علی مالمیر در گفتوگو با ایسنا، تأکید کرد: نباید غلبه سفال لالجین در این شهر تحتالشعاع محصولات دیگری قرار گیرد بنابراین توصیه داریم مردم آن منطقه از محصولات دیگری که منظر پررنگ سفال را تهدید میکنند، عرضه نکنند.
وی با بیان اینکه قیمت سفال بر اساس عرضه و تقاضا تعیین میشود، یادآور شد: بازاریابی، تبلیغات و کیفیت محصولات و برندسازی در افزایش صادرات سفال نقشآفرین است.
وی با بیان اینکه در سال 95 سهم صادرات صنایعدستی استان 10 درصد بود و در سال 94، این میزان 8 درصد بوده است، افزود: در سال گذشته صادرات سفال 55 درصد رشد نسبت به سال گذشته داشته که به طور قطع عنوان شهر جهانی و برندسازی انجام شده در این راستا موثر بوده است.
مدیرکل میراث فرهنگی استان همدان درباره اخبار ضدونقیصی که از شهر جهانی سفال منتشر میشود، گفت: عنوان شهر جهانی سفال مهم بوده و ظرفیت بزرگی برای استان محسوب میشود که باید به آن توجه شود اما باید در این زمینه توجه داشت که همین عنوان نیز با زحمات میراث فرهنگی کسب شده است گرچه نباید از نقاط ضعف غافل شد.
وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته عنوان شهر جهانی سفال و شهر ملی منبت اخذ شده و هم اکنون به دنبال دریافت نشان ملی جغرافیای برای مبل و منبت تویسرکان هستیم که همگی از ظرفیتهای بزرگی محسوب میشوند و برای میراث فرهنگی استان افتخارآفرین است چرا که هیچ یک از استانهای مدعی نتوانستند این ظرفیت را ایجاد کنند.
مالمیر ادامه داد: در صورت ارزیابی کردن ادارهکل میراث استان باید اقدامات انجام شده در این حوزه را دید سپس به نقاط ضعف هم پرداخت.
وی با بیان اینکه شهرداری، شورای شهر، رسانهها، صداوسیما و ... در کسب این عنوان موثر بودند و به تنهایی عملکرد میراث فرهنگی استان نیست، افزود: یکی از ابتکارات دولت تدبیر و امید همین امر بوده که با رویکرد تعاملی 4 عنوان شهر جهانی را کسب کنیم.
وی با اشاره به اینکه پس از ثبت لالجین اقداماتی بر اساس شاخصهای شورای جهانی انجام گرفت، یادآور شد: تبلیغات متعدد، گزارش مستند، حضور و در برنامه خندوانه، تدوین و توزیع کتابچه، کاتالوگ و طراحی لوگوی لالجین از اقدامات موثر در معرفی شهر لالجین بوده است.
مالمیر به حوزه آموزش پرداخت و گفت: در زمینه آموزش نیز بهترین اساتید کشور بهکارگیری شده و کارگاه آموزشی را برای افراد تشکیل دادیم.
وی خاطرنشان کرد: ایجاد زیرساختهای لازم برای جذب گردشگر در این شهر نیز از دیگر اقدامات بوده که از جمله آنها به ایجاد میدان صنایع دستی و اصلاح بلوار اصلی میتوان اشاره کرد.
گازرسانی به 400 واحد خانگی سفال در لالجین
مدیرکل میراث فرهنگی استان همدان همچنین از گازرسانی به 400 واحد خانگی سفال خبر داد و گفت: در گذشته این واحدها در منازل از سوخت مایع استفاده میکردند که هماکنون گازرسانی آنها با همکاری ادارهکل گاز و استانداری در حال انجام است.
وی تأکید کرد: مرمت بافت قدیمی موجود در شهر لالجین و ثبت ملی آنها هم از اقدامات پیشروی میراث فرهنگی است.
وی با بیان اینکه شرایط اقتصادی و اشتغال موجود در شهر لالجین بسیار خوب شده است، افزود: در حوزه آموزش، تبلیغات و آموزش اقدامات خوبی برای شهر لالجین انجام گرفته که به طور قطع عنوان جهانی شدن در توسعه و ارتقای این شهر موثر بوده است.
وی از ایجاد دبیرخانه شهر جهانی سفال خبر داد و گفت: 200 میلیون اعتبار برای انجام این کار درنظر گرفته شده است.
مالمیر ادامه داد: 500 میلیون تومان اعتبار برای ساخت موزه سفال درنظر گرفته شده که پیگیری میشود این مبلغ به یک میلیارد افزایش یابد.
وی خاطرنشان کرد: در توسعه اعتبارات عمرانی نصف اعتبارات این حوزه به علت جذب برند شهر جهانی سفال به لالجین جذب میشود.
وی در بخش دیگری از سخنانش از برگزاری جشن ملی منبت ملایر در شهریورماه خبر داد و گفت: این جشن در 14 شهریورماه در شهرستان ملایر برگزار میشود.
مالمیر درباره سایت جهانآباد نیز گفت: یکی از اصول و وظیفه سازمان میراث فرهنگی نگهداری و حفظ آثار تاریخی است که البته حفظ این آثار ممکن است در برخی مواقع تضادی با منافع دیگر و فعالیتهای عمرانی ایجاد کند.
وی با تأکید بر اینکه از بین رفتن آثار تاریخی قابل جبران نیستند بتابراین باید در راستای حفظ آنها تلاش کنیم، خاطرنشان کرد: آثار تاریخی به دست آمده در سایت جهانآباد ارزشمند است و باید حفظ شود اما پتروشیمی بوعلی هم با جابهجایی سایت باید حفظ شود.
وی با بیان اینکه آثار ارزشمند موجود در این سایت مربوط به اواخر عصر آهن سه و اوایل دوران ماد است، افزود: گرچه ایجاد اشتغال و توسعه استان به واسطه سایت پتروشیمی بوعلی برایمان مهم است اما آسیب نرسیدن به این بنای تاریخی در اولویت قرار دارد.
وی تأکید کرد: هر دو پروژه برای ما ارزشمند است و ضمن حفظ اثر تاریخی سایت پتروشیمی با اصلاحاتی جابهجا خواهد شد که البته ممکن است هزینهای به سایت پتروشیمی تحمیل شود.
مدیرکل میراث فرهنگی استان همدان خاطرنشان کرد: طی 15 سال گذشته در کشور این سایت نخستین پروژهای بوده که با کشف اثر تاریخی هر دو پروژه حفظ شدهاند.
وی در بخش دبگری از سخنانش به مرمت مسجد جامع شهر همدان اشاره کرد و گفت: مسجد جامع از قدیمیترین مساجد کشور است و با توجه به اینکه مرمت این اثر و در واقع کلیه آثار تاریخی حساس است بنابراین مرمت آن زمان زیادی میبرد.
وی کمبود اعتبارات را از دیگر عوامل کُند شدن فرآیند مرمت برشمرد و گفت: بر اساس برآورد کارشناسان مرمت این بنا بیش از 2 میلیارد تومان اعتبار میخواهد که البته در سال گذشته 300 میلیون تومان تخصیص و با پیگیری استان 640 میلیون تومان هم امسال پیشبینی شده است.
هیچ تهدیدی متوجه کتیبههای گنجنامه نیست
مالمیر در ادامه با بیان اینکه هیچ تهدیدی متوجه کتیبههای تاریخی گنجنامه همدان نیست، اظهار کرد: اگر قرار بود بادوباران به کتیبهها آسیب بزند باید هزاران سال گذشته این آثار از بین میرفتند این درحالیست که تغییری در این آثار ایجاد نشده است البته اگر نیازی به مرمت وجود داشته باشد حتما این کار را انجام خواهیم داد.
سایت گنجنامه حصارکشی میشود
مدیرکل میراث فرهنگی استان همدان از ساماندهی سایت گنجنامه خبر داد و گفت: باید ارائه خدمات و دستفروشان این منطقه ساماندهی و مدیریت مستمری در این سایت اعمال شود.
وی تأکید کرد: باید در این منطقه صنایع دستی و اقلام فرهنگی ارائه دهیم و برای پارکینگ هم تدبیری اندیشیده شود بنابراین در این راستا سایت گنجنامه حصارکشی خواهد شد اما بلیطفروشی در این منطقه هنوز تصویب نشده است.
کشف اثر تاریخی در روستای امزاجرد
وی درباره کشف گورستان باستانی در روستای امزاجرد نیز گفت: گورستانی در آن محل وجود ندارد اما یک قطعه تاریخی کشف شده که لایه محدودی در 2 متری سطح زمین به ضخامت یک متر و طول 20 متر است.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر در این محل عملیات عمرانی متوقف شده و میراث فرهنگی در حال کاوش است.
وی در بخش دیگری از سخنانش درباره روستاهای هدف گردشگری گفت: 20 روستای مصوب گردشگری داریم که روستای کهنوش هم در سال گذشته به این آمار افزوده شده است.
مالمیر گفت: در سالجاری در 4 روستای ورکانه، قلعهجوق، گشانی و ملحمدره به عنوان روستاهای هدف گردشگری، طرح ضربتی ایجاد اشتغال اجرا خواهد شد.
وی ادامه داد: اقامتگاههای گردشگری در روستاهای هدف گردشگری نیز ایجاد میشود و مردم این مناطق نیز با ظرفیتهای اقتصادی گردشگری آشنا خواهند شد.
مالمیر یادآور شد: در سال گذشته 450 درصد رشد اعتبارات ابلاغی در حوزه میراث فرهنگی داشتیم به طوریکه تقریبا همه بناها در حال مرمت هستند.
وی با بیان اینکه امسال با اعتبارات موجود مخزن امن را به اتمام خواهیم رساند، افزود: 23 هزار شیء موزهای در استان وجود دارد که با پیادهراهسازی به جذابیت مناطقی همچون تپه هگمتانه افزوده خواهد شد.
وی یادآور شد: در سالجاری محوطه هگمتانه ساماندهی شده و بستر مناسب برای ارتقای خدمات گردشگری ایجاد خواهد شد به طوریکه ایجاد سردر مناسب و گیت ورودی برای تپه از جمله پروژههای انجام شده در این منطقه است.
وی با بیان اینکه به لحاظ گردشگری نیاز به تبلیغات بیشتری داریم، عنوان کرد: به اندازهای که در استان همدان ظرفیت جذب گردشگر وجود دارد گردشگر جذب نشده که این امر مستلزم تبلیغات همه دستگاهها است.
مالمیر بخش خصوصی را حلقه مفقوده استان در امر گرشگری برشمرد و گفت: باید از این ظرفیت در گردشگری هم استفاده کنیم هر چند همه دستگاههای استان نیز باید به امر گردشگری توجه کنند چراکه مسیر دیگری برای توسعه استان به جز گردشگری وجود ندارد.
انتهای پیام