خانواده شهدای منا در انتظار شناسایی پیکرهای مفقود

همزمان با موسم حج شماری از خانواده‌های شهدای منا برای تشخیص هویت پیکرهای نامعلوم به عربستان می‌روند.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام و المسلمین سیدعلی قاضی‌عسکر ـ‌ نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ـ از سفر ۱۱ عضو از خانواده‌های شهدای منا به حج امسال خبر داده و درخواست کرد: اقدامات لازم برای انجام آزمایش DNA از این اشخاص برای تشخیص هویت شهدای بازمانده، انجام شود.

پس از قطع روابط سیاسی عربستان با ایران، عملیات شناسایی شماری از شهدای منا تکمیل نشد و تعدادی از آن‌ها بدون تعیین هویت در قبرستان مکه به خاک سپرده شدند. این موضوع در دو سال اخیر موجب اعتراض جمعی از بازماندگان شهدای منا بود که همچنان حقوق آن‌ها از سوی دولت عربستان مسکوت مانده است.

برقراری حج امسال برای ایرانی‌ها فرصتی شد تا جمعی از بازماندگان شهدای منا به عربستان می‌روند تا پیکرهایی که بدون تعیین هویت مدفون شده‌اند، شناسایی کنند.

در پایان حج ۹۴ دولت عربستان با آن‌که قول داده بود جسد هیچ زائر ایرانی را بدون اطلاع دفن نکند، اما به دلیل حجم زیاد اجساد و وخیم بودن شرایط که سبب تغییر فیزیکی اجساد شده بود، جان‌باختگان منا را در مقبره‌الشهدای مکه، جایی در نزدیکی سردخانه بزرگ "معیصم" به خاک سپرد.

سعید اوحدی ـ رییس پیشین سازمان حج و زیارت ـ یک سال بعد افشا کرد: پس از شناسایی پیکرهای شهدا در یافتیم دولت عربستان با قساوتِ تمام، پیکر ۷۹ شهید ایرانی را به همراه ۶ هزار شهید دیگر به اشتباه دفن کرده است.

هرچند سازمان حج و زیارت پیش از این افشاگری‌ها اعلام کرده بود؛ از محل پیکر زائران ایرانی مطلع است و هیچ مفقودی در آن حادثه نداشته است، اما با این حال برخی بازماندگان که بی‌اطلاع از وضعیت پیکر شهید خود بودند، به این سازمان اعلام مفقودی کرده بودند.

ایران در فاجعه منا، ۴۶۱ زائر خود را از دست داد که طبق آخرین اعلام سازمان حج، پیکر ۴۲ ایرانی در مقبره‌الشهدای مکه به خاک سپرده شده است. برخی از این پیکرها آن‌طور که سازمان حج اعلام کرده بنا به خواست خانواده‌یشان در این قبرستان مانده‌اند و برخی از این اقدام عربستان ناراضی بودند و درخواست برگرداندن پیکر شهیدشان را به این سازمان دادند که پیگیری این خواسته پس از قطع روابط دیپلماتیک و کنسولی دو کشور، بلاتکلیف ماند.

با این‌که سازمان حج و زیارت ایران در سال ۹۴ اعلام کرده بود DNA زائرانی که اطلاعی از آن‌ها در دست نیست به همراه پیکرهایی که بدون اذن، در قبرستان مکه دفن شده‌اند به عربستان فرستاده شده تا شناسایی این زائران به سرعت انجام شود، اما یک سال بعد در اوج تیرگی روابط رییس وقت این سازمان گفت که دولت عربستان DNA های ارسالی از ایران را غیر منطبق با استانداردهای این کشور دانسته و کار شناسایی را با مشکل مواجه کرد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ / ۱۲:۵۴
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 96052918014
  • خبرنگار : 71021