به گزارش ایسنا، روزنامه الدیار لبنان در گزارشی درباره آخرین تلاشهای دولت دونالد ترامپ برای ازسرگیری مذاکرات صلح نوشت: اطلاعات به دست آمده نشان میدهد که محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین از رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه خواسته تا برای حل نزاعهای داخلی میان طرفهای فلسطینی وارد عمل شود و آنطور که رسانهها در اراضی اشغالی اشاره کردهاند اردوغان نیز با این درخواست عباس موافقت کرده است.
در همین حال یحیی السنوار، مسئول جنبش حماس در غزه خواهان پایان دادن به دو دستگیها شد و چندین راه حل را برای پایان دادن به اختلافات خطرناک مطرح کرد.
همزمان نبیل شعث، مشاور عباس در امور خارجه در سخنانی پیرامون روند صلح گفت که ایالات متحده به وی اعلام کرده است که تصمیم دارد طرح جدیدی را برای صلح ارائه دهد که تاکنون هیچ یک از بندهای این طرح مشخص نشده است اما پیش بینی میشود که این طرح بر مبنای نقشه راه ارائه شده توسط جورج بوش، رئیس جمهوری آمریکا و روسیه و چین و گروه اروپایی متمرکز باشد که بر تشکیل دو کشور در مرزهای ۱۹۶۷ تاکید دارد.
نبیل شعث گفت که هیئت آمریکایی از رهبری فلسطین یک مهلت سه تا چهار ماهه را خواسته است تا دولت آمریکا طرح صلح را ارائه دهد.
وی در مصاحبه با رادیو صدای فلسطین گفت: هیئت آمریکایی نه در ازای درخواستهای فلسطینیها رویکرد مخالفی در پیش گرفته و نه آنها را تایید کرده، بلکه فقط خواهان یک مهلت برای تدوین طرح صلح شد.
مشاور عباس خاطرنشان کرد که رهبری فلسطین هیئت آمریکایی را در جریان خواستههای فلسطینیها قرار داد که این خواستهها عبارت است از پایان اشغالگریها و تشکیل کشور مستقل فلسطین در مرزهای سال ۱۹۶۷ به پایتختی قدس شرقی و همچنین حل و فصل تمامی مسائل حل نشده از جمله بازگشت آوارگان هستند.
شعث در خصوص سخنرانی عباس در مجمع عمومی سازمان ملل در ماه میلادی آتی نیز گفت که این سخنرانی بر خواستههای فلسطینیها تاکید خواهد کرد و با قالب و ساختار جدیدی خواهد بود و به بررسی معاهده ننگین بالفور تا به امروز خواهد پرداخت.
این در حالی است که محمود عباس نیز بعد از دیدار با هیئت آمریکایی با مقامات منطقه از جمله پادشاه اردن، ولیعهد عربستان و اردوغان تماس تلفنی برقرار کرد که همه به او توصیه کردند فعلا آنطور که هیئت آمریکایی خواسته صحبتی علیه اسرائیل نداشته باشد، صبر کند تا ببیند آمریکا چه طرحی را رو خواهد کرد.
از آن سو دفتر نتانیاهو اعلام کرده است که مذاکرات بین بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی با جارد کوشنر، مشاور دونالد ترامپ، "سازنده و ثمربخش" بود و مساله انتقال سفارت آمریکا در هنگام این دیدار از سوی دو طرف مطرح شد. حتی رسانههای اسرائیلی نوشتند، مذاکرات برای انتقال سفارت آمریکا به قدس از سر گرفته شده است. گویی دولت ترامپ میخواهد برای هر گونه طرحی در آینده امتیازهای زیادی به اسرائیل بدهد.
کوشنر در ۲۴ اوت به همراه چند مقام آمریکایی دیگر در چارچوب تلاش دولت آمریکا جهت از سرگیری مذاکرات میان اسرائیل و فلسطین و احیای روند صلح وارد اراضی اشغالی شده بود.
نکته قابل توجه دیگر در سفر هیئت آمریکایی به منطقه تاکید آنها بر این بود که فلسطینیها باید درخواست خود را در زمینه شهرکسازیها کنار بگذارند از این رو نتانیاهو در جدیدترین مواضع خود در این باره بار دیگر اعلام کرد که شهرکسازیها را برنمیچیند؛ اقدامی که فلسطینیها آن را به منزله خنجری از پشت به تلاشهای آمریکا برای ازسرگیری مذاکرات صلح میدانند.
این در حالی است که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در دیدارش با نتانیاهو اذعان کرد که شهرکسازی یکی از موانع تحقق صلح بین دو طرف است. با این وجود بار دیگر آینده تلاشهای جدید آمریکا برای ازسرگیری مذاکرات صلح که از سال ۲۰۱۴ متوقف شده در هالهای از ابهام فرو میرود و مشخص است هنوز موانع بسیاری در مسیر تحقق صلح وجود دارد.
انتهای پیام