این کارگردان سینما در گفتوگویی با ایسنا با اشاره به اینکه باید شخصیت و دانش شخص وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را از وظایف او تفکیک کرد، گفت: سابقه و رزومه آقای صالحی نشان میدهد خوشبختانه ایشان در حوزه فرهنگ اهل تفکر بوده و فقط به کارهای اجرایی نپرداخته است؛ چون گاهی کسانی در بخشهای فرهنگی مشغول به کار میشوند که چندان به جنبههای عمیق حوزه فرهنگ و هنر علاقه یا دغدغه ندارند و آن طور که باید نمیتوانند هنر خوب را از بد شناسایی کنند، اما در سابقه وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی دیده میشود که ایشان، هم فلسفه خواندهاند، هم معاون فرهنگی بوده و هم شاگرد اساتید بزرگی بودهاند.
رئیسیان با ابراز خرسندی از اظهار نظر اخیر سید عباس صالحی مبنی بر اینکه اهل گفتوگو است، ادامه داد: با این حال نکته مهم که همیشه گرفتاریها از آنجا شروع میشود، این است که تعاریف خیلی کارآمد، به روز و قابل دفاع نیستند. من به عنوان کسی که ۳۰ سال در سینما بودهام به یاد دارم همیشه برنامهای که به مجلس ارائه شده در همین شکل و شمایل بوده و هیچ کس راجع به چگونگی خوب اجرا شدن آنها صحبت نکرده است. برنامههای پیشنهادی آقای صالحی هم ظاهرا توسط زیرمجموعههای اداری تهیه شده و کاملا تکراری است.
وی درباره برنامه وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در این برنامه بخشهای مختلفی به صورت تیتروار مطرح شده که ابطال ناپذیر است. نه میشود گفت خوب است و نه بد اما نکته مهم در دولت آقای روحانی این است که ایشان بهنوعی، رکوردار انتخاب وزیر فرهنگ بودند (در چهار سال، سه وزیر) و الان سومین وزیر را برای این حوزه معرفی کردهاند که امیدواریم آقای صالحی تا چهار سال آینده تغییر نکند؛ چون ما در زمینه فرهنگ و هنر از رئیس جمهور محترم زیاد حمایت کردهایم اما انتخابهای خوبی انجام نشده و مرتب مجبور به تصحیح میشوند.
او با اشاره به اینکه «باید منتظر باشیم آقای صالحی به مجلس برود و شاید کلام جدیدی از ایشان بشنویم»، گفت: واقعیت این است که در سینما فضای خوبی حاکم نیست و حجم پرفشاری از فیلمهای غیراستاندارد، فضا را برای هر نوع اندیشه و تفکر تنگتر کرده است و ظاهرا امیدی به تغییر نیست. در تئاتر هم تا جایی که دنبال میکنم به لحاظ کمّی اتفاقات خوبی رخ داده اما به لحاظ کیفی آن طور که باید خوب نیست. موسیقی و تجسمی از اینها هم بدتر هستند و این یعنی بخش مهم وزارت ارشاد که مجموعه معاونت سینمایی و هنری را دربرمیگیرد، عملکرد قابل توجهی نداشته است.
رئیسیان خاطر نشان کرد: دولت باید توسعه فرهنگی را جدی تلقی کند؛ چون در آینده نزدیک از آن آسیب جدی میبیند و حیف است که آقای روحانی با این رأی بالایی که دارند از جایی که توقع ندارند سروصدایی بیرون بیاید، انتقاد بشنود. البته ما نقطه نظرات خود را پس از رأی اعتماد مطرح خواهیم کرد ولی خوب است که در زمینههای هنری اندیشهها و حرفهای مختلف شنیده شود.
انتهای پیام