به گزارش ایسنا، دکتر فرهاد رهبر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی که بعد از ظهر دوشنبه 6 شهریور برای ارائه برنامههای دانشگاه آزاد اسلامی به کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی رفته بود، با تشریح برنامههای خود در این دانشگاه گفت: ما در دانشگاه آزاد اسلامی دغدغه نمایندگان مجلس شورای اسلامی را میدانیم و مهمترین اولویت ما افزایش کیفیت آموزش عالی است و برای آن برنامههای جدی داریم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه توسعه کیفی یکی از استراتژیهای دانشگاه آزاد اسلامی است، اظهار کرد: متاسفانه اکنون وضعیت به گونهای است که آموزش برای آموزش شده است به این معنا که دانشجویان درس میخوانند، دکتری میگیرند و عضو هیات علمی میشوند و دانشجویانی تربیت میکنند که آنها هم همین روال را پیش میروند و این چرخه آموزش برای آموزش ادامه دارد.
وی ادامه داد: اگر در گذشته دیپلمه بیکار داشتیم اکنون به سمت دکتری بیکار میرویم و بسیاری از دانشگاهها در حال تربیت فارغالتحصیلان بیکار هستند که این موضوع یکی از دغدغههای اصلی ما در دانشگاه آزاد اسلامی است که باید با هدایت و حمایت کمیسیون آموزش مجلس کسانی که صاحب ایده هستند و میتوانند تولید اشتغال کنند را تربیت کنیم.
دکتر رهبر با بیان اینکه کشور ما رشد علمی خوبی داشته است، گفت: ما رتبه خوبی در تولید علم و مقالات ISI در دنیا داریم و معتقدیم که نباید رشد علمی متوقف شود اما تاکید ما بر علم نافذ است یعنی علمی که بتوان از طریق آن تولید ثروت داشت و برای فارغالتحصیلان ایجاد اشتغال کرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی توجه به شرکتهای دانشبنیان را از دیگر برنامههای خود در دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد و گفت: دانشگاه آزاد امکانات قابل توجهی دارد اما این امکانات به تنهایی کافی نیست و به نیروی انسانی متخصص نیاز است تا بتوانیم با تلفیق این دو، به معنای واقعی فعالیتهای دانشبنیان داشته باشیم. اجرای این کار عزم ملی میطلبد و ما در این راه نیازمند کمک مجلس هستیم.
وی افزود: شهرکهای فناوری آزاد (شفا) در راستای حمایت از طرحهای دانشبنیان در دانشگاه آزاد اسلامی راهاندازی شده است. این شهرکها برای صاحبان ایده تامین مالی میکنند تا افراد بتوانند ایده خود را به صورت پایلوت تولید کرده و محصولات خود را تجاریسازی کنند.
دکتر رهبر با بیان اینکه هدف دیگر دانشگاه آزاد اسلامی از تقویت شرکتهای دانشبنیان درآمدزایی است، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی یک نهاد علمی غیر دولتی است که متکی به شهریه به دانشجویان است و اکنون که به دلیل کاهش جمعیت و افزایش دانشگاهها با کاهش دانشجو مواجه شده است. درآمدهای شهریهای کفاف هزینههای دانشگاه را نمیدهد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: ما در کنار کیفیسازی آموزش درباره سیاست متنوعسازی منابع درآمدی هم برنامههایی داریم و یکی از این سیاستها جذب دانشجویان خارجی از کشورهای همسایه و مسلمان است.
وی اضافه کرد: تلاش داریم بتوانیم شرایطی فراهم کنیم که دانشجویان جهان اسلام هم بتوانند از ظرفیت و امکانات دانشگاه آزاد اسلامی استفاده کنند و ما تجربه این کار را در واحد افغانستان که یکی از واحدهای برون مرزی موفق ما است، داریم. در مرحله اول برنامه داریم واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی را در کشورهای تاجیکستان و عراق گسترش دهیم.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی ، دکتر رهبر با بیان اینکه رشتههای دانشگاهی باید متناسب با نیازهای جامعه باشد، گفت: اکنون بسیاری از رشتهها در راستای رفع نیاز جامعه نیست و برای حل این مشکل نیازمند تاسیس رشتههای بین رشتهای متناسب را نیازهای هر منطقه هستیم. به عنوان مثال اکنون مهندس شیمی بیکار زیاد داریم و باید تلاش کنیم تا به سمت شیمی داروسازی برویم.
انتهای پیام