به گزارش ایسنا و به نقل از گاردین، این طوفان بادهایی با سرعت ۱۳۰ مایل بر ساعت به همراه داشت و به سیلی بیسابقه در شهر هوستون تگزاس منجر شد.
بخشی از دلایل مربوط به افزایش ارتفاع آب دریاها به حفاریهای مربوط به استخراج نفت مربوط میشود که در طول چند دهه گذشته به حدود ۱۵ سانتیمتر رسیده است که به معنای سیل و تخریب بیشتر در پی وقوع طوفان است.
علاوه بر افزایش سطح آب، افزایش دمای آن در حدود بیش از ۰.۵ درجه سانتیگراد و رسیدن آن به حدود ۳۰.۵ درجه، یکی دیگر از عوامل ایجاد کننده فاجعه طوفان هاروی محسوب میشود.
در ترمودینامیک قانونی به نام "کلازیوس-کلاپیرون"( Clausius-Clapeyron) وجود دارد که بر اساس آن به ازای هر ۰.۵ درجه افزایش دمای محیط میزان رطوبت سه درجه افزایش خواهد یافت.
افزایش دمای آب در منطقهای که طوفان هاروی به وقوع پیوست به همراه بالا رفتن دمای آب در حدود ۱.۵ درجه بیشتر از دمای میانگین به خاطر تابش آفتاب تابستان سبب شد میزان رطوبت در این منطقه بین سه تا پنج درصد بیشتر از حالت معمول باشد.
زمانی که طوفانی به قدرت طوفان هاروی در منطقهای که سطح آب آن بالاتر از حد معمول بوده و رطوبت آن نیز از میانگین رطوبت در چند دهه اخیر بالاتر بوده، رخ میدهد، وقوع سیل و تخریب بالا به هیچ وجه دور از انتظار نخواهد نبود.
نکته قابل توجه این است که گرم شدن آب دریاها بوسیله انسان در عمقهای پایینتری نسبت به گرمای طبیعی نفوذ میکند و میتواند به طوفانهایی نظیر طوفان هاروی این فرصت را بدهد که خسارات سنگینتری بر جا بگذارند.
با کمکی که عوامل ناشی از تغییرات اقلیمی به این طوفان کردهاند، شدت بادهای آن بسیار بیشتر از حالت عادی بوده است.
مطمئنا وقوع این طوفان در نزدیکی ساحل یک عامل تشدیدکننده محسوب میشود و با توجه به فشار بالای هوا در این محدوده، خرابیهای آن وسیعتر بوده است.
برخی معتقدند باید تغییرات اقلیمی ناشی از طوفان هاروی مورد ارزیابی قرار بگیرد اما آنچه حائز اهمیت است، این است که تغییرات اقلیمی که سبب تشدید قدرت این طوفان شده مورد بررسی قرار گرفته و چارهای برای آن اندیشیده شود.
انتهای پیام