خسرو طالبی در گفتوگو با ایسنا، تصریح کرد: با توجه به اینکه همدان در سطح کشور رتبه اول را در تولید سیبزمینی دارد و یک چهارم تولیدات این محصول در همدان است و یک میلیون و 200 هزار تن از سیبزمینی کشور را کشاورزان همدانی تولید میکنند، باید تصمیمگیرنده برنامهریزی سیبزمینی باشد و در ایجاد زنجیره تولید پایلوت کشور قرار گیرد.
وی با تأکید بر اینکه با پایلوت شدن همدان به عنوان قطب زنجیره تولید این امتیاز به همدان داده میشود که از تسهیلات و امتیازات کشوری استفاده کند، یادآور شد: کشاورزان همدانی علاوه بر کشتهای تابستانه و پاییزه در استانهای همجوار از جمله لرستان، کردستان، زنجان و کرمانشاه تولید دارند.
طالبی خاطرنشان کرد: وضعیت کشاورزان همدان به علت اینکه تشکل منسجم و قدرتمندی نداشتند همیشه آشفته است به طوریکه سالهایی که کشت زیاد می شود، کشاورزان ضرر میکنند و از طرفی افرادی که سیبزمینیکار نیستند وارد این عرصه شده و باعث ضرر و زیان کشاورزان واقعی میشوند.
نایب رئیس انجمن ملی سیبزمینی ایران تأکید کرد: در مقطعی که تولیدات کشاورزان زیاد شده بود، تصمیم به خرید تضمینی سیبزمینی گرفته شد اما با همکاری انجمن ملی سیبزمینیکاران و شرکت تعاونی زرخیز هگمتانه و مدیریت جهادکشاورزی همدان از خرید تضمینی جلوگیری شد چرا که خرید تضمینی باعث بهم خوردن تعادل بازار میشود.
وی در بخش پایانی سخنانش از برگزاری سومین نشست هماندیشی سیبزمینیکاران در همدان خبر داد و گفت: سومین نشست سراسری هماندیشی انجمن ملی سیبزمینیکاران با هدف تنظیم کشت، قیمت محصول و مصرف آب در همدان برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه این نشست در شهریورماه برگزار خواهد شد، اظهار کرد: در این نشست موضوعاتی از جمله تولید، صادرات و مصرف آب در کشت سیبزمینی مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
انتهای پیام