به گزارش ایسنا، مجلس شورای اسلامی پس از بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی آموزش و پرورش، ارتباطات و فناوری اطلاعات، اطلاعات، امور اقتصادی و دارایی، امور خارجه، بهداشت و درمان و تعاون، کار و رفاه اجتماعی، جهاد کشاورزی و دادگستری، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، راه و شهرسازی، صنعت، معدن و تجارت، فرهنگ و ارشاد اسلامی، کشور و نفت، صلاحیت وزیر پیشنهادی نیرو را بررسی کردند.
حبیبالله بیطرف ۶۱ ساله، کارشناس ارشد مهندسی عمران است و وزیر نیرو، معاون امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت، معاون آموزشی وزیر نیرو، رئیس سازمان نظام مهندسی استان تهران و استاندار یزد را در کارنامه کاری خود دارد.
در بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی ابتدا مخالفان و موافقان به بیان سخن میپردازند سپس وزیر پیشنهادی از خود دفاع میکند.
مختار: بیطرف از دیپلماسی حیاتی آب چیزی نمیداند
نماینده مردم آبادان در مجلس گفت: در ایران فقط شش درصد آب مرزی داریم که ساماندهی آنها کار واجبی است. وقتی میگویید مهار آبهای مرزی را انجام میدهید، معلوم است از دیپلماسی حیاتی آب چیزی نمیدانید. افغانستان با احداث سدهای متعدد، آب را بر مردم سیستان و بلوچستان بسته است. با چه زبانی با کشورهای افغانستان و ترکیه سخن خواهید گفت.
جلیل مختار در مخالفت با وزیر پیشنهادی نیرو، گفت: میزان سنجش وزرای پیشنهادی بر اساس عملکرد و سوابق، برنامههای پیشنهادی، تطبیق برنامه ها با برنامه ششم و اقتصاد مقاومتی انجام میشود. آقای بیطرف در تحقیقات مهندسی، طرحهای سدسازی و انتقال آبها به عنوان مسئول بلندپایه در دولتهای پنجم و ششم در اجرای طرحهای مطالعاتی، در دولت هفتم و هشتم نیز حضور داشتید که این حضور موجب اجرای پروژههای منجر به تخریب زیست محیطی شد.
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس مدعی شد: در استان فارس، سد زرینه، سد مرند و سد زنوز با تصمیمات نادرست شما تخریب شده است. پروژه قمرود محرومیت مردم الیگودرز را شامل شده است. سد کوههای نمکی جزو فاجعههای جهانی است. آقای بیطرف شما در دیدار با اعضای فراکسیون امید نیز صادق نبودید و فاجعه سد گتوند را به گردن رییسجمهور قبل انداختید. البته در این مسئله شکی نیست اما اجرای سد چند مرحله دارد. مراحل مطالعه، اجرا و آبگیری است. شما در مرحله اول و دوم وزیر نیرو بودید سد گتوند یک اشکال دارد و آن جانمایی اشتباه است.
نماینده مردم آبادان در مجلس خاطرنشان کرد: وزیر پیشنهادی بحران خشک شدن ارومیه، زاینده رود، هامون، گاوخونی و بحرانهای فراآب را مسبب شد. ریزگردها در ۱۴ استان گسترش یافته و باعث آن مهندس بیطرف است. چرا در برنامه پیشنهادی خبری از حل ریزگردها نیست؟ چون تصمیمات غیرعلمی بیطرف علت ایجاد این چالشهاست.
وی تاکید کرد: اگر آقای بیطرف در دوره مدیریتیاش به صورت علمی رفتار کرده بود امروز گرفتار ریزگردها و کمبود آب نبودیم.
قاضیپور: ستاد احیای دریاچه ارومیه به ستاد مرگ آذربایجان تبدیل شده است
نماینده مردم ارومیه در مجلس گفت: ستاد احیای دریاچه ارومیه به ستاد مرگ آذربایجان تبدیل شده است. آقای بیطرف با زدن سدها، به جای اینکه ایران را گلستان کنید، گورستان درست کردید.
نادر قاضیپور در مخالفت با وزیر پیشنهادی نیرو، گفت: شرایط زیست محیطی کشور هم از نظر مطالعاتی و هم از نظر عملیاتی محصول دوره مدیریتی آقای بیطرف است.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: ایشان در کمبود آب شرب سالم سهیم است. ۱۴ استان کشور درگیر ریزگردهاست. جیرهبندی آب در شهرها و روستاها و حمل آن با تانکر خجالتآور است. آیا مشکلات آبی کشور به دلیل کمبود بارندگی است یا مدیریت ناکارآمد است؟ آقای بیطرف با وضعیت بیماری و مدیریت شرکتهای مولد نیروگاهی، تجارت و توسعه مولد نیروگاه جهرم، مدیریت راهبردی مهندسی مرام، زرینکالای مبین و دهها شرکت دیگر میتوانید در وزارت عریض و طویل نیرو موفق باشید؟
نماینده مردم ارومیه در مجلس فزود: با تخلفات نیروگاهها که حضرتعالی رییس هیات مدیره آن بودید، میتوانید برخورد کنید. اگر کارفرما و پیمانکار یکی باشد دزدی و رانت به وجود میآید. آقای بیطرف در بستن حقابه هیرمند توسط افغانستان شما آن دوران هیچ کاری نکردید و سیستان و بلوچستان را به این روز انداختید. برای مهار آبهای مرزی چه برنامهای دارید. آیا مثل سابق، مدیریت شما به نفع خارجیها خواهد بود یا به نفع داخل؟ اعتقادی به جمعاوری آبهای سطحی دارید؟
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس خاطرنشان کرد: آیا سزاوار است تهرانیها با دمای کمتر از ۲۰ درجه برق داشته باشند و جنوبیها برق نداشته باشند؟
نماینده تبریز: برنامههای وزیر پیشنهادی نیرو مطابقت ۸۷ درصدی با اسناد بالادستی دارد
نماینده تبریز در مجلس شورای اسلامی گفت: برنامههای وزیر پیشنهادی نیرو مطابقت ۸۷ درصدی با اسناد بالادستی را نشان میدهد.
شهابالدین بیمقدار در موافقت با وزیر پیشنهادی نیرو خاطرنشان کرد: عضویت در موسسه تحقیقات آب جهاد، استانداری، معاونت وزیر، وزارت نیرو، اجرای پروژههای سدسازی، عضویت در شرکتهای تخصصی و عضویت در مجامع علمی و ارائه مقاله بنده را متقاعد نمود که از آقای بیطرف دفاع کنم.
وی افزود: برنامه جامع و کامل در بخش آب و برق، ارتقاء شاخصهای آبی، توجه به نیازهای زیستمحیطی، افزایش نیروگاهها و کاهش تلفات انرژی، رفع محدودیتهای کمی و توسعه آبشیرینکنها براساس سند سیاست انرژی کشور در برنامههای وزیر نقطه توجه و امید است.
وی ادامه داد: توجه به صادرات و تامین ملزومات تکنولوژیکی و جذب دانش و نوآوری از کشورهای مختلف، توجه به ساخت داخل و اجرای نظام جامع مدیریت منابع آب و توجه به بهرهوری و صرفهجویی و مهار آبهای خروجی از کشور با ملاحظه قوانین بینالمللی، ثروتآفرینی در حوزه انرژی، صرفهجویی در هزینهها و قطع وابستگی به بودجه نفتی تنها بخشی از برنامههای آقای بیطرف است که اجرای آن باعث تحولات عظیمی در کشور خواهد شد.
بیمقدار تصریح کرد: مقایسه عملکردی وزارت نیرو در زمان ایشان با سایر دورههای وزارتخانه در زمینه تولید برق و فاصله ۱۲۰۰ مگاواتی تولید برق در زمان مسوولیت ایشان با ادوار دیگر نشاندهنده توانایی و تخصص خوب در اداره امور نیرو است.
نماینده اردبیل: بیشترین سدسازیها در کشور در زمان «بیطرف» انجام شد
نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی گفت: بیشترین سدسازیها در کشور در زمان آقای بیطرف انجام شد و در همین مقطع شاهد توسعه نیروگاههای سیکل ترکیبی و آبی بودیم.
محمد فیضی در موافقت با وزیر پیشنهادی نیرو گفت: مهار آبهای مرزی با برداشت از صندوق توسعه ملی در حال انجام است و در مورد ریزگردها نیز با توجه به منشأ خارجی آن لزوم توسعه دیپلماسی در این حوزه در کنار سیاستها جهت کنترل ریزگردها با منشأ داخلی از اولویتهای مهم وزارت نیرو محسوب میشود.
وی افزود: آقای بیطرف به عنوان یک شخصیت سیاسی و علمی و فرهنگی مورد مقبولیت افراد فعال در این سه حوزه هستند و به عنوان عضو هیات علمی آموزشی و موسس موسسه تحقیقات آب وزارت جهاد تجربیات ارزشمندی دارد. همینطور کادرسازی و تربیت نیروی متخصص و توانمند نیز از شاخصههای مدیریتی ایشان است.
نماینده اردبیل تصریح کرد: برنامههای منتشر شده از سوی آقای بیطرف نشاندهنده شناخت ایشان از مسائل حوزه نیرو و آب است اما قطعاً اجرای این برنامهها بدون تلاش شبانهروزی امکانپذیر نخواهد بود و امیدواریم مجلس با رای خود به ایشان در جهت تحقق برنامههای منطبق با سیاستهای اقتصاد مقاومتی و برنامه ششم توسعه وزارت نیرو در دولت دوازدهم گام محکمی بردارد.
موسوی: وزیر پیشنهادی نیرو برنامه جامعی برای تامین آب در کشور ندارد
نماینده یزد گفت که وزیر پیشنهادی نیرو برنامه جامع و مشخصی برای چگونگی تامین آب ندارد و صرفا نگاهش به تامین آب از طریق انتقال آب بین حوزهای همراه با تامین آب پایدار از دریاهای آزاد است.
ابوالفضل موسوی به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی نیرو گفت: یکی از اصلیترین مشکلات ایجاد شده در تامین آب شرب پایدار و مطمئن شهرها و روستاهای کشور، تغییر اقلیم، کاهش منابع آب زیرزمینی و خشکسالیهای ادامه دار در کشور است.
به گفته وی، منابع آب تجدیدپذیر و قابل برنامهریزی کشور چالشهای اساسی در تامین آب شرب در کمیت و با کیفیت مناسب ایجاد کرده است.
موسوی آب را یکی از چالشهای اصلی کشور دانست و گفت که برخی از تجمعات و نزاعات در برخی از استانهای بر سر آب نگرانی ها را بیشتر افزایش می دهد چون اگر آب نباشد حیاتی هم وجود نخواهد داشت؛ از این رو مدیریت منابع آب مهمترین خواسته مردم است از دولت محسوب میشود.
وی افزود: اتخاذ سیاستهای غلط در موضوع آب در دولتهای نهم و دهم باعث شد که موضوع آب از موضوع عادی به مسئله سیاسی و امنیتی تبدیل شود. به طوری که در این باره شاهد تنشهایی در کشور بودیم و گاها نیز دولت در این تنشها شریک شد. ادامه این اعتراضات در دولت یازدهم نیز ادامه پیدا کرد.
قوامی: برنامه بیطرف برای رفع تنشهای بین استانی ناشی از مشکلات آب چیست؟
نماینده اسفراین با بیان اینکه مهمترین مشکل امروز کشور مسئله آب است گفت با توجه به برخی اشتباهات آقای بیطرف در دوران ۸ سال تصدیاش در وزارت نیرو در دولت اصلاحات انتظار میرود که ایشان ضمن اذعان به این مشکلات راهکارهای خود برای اصلاحات را بگوید.
هادی قوامی به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی نیرو گفت: ما در حوزه برق و سایر انرژیها هم مشکل داریم اما مهمترین مشکل، مسئله آب است. در زمانی که آب دارای ارزشهای اقتصادی است و باید بر مبنای آمایش سرزمینی تخصیص پیدا کند وزیر پیشنهادی نیرو در برنامه خود به چنین مواردی اشاره نکرده است.
وی با اشاره به ۸ سال وزارت بیطرف در دولت اصلاحات گفت: دولت اصلاحات از مجموعه شاخصهای اقتصادی باثباتترین دولت در میان دولتهای بعد از انقلاب بوده است که آقای بیطرف هشت سال وزیر نیرو در دولت اصلاحات بود ولی ایشان در همین دوران دچار خطای تشخیص در سرمایهگذاریها برای تخصیص آب شد.
قوامی ادامه داد: در دوره شما سدهایی بدون انجام کار کارشناسی و محاسباتی ساخته شد که نتیجه آن را به طور نمونه میتوان در سد گتوند دید که آب شیرین به آب شور تبدیل شده و به دنبال آن ۲۴۰ هکتار از اراضی خوزستان تحت تاثیر این آب شور قرار گرفتهاند و امروز میخواهند این آب را به خلیج فارس انتقال دهند. انتظار ما این است که شما به این اشتباه خود اعتراف کنید و بگویید که چطور میخواهید آن را برطرف کنید.
وی گفت: آقای بیطرف چطور میخواهید با شناسایی درست مشکلات حوزه آب آن را برطرف کنید تا شاهد کاهش مصرف آب و به دنبال آن رفع تنشهای بین استانی ناشی از انتقال آب بین حوزهای باشیم؟
علیجانی: «بیطرف» فردی اخلاقمدار و متخصص و دارای کارنامه موفق است
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: وزیر پیشنهادی نیرو فردی متخصص و دارای کارنامه موفق است که میتواند بحران آب را به نحو احسن مدیریت کند.
محسن علیجانی در موافقت با وزیر پیشنهادی نیرو گفت: معتقدم که نگاه به آب نباید سیاسی، قومی، استانی یا منطقهای باشد، باید به آب نیز مانند سایر منابع انرژی نگاه ملی داشت.
وی تصریح کرد: تصمیم گیری های اساسی در حوزه آب بر عهده دولت و مجلس است، اما نباید در کنار منابع غنی آب زمینی تشنه و سوخته قرار گیرد. ما هم اکنون با بحران آب در کشور مواجه هستیم. اما بحران بزرگتر از آن مدیریت کردن است. متوسط بارندگی سالانه کشور ۲۴۲ میلی متر است که کمتر از یک سوم میانگین بارش جهانی است.
نماینده مردم تهران در مجلس افزود: بیطرف انسانی اخلاق مدار و متعهد به نظام بوده و اصلاح طلبی کارآمد همسو با دولت، متخصص و دارای کارنامه موفق است که میتواند بحران آب را به نحو احسن مدیریت کند.
علیجانی با اشاره به اینکه برنامههای بیطرف بسیار جامع است، اظهار داشت: به استناد گزارش معاونت نظارت مجلس برنامههای بیطرف در ۵۳ درصد موارد با اسناد بالادستی منطبق بوده و در ۳۴ درصد نیز همسو است، البته در سایر موارد هم مغایرتی یافت نشده است.
امیریخامکانی: بیطرف از مدیران با تجربه و متخصص است
یک عضو کمیسیون انرژی مجلس تاکید کرد: وزیر پیشنهادی نیرو بهترین تعامل را با مجلس داشته و از مدیران با تجربه و متخصص است.
حسن امیری خامکانی در موافقت با وزیر پیشنهادی نیرو گفت: در مجلس ششم که بنده هم نماینده بودم و آقای بیطرف وزیر بود، با او کار کردم، او بهترین تعامل را با نمایندگان داشته و از مدیران با تجربه و متخصص است که از استانها و جهاد سازندگی شروع کرده و تجربه اجرایی خوبی را دارد.
وی با اشاره به صنعت آب و برق کشور گفت: در مورد عملکرد بیطرف باید بگوییم که وی از بهترین وزرایی است که زمانی که سال ۷۶ در وزارت نیرو مسئولیت را به عهده داشته تولید برق ۲۳ هزار مگاوات بوده و در سال ۸۴ به ۴۱ هزار مگاوات رسیده است. همچنین از ۳۸ هزار روستا، ۵۲ هزار روستا در زمان وی از شبکه برق بهرهمند شدهاند. در واقع در دوره مسئولیت وی شبکه برق کشور یکپارچه شد.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس همچنین بیان کرد: در زمان مسئولیت بیطرف در وزارت نیرو تعادل تولید و مصرف به وجود آمد و خاموشیهای خسته کننده حل شد. همچنین با حمایت و تلاش وی نیروگاه هزار مگاواتی به طور صد در صد توسط بخش خصوصی احداث شد.
امیری خامکانی با اشاره به مساله آب به عنوان یکی از موضوعات استراتژیک گفت: در دوران بی آبی کامل هستیم و باید مدیریت خوبی در این خصوص انجام شود. ضمن اینکه ما استفاده از سواحل کشور که هزاران کیلومتر هستند را رها کردهایم و در مناطق خشک شهرک سازی میکنیم، آب زودتر از آنچه که فکر می کردیم مشکل ساز شد. باید مدیریت صحیح در مورد آن انجام شود.
پس از اظهارات موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی نیرو از برنامه هایش دفاع کرد.
بیطرف: برای هیچ پست و مقامی به اقدام خلاف قانون متوسل نشدهام
وزیر پیشنهادی نیرو با اشاره به طرح مطالبی علیه وی در روزهای اخیر گفت که تاکنون برای هیچ پست و مقامی به اقدام خلاف قانون متوصل نشده است.
حبیب الله بیطرف در دفاع از برنامه خود برای تصدی وزارت نیرو در دولت دوازدهم تعهد نسبت به مطالبات مردم، بکارگیری استعدادها و توانمندی در ایفای مسئولیت، داشتن روحیه انقلابی با انتقاد پذیری و بهره گیری از نظرات کارشناسان و پاسخگو کردن واحدهای زیر مجموعه در برابر مردم را از جمله تاکیدات خود در وزارت نیرو عنوان کرد و گفت: رعایت شایسته سالاری در انتخاب و ارتقا مدیریتها از گذشته برای من حائز اهمیت بوده و انشاءالله تلاش موثری برای ارتقاء شفافیت و مقابله با فساد اداری و ایجاد فرصت برابر برای بخش خصوصی و دولتی در صنعت آب و برق خواهم داشت.
وی با اشاره به سابقه هشت ساله خود در وزارت نیرو و اجرای طرحهای کارون ۳ و ۴ خاطر نشان کرد: من طی ۱۲ سال اخیر هیچ سمتی در مدیریت وزارت نیرو و آب کشور نداشتیم؛ لذا انتصاب تمام عملکرد گذشته به من درست نیست؛ چرا که تنها پاسخگوی مسئولیت خود به تناسب اختیاراتم هستم.
*****
گزارش ایسنا از بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی نفت را در این لینک بخوانید.
گزارش ایسنا از بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی کشور را در این لینک بخوانید.
گزارش ایسنا از بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی را در این لینک بخوانید.
گزارش ایسنا از بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت را در این لینک بخوانید.
گزارش ایسنا از بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی را در این لینک بخوانید.
گزارش ایسنا از بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی دفاع را در این لینک بخوانید.
گزارش ایسنا از بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی دادگستری را در این لینک بخوانید.
گزارش ایسنا از بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی را در این لینک بخوانید.
گزارش ایسنا از بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی را در این لینک بخوانید.
گزارش ایسنا از بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان را در این لینک بخوانید.
گزارش ایسنا از بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی امورخارجه را در این لینک بخوانید.
گزارش ایسنا از بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی اقتصاد را در این لینک بخوانید.
گزارش ایسنا از بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی اطلاعات را در این لینک بخوانید.
گزارش ایسنا از بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات را در این لینک بخوانید.
گزارش ایسنا از بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش را در این لینک بخوانید.
انتهای پیام