به گزارش ایسنا، به نقل از نشریه لوفیگارو، کمیسیون کوفی عنان که سال گذشته به درخواست آنگ سان سوکی برای حل مشکل دیرین خشونتها میان بودای ها و اقلیت مسلمان این کشور تشکیل شد، در بیانیهای اعلام کرد باید هرچه سریعتر راه حلی برای مشکلات پیدا شود چرا که خطر افراطی شدن دو جامعه مسلمان و بودایی میانمار وجود دارد.
در ادامه این بیانیه آمده است: عاملان نقض حقوق بشر باید محاکمه شوند.
این گزارش توسط گروه مردم نهاد دفاع از حقوق بشر مورد حمایت قرار گرفته است. گزارش کمیسیون بینالمللی اعلام کرد که میانمار باید به اقلیت مسلمان روهینجایی حقوق بیشتری بدهد وگرنه احتمال خطر افراطی شدن آنها وجود دارد.
این گروه تاکید کرده است: اگرچه میانمار حق دفاع از خود و دفاع از کشور را دارداما پاسخ نظامی بعید است صلح را به منطقه هدیه کند.
در سالهای اخیر در ایالت راخین در غرب میانمار که بیشتر اقلیت مسلمان زندگی میکنند خشونتهای شدیدی میان اکثریت بودایی و مسلمانان به وجود آمده است.
کمیسیون بینالمللی کوفی عنان اظهار کرد: اگر از نارضایتی مردم چشم پوشی شود آنها بسیار راحت جذب افراطیها خواهند شد.
به گفته مسئولین میانماری «گروههای تروریستی» روهینجایی در پاییز سال ۲۰۱۶ حملات شدیدی را علیه پلیس این کشور صورت دادند که موجب تشدید حضور ارتش در این منطقه شد.
این کمیسیون بینالمللی همچنین از دولت خواست تا آزادی حرکت برای همه را با هر دین، قوم و یا شهروندی حمایت کند. وضعیت به خصوص برای ۱۲۰ هزار مسلمان که در کمپهای مهاجرین در ایالت راخین زندگی میکنند بسیار سخت است. آنها فقط میتوانند به صورت محدود و کم با اجازه گذر از این کمپها خارج شوند.
رابرتسون، مدیر بخش آسیایی دیدهبان حقوق بشر گفت: این کمیسیون بینالمللی در واقع به روی اصلیترین مسأله محدودسازی آزادی، حرکت و تأثیر دست گذاشته است و درباره امکان اشتغال و دسترسی به نیازهای اولیه صحبت میکند. این کمیسیون همچنین بر لزوم بسته شدن کمپهای مهاجرین و ارائه راهحلهای جایگزین و مناسب برای ساکنین این کمپها که از روستاهای خود به خاطر همسایههای بودایی خود فرار کردهاند تأکید کرد.
در این گزارش، کمیسیون بینالمللی تلاش کرده تا کلمه «روهینجایی» را استفاده نکند چرا که در میانمار این کلمه تابو به حساب میآید و این کشور روهنیجاییها را مهاجرینی از بنگلادش میداند و آنها را بنگالی میخواند.
انتهای پیام