به گزارش ایسنا، عبدالحمید خدری نماینده مردم بوشهر در مجلس در تذکری خطاب به علی لاریجانی اظهار کرد: روز گذشته حین ارائه تذکر میکروفن بنده را خاموش کردید و فرمودید قیاس کردهاید، شما استاد ما هستید، اهل علم هستید و اهل استدلال و منطق هستید.
وی افزود: سه نوع قیاس داریم، قیاس اولویت، قیاس منصوص العله و آن قیاسی که شما اشاره کردید. تمام علما اجماع دارند که دو نوع اول قیاس حجت و در اصول و فقه به آن استناد می شود.
لاریجانی که اداره جلسه علنی مجلس را بر عهده داشت در این لحظه اظهار کرد: قیاسی که منطقی باشد، بله اما قیاسی که در فقه از آن بحث می شود، منطقی نیست.
نماینده مردم بوشهر در مجلس با استناد به تبصره 2 ماده 226 آیین نامه مجلس گفت: براساس این ماده از آیین نامه مجلس وزرا یا وزیران می توانند در این گونه موارد یک ساعت از وقت خود را در اختیار یک یا دو نماینده موافق دهند؛ بنابراین ما به وحدت ملاک می توانیم این را تسری دهیم.
رئیس قوه مقننه نیز ابراز کرد: آقای خدری، نمیشود. این همان قیاسی است که مذموم میباشد. شما اگر قیاس منطقی میفرمایید باید باب برهان باشد، اما آیا در اینجا چیزی از باب برهان داریم؟ بنابراین آن قیاسی که مذموم است همین است که شما میگویید. در این ماده آمده که رئیس جمهور میتواند مقداری از وقت را اختصاص دهد در حالی که در مورد وزیر نص داریم.
حجت الاسلام خدری بار دیگر به ماده 226 اشاره کرد و گفت: بر این اساس دو نفر موافق و دو نفر مخالف با حفظ ترتیب میتوانند صحبت کنند و اساس ماده به گونهای است که ترتیب باید رعایت شود، وقتی مخالف حضور ندارد سالبه به انتفاع موضوع می شود و این مخالف آیین نامه است.
لاریجانی نیز اظهار کرد: مخالف صریح آیین نامه نیست. موافق و مخالف اگر وجود داشته باشند به ترتیب باید صحبت کنند، اما اگر مخالف نبود به این معنی نیست که حق موافق را نادیده بگیریم و آیین نامه در مواردی مانند بررسی برنامه، بودجه و اینگونه امور شرایط خاصی را گذاشته است.
انتهای پیام