به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، شهر تلعفر که در 80 کیلومتری غرب موصل واقع شده، مهمترین شهر باقی مانده در کنترل این گروه تروریستی در عراق محسوب میشود و اکنون تحت محاصره کامل است.
فرماندهان نظامی آمریکایی و عراقی تعداد تندروها در این شهر را حدود 2000 تن میدانند و احتمالا جنگ سختی پیش رو خواهند داشت هرچند که دادههای اطلاعاتی در داخل شهر نشان میدهد که این تروریستها به دلیل درگیریها، بمباران هوایی و نبود کمک درحال فروپاشی هستند.
از چند هفته پیش تعداد زیادی از غیرنظامیان از تلعفر و روستاهای اطراف فرار کردهاند اما آمارها نشان میدهد که هزاران تن به دلیل تهدید به قتل از سوی تروریستها همچنان در شهر هستند.
عثمان الغانمی، رئیس ستاد ارتش عراق اخیرا اعلام کرده که هزاران سرباز آماده ورود به جنگ و منتظر دستور حیدر العبادی، نخست وزیر عراق هستند.
فرماندهان عراقی میگویند که نیروهای مستقر در اطراف تلعفر ارتش عراق، نیروهای پلیس فدرال و دستگاه مبارزه با تروریسم هستند و احتمالا برخی از نیروهای حشد شعبی نیز در این عملیات شرکت کنند.
احتمالا مشارکت حشد شعبی در این عملیات موجب نگرانی ترکیه شود که میگوید در قبال ساکنان ترکمان این شهر "احساس وظیفه" میکند. بخش عمده ساکنان تلعفر ترکمان هستند که با ترکهای ترکیه قرابت فرهنگی و نژادی دارند.
این شهر بعد از حمله به عراق در سال 2003 شاهد موجی از خشونت طایفهای میان اهل تسنن و شیعهها بود.
یحیی رسول، سخنگوی ارتش عراق اعلام کرد که نیروهای عراقی عملا حملات هوایی را با هدف در هم شکستن تندروها و از بین بردن تواناییهای آنها، آغاز کردهاند.
حملات هوایی روز جمعه انبارهای سلاح و مراکز فرماندهی داعش را هدف قرار داد تا زمینه برای حمله زمینی فراهم شود.
طرح حمله زمینی شامل حمله به شهر از سه محور شرق، غرب و جنوب است.
ریان دیلون، سخنگوی ائتلاف آمریکا نیز تأکید کرده که جنگ سختی در پیش است.
سازمان بین المللی مهاجرت نیز اعلام کرده که بین 10 تا 40 هزار تن در تلعفر و روستاهای مجاور آن باقی ماندهاند.
گروههای امدادرسان میگویند که انتظار ندارند تعداد زیادی از مردم خارج شوند چراکه بیشتر ساکنان عملا پیش از محاصره شهر را ترک کرده بودند.
انتهای پیام