علی صوفی در گفتوگو با ایسنا، در ارتباط با ضرورت همکاری مجلس و دولت در خصوص تشکیل دولت دوازدهم اظهار کرد: در طول مدتی که انتخابات انجام و نتیجه آرای مردمی با ریاست جمهوری روحانی مشخص شد تا ارائه لیست کابینه به مجلس بحث های زیادی در فضای مجازی و رسانههای مکتوب درباره این موضوعات شکل گرفت.
وی ادامه داد: اما باز جا دارد تا یادآوری کرد که در انتخاب کابینه باید به چند مسئله توجه شود؛ اولین و مهمترین آن رعایت حقوق ملت و مطالبات آنان است. از سوی دیگر توجه به همسویی کابینه با وعدههای رئیسجمهور نیز اولویت دیگری است که باید به آن توجه کرد. نکته دیگر هم کارآمدی وزرا و برنامههایشان برای مدیریت وزارتخانهها فارغ از جهتگیریهای سیاسی شان است. هماهنگی میان کابینه با سایر قوا نیز اولویت دیگری است که باید نمایندگان در زمان رای اعتماد دادن به وزرا به آن دقت کنند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب در همین راستا افزود: با در نظر گرفتن این اصول آقای روحانی باید فشارهای خارج شدن از این اصول را خنثی کند و جلوی آن بایستد. کانونهای قدرت و جریان های سیاسی که نمیخواهند کابینهای، با ویژگیهایی که ذکر کردم ایجاد شود، دو هدف را پی میگیرند. آنها میخواهند دولت و شخص رئیسجمهور را ناتوان جلوه دهند. بنابراین از روحانی انتظار می رود تا مقابل این فشارها کوتاه نیاید.
وی در ادامه این گفتوگو تصریح کرد : بارها اعلام شده که آقای رئیسجمهور تحت فشار هستند. حتی در صحبتهای در مجلس هم به این نکته اشاره کردند. از سوی دیگر اصولگرایان مطرح کردند که اصلاح طلبان از رئیسجمهور سهم خواهی میکنند. این در حالی است که اصلاح طلبان به صراحت اعلام کردند که برای ما رعایت منش اصلاح طلبی مهمتر از حضور وزرای اصلاح طلب در دولت است.
صوفی ادامه داد: اصلاح طلبان همواره گفته اند که برای ما رعایت وعده هایی که روحانی به مردم داده است از همه چیز مهمتر است. آقای روحانی در دوران انتخابات رویکرد اصلاح طلبانهای داشته و حالا ما از ایشان میخواهیم که همین رویکرد را ادامه دهند.
وی افزود: در این میان است که وظیفه مجلس مشخص شده و نوع تعامل آنها با دولت روشن میشود. مجلسی ها متوجه می شوند که آیا دولت کابینهاش را تحت فشار انتخاب کرده یا خیر. آن وقت وظیفهاش این است که کانون این فشار و نقطه ها را مشخص کند که روی کدام وزرا این فشارها وجود داشته است. براین اساس است که مجلس می تواند فشار را از روی روحانی بردارد. آنها به این وسیله می توانند به روحانی و دولتش کمک کنند و همکاری خود با دولت آتی را نشان دهند.
صوفی در پایان گفت: انتخابی که تحت فشار انجام میگیرد می تواند بین رئیسجمهور با وزرا، بین رئیسجمهور با دولت، میان دولت با سایر قوا فاصله ایجاد کند. در اینجا جریان اصلاح طلبی و عقبه رای آقای روحانی آسیب جدی خواهد خورد به ویژه آنکه اصلاح طلبان از چهره های اصلی تاثیرگذار در پیروزی آقای روحانی هستند که باز هم به رای مردم احتیاج دارند؛ هرچند آقای رئیسجمهور دیگر احتیاج به رای آنها نداشته باشد.
انتهای پیام