سفیر ایران در کویت: اختلاف قطر و کشورهای تحریم‌کننده به ضرر شورای همکاری خلیج‌فارس بود

سفیر جمهوری اسلامی ایران در کویت در گفت‌وگو با یک شبکه ماهواره‌ای،‌ گفت: بعد از سفر امیر کویت به ایران در سال 2013 روابط ایران و کویت روز به روز گسترده‌تر شد.

به گزارش ایسنا، علیرضا عنایتی سفیر جمهوری اسلامی ایران در کویت در گفت‌وگو با شبکه الکوثر در مورد روابط ایران و کویت، گفت: بعد از سفر امیر کویت به ایران در سال 2013 به همراه برخی از وزرا و امضای برخی توافقنامه‌ها روابط این دو کشور روز به روز گسترش یافت و در سطح دولت و ملت به الگویی در منطقه تبدیل شد. پس از سال 2013 سفرهای متعددی چه از سوی مقامات کویتی و چه از سوی مقامات ایرانی صورت گرفت و کمیته مشترک دوستی ایران و کویت تشکیل شد.

وی در رابطه با سیاست خارجه کویت،‌ گفت: سیاست خارجه کویت در رابطه با تمام پرونده‌های منطقه در عراق، یمن و سوریه متعادل و منصفانه است. کشور کویت همیشه تلاش کرده تا مسائل و مشکلات را از طریق گفت‌وگو و تفاهم حل کند و نشستی یمنی ـ یمنی در کویت برگزار شد با وجود این‌که همه می‌دانند کویت عضو ائتلاف عربستان است.

این دیپلمات ایرانی تصریح کرد: گفت‌وگویی یمنی ـ یمنی تحت نظارت بین‌المللی در کویت برگزار شد و این گفت‌وگوها بیش از سه ماه طول کشید و مقامات کویتی تلاش خستگی‌ناپذیری در این زمینه داشتند و تلاش می‌کردند جلوی خونریزی در یمن را بگیرند.

عنایتی در رابطه با میانجی‌گری کویت میان ایران و عربستان، گفت: کویت در این زمینه تلاش فراوانی کرد و به نمایندگی از روسای کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس پیامی را به جمهوری اسلامی ایران رساند و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس خواستار روابط خوب بر اساس احترام متقابل شدند. کویت در طول سال‌های متمادی از روش گفت‌وگو و تفاهم استفاده کرده است و ما امروزه در منطقه نیازمند این روش هستیم و برای حل مشکلات و اختلافات باید به جای درگیری و جنگ از روش گفت‌وگو و تفاهم استفاده کنیم. جمهوری اسلامی ایران نیز از پیام کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس استقبال کرد، زیرا آنها خواستار گفت‌وگو بودند و ایران نیز خواستار گفت‌وگو است.

وی در رابطه با این سوال که میانجی‌گری کویت میان ایران و عربستان چه نتیجه‌ای داشت؟ گفت: دکتر حسن روحانی از پیام کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس استقبال کرد و به منظور استقبال ایران از این پیام و همچنین پاسخ به سفر سه سال پیش امیر کویت به ایران، به کویت سفر کرد.

عنایتی در ادامه گفت: این پیام کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس همچنان مطرح است و دو طرف به خصوص ایران برای گفت‌وگو و تفاهم میل و رغبت دارد و جمهوری اسلامی ایران چند قرن است که دست خود را برای گفت‌وگو دراز کرده است و امیدواریم که طرف‌های مقابل نیز دست ایران را بگیرند و وارد افق جدیدی از روابط شویم.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در کویت در رابطه با میانجی‌گری کویت میان قطر و کشورهای تحریم‌کننده، گفت: همان‌طور که گفتیم سیاست خارجه کویت متعادل است و تلاش می‌کند که مشکلات را از طریق گفت‌وگو حل کند. به وجود آمدن اختلاف میان قطر و کشورهای تحریم‌کننده به ضرر شورای همکاری خلیج‌فارس بود، زیرا قبل از این میان کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس و دیگر کشورها مانند ایران، عراق یا سوریه اختلاف به وجود می‌آمد اما این بار اختلاف در داخل شورای همکاری خلیج‌فارس به وجود آمد و کویت آتش را در خانه می‌دید و تلاش می‌کرد آن را خاموش کند.

وی در رابطه با اینکه احتمال بروز جنگ وجود دارد؟ گفت: سخت است که در مورد جنگ صحبت کنیم اما تنش‌های زیادی به وجود آمد و کشور کویت توانست جلوی گسترش این تنش‌ها را بگیرد و این برای کویت موفقیت به شمار می‌رود.

عنایتی در پاسخ به این سوال که امروزه ایرانیان مقیم کویت با مشکلات اقامتی مواجه شده‌اند، گفت: وزارت کشور کویت طرحی را ایجاد کرد که به موجب آن اطلاعات کارت اقامت، پاسپورت و کارت شناسایی باید مطابق می‌شد و این یک طرح کلی بود و تنها برای ایرانیان مقیم کویت نبود و ما در این رابطه با وزارت خارجه کویت و کنسولگری تماس‌های مستقیمی داشتیم و کمک‌های زیادی به ما کردند.

وی در رابطه با قضیه گروهک العبدلی و تاثیر آن بر روابط ایران و کویت، گفت: این مساله به طور کلی ضررهایی بر روابط دو کشور ایجاد کرد، اما در پایه و اساس روابط ایران و کویت هیچ تاثیر منفی به همراه نداشت و این مساله یک بحران گذرا بود و ما و کویت آن را بحران نمی‌دانند بلکه آن را تنها یک تحول منفی می‌دانیم.

این دیپلمات کشورمان در پاسخ به این سوال که مساله العبدلی باعث شد تا تعداد دیپلمات‌های ایرانی کاهش یابد آیا شما به بازگشت روابط ایران و کویت طبق روال قبلی امیدوار هستید، گفت: در حقیقت ما همیشه خوش‌بین هستیم و روابط ما با کویت در همان سطح قبلی و در سطح سفیر است و سطح روابط ما هیچ کاهشی نداشته است و تنها کاهش تعداد دیپلمات داشتیم و همان‌طور که می‌دانید کویت نیز همانند ما از این تحول منفی ابراز تاسف کرد.

عنایتی در رابطه با این سوال که به نظر شما این مساله می‌تواند باعث قطع روابط ایران و کویت شود؟ گفت: خیر، باعث قطع روابط نمی‌شود زیرا روابط ایران و کویت قوی و ریشه‌دار است و همانطور که می‌دانید سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران اتهامات وارد شده را به شدت رد کرد و جمهوری اسلامی ایران معتقد است که منطقه نیازمند امنیت و ثبات است.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در کویت در پاسخ به این سوال که چرا جمهوری اسلامی ایران اقدام متقابلی اتخاذ نکرد و تعداد دیپلمات‌های کویت را کاهش نداد؟ گفت:‌ایران در بیانیه اعلام کرد که حق دارد اقدام متقابلی اتخاذ کند اما همانطور که گفتیم ایران خواستار گفت‌وگو و حل مشکلات از طریق تفاهم است و جمهوری اسلامی ایران معتقد است که خویشتنداری و دوری از تحریک دیگران به نفع تمام منطقه است و همان‌طور که حسن روحانی رییس‌جمهور ایران تاکید می‌کند ما خواستار از بین بردن تنش‌ها و تفاهم با کشورهای همسایه هستیم و همیشه خواستار تحکیم روابط با همسایگان هستیم و محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران نیز بر این مساله تاکید دارد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۵ شهریور ۱۳۹۶ / ۱۸:۲۵
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 96060502886
  • خبرنگار : 71579