاهی مجموعه‌ای فراگیر و با گستره جغرافیایی در سراسر کشور است، گفت: در حوزه علوم‌پزشکی علاوه بر پژوهشگاه رویان چند ساختار و سازمان مهم و تاثیرگذار دیگر همچون پژوهشگاه ابن‌سینا، پژوهشکده سرطان پستان، پژوهشکده گیاهان دارویی و ... نیز در جهاد دانشگاهی فعالیت می‌کنند که از فعالیت‌های شاخص این مراکز تحقیقاتی، می‌توان به خدمات تشخیصی_درمانی بیماری‌های ناباروری، تولید انواع آنتی‌بادی‌های منوکلونال، شناسایی و جمع‌اوری گیاهان دارویی، تولید داروهای گیاهی و داروهای جدید و نوترکیب، انجام مطالعات اپیدمیولوژیک مستمر و طولی و ارائه خدمات درمانی به بیماران سرطان پستان اشاره کرد.

طیبی با اشاره به حوزه فنی و مهندسی، گفت: طراحی و ساخت دکل‌های حفاری نفت، تجهیزات تکمیلی حفاری چاه‌های نفت، مته‌های حفاری نفت و گاز، تولید مواد شیمیایی و پتروشیمیایی، تولید تجهیزات برقی و الکترونیکی و بازوهای بارگیری برای صنعت نفت ایران، طراحی و ساخت فرستنده‌های پرقدرت رادیویی MW،FM، و فرستنده‌های تلویزیونی دیجیتال روستایی برای پخش برنامه های رادیویی و تلویزیونی و طراحی و ساخت سیستم‌های غبارگیر صنعتی از جمله فناوری‌های تولید و تجاری شده توسط جهاد دانشگاهی هستند.

وی ادامه داد: در حوزه آموزش نیز دارای ۲ دانشگاه و ۶ موسسه آموزش عالی، ۴۳ مرکز علمی کاربردی و تعداد زیادی موسسه برای ارائه آموزش‌های کوتاه مدت تخصصی هستیم. همچنین با محوریت پژوهشگاه رویان موفق به کسب مجوز تاسیس دانشکده علوم پایه فناوری‌های نوین پزشکی از وزارت بهداشت شده‌ایم.

رییس جهاد دانشگاهی ضمن قدردانی از حمایت‌های معاونت علمی رییس جمهور و وزارت بهداشت در انجام فعالیت‌های علمی و فناورانه جهاد، تاکید کرد: امیدواریم همواره شاهد استمرار و تعمیق موفقیت‌های علمی‌ و تخصصی بیشتر محققان کشور باشیم‌.


انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۹ شهریور ۱۳۹۶ / ۱۲:۰۹
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 96060905402
  • خبرنگار : 71568