شاهکارهای هنری در موزه فرش آستان قدس رضوی

موزه تخصصی فرش که در کنار موزه مرکزی آستان قدس قرار دارد در سال 1390 هجری شمسی راه اندازی شد، در این موزه قالی و قالیچه‌هایی که از نفیس‌ترین شاهکارهای هنری به شمار می‌روند در معرض دید علاقه‌مندان قرار گرفته است.

به گزارش ایسنا، اولین موزه آستان قدس رضوی در سال 1324 هجری شمسی، در مجاورت مقبره شیخ بهایی گشایش یافت که در آن علاوه بر سایر اشیاء تاریخی، سه تخته قالی متعلق به دوره صفوی در معرض نمایش بودند.

در سال 1356 هجری شمسی، با ساخت و راه‌اندازی موزه مرکزی آستان قدس رضوی، تعداد بیشتری از قالی‌های موجود به نمایش درآمدند. افزایش روزافزون نذورات و اهداء قالی به آستان قدس رضوی که موجب غنای مخازن شده بود، مسئولان را بر آن داشت اولین گنجینه تخصصی فرش را راه‌اندازی کنند.

موزه تخصصی فرش، که در کنار موزه مرکزی آستان قدس رضوی قرار گرفته در سال 1390 هجری شمسی راه اندازی شد و در حال حاضر موزه فرش، حدود 100 تخته قالی و قالیچه که از نفیس‌ترین شاهکارهای هنری به شمار می روند و قدمتشان از دوره صفویه تا دوره معاصر است، در معرض دید علاقه مندان قرار گرفته است.

در انتخاب و چیدمان فرش‌های موزه برای هر یک از مراکز مهم قالیبافی کشور، فضایی اختصاصی در نظر گرفته شده تا ضمن ملموس بودن ویژگی‌های فرشبافی این مناطق، به معرفی سابقه فرشبافی آنها نیز پرداخته شود.

شیوه نمایش قالی‌ها در این موزه به دو روش کلی عمودی و افقی است که در نوع نمایش افقی از سکوهایی با شیب بسیار کم و در نوع نمایش عمودی از روش نصب نوارهای «ولکرو» که بهترین و مناسب‌ترین سیستم نمایش فرش و منسوجات به شکل عمودی بوده، استفاده شده است.

منبع: سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی


انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۳ مرداد ۱۳۹۶ / ۱۶:۰۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 96052314361
  • خبرنگار :