محمد محمودی شاه نشین در گفتوگو با ایسنا، اظهار داشت: بعد از برگزاری انتخابات شوراها انتقاداتی درباره نحوه نظارت بر انتخابات مطرح شد با این استدلال که باید گروهی سازمان یافته کار نظارت را برعهده گیرد نه اینکه گروهی ظرف ۵ ماه وارد پروسه انتخابات شده و بعد از آن کار تا ۴ سال بعد منفک شود.
وی افزود: برهمین اساس پیشنهادی درباره تشکیل دبیرخانه دائمی در مجلس و یا واگذاری امر نظارت به شورای نگهبان مطرح است تا افرادی با پیشینه کاری و به صورت دائمی به کار نظارت بر انتخابات بپردازند. طبیعتا در این راه استفاده از تجربیات شورای نگهبان بسیار راهگشا است.
این عضو کمیسیون شوراها ادامه داد: در همین راستا تیمی با حضور نماینده شورای نگهبان، مرکز پژوهشها، وزارت کشور و نمایندگان عالی استانها در کمیسیون شوراها تشکیل شده تا درباره تغییر نحوه نظارت بر انتخابات شوراها تصمیمگیری شود. اکنون در حال تهیه پیشنویسی برای این کار هستیم تا در نهایت به صورت طرح یا لایحه از سوی دولت به مجلس ارائه شود.
محمودی شاه نشین توضیح داد: البته نگرانیهایی درباره واگذاری نظارت به شورای نگهبان به دلیل نظارت استصوابی از سوی شورای نگهبان وجود دارد که برای این کار نیز مجلس می تواند در طرح خود یک بندی را لحاظ کند که به موجب آن نظارت شورای نگهبان به استناد بندهای قانونی باشد تا نظارت به صورت شفاف انجام شود.
وی در جمع بندی گفت: با توجه به اینکه قانون وظیفه نظارت بر انتخابات شوراها را به عهده مجلس گذاشته است طبیعتا مجلس نمی تواند به شورای نگهبان برای این کار تعیین تکلیف کند لذا اگر شورای نگهبان نپذیرفت اولویت بعدی تشکیل دبیرخانه دائمی با حضور افرادی غیر از نمایندگان مجلس است تا کار نظارت بدون حضور نمایندگان از حوزه های انتخابیه انجام شود. اگر نماینده نیز قرار است در این دبیرخانه عضو باشد نباید کار اجرایی کند.
انتهای پیام