به گزارش ایسنا، رونمایی از طرح گردشگری پزشکی درحالی با حضور نمایندگان و کارگزاران ۳۷ کشور و وزیر کار رونمایی انجام شد که در قالبِ آن، ۱۷ بیمارستان ملکی سازمان تأمین اجتماعی، پنج بیمارستان خصوصی، ۲۰۰ متخصص و ۴۰ پزشک حاذق به مشارکت گرفته شده و قرار است این ۳۷ کشور با ۴۴ دفتر، گردشگران پزشکی ایران را تأمین کنند.
رشد ۳۰ درصدی گردشگری سلامت در ایران
علی ربیعی - وزیر کار، رفاه و امور اجتماعی - در مراسم رونمایی از این طرح که با حضور جمعی از پزشکان و فعالان بخش خصوصی سهشنبه شب (۱۷ مردادماه) در یکی از هتلهای پنج ستاره تهران برگزار شد، اظهار کرد: آمار گردشگران سلامت ایران در چند سال گذشته ۲۰ تا ۲۵ درصد رشد داشته که از متوسط رشد جهانی برابر با ۱۰ تا ۱۲ درصد بیشتر بوده است. این نشان میدهد باید به سمت تولید علم و دانش در گردشگری سلامت پیش رویم.
او با اشاره به میزان سفرها و درآمدهایی که در بخش گردشگری سلامت حاصل میشود، گفت: آسیا یکی از بزرگترین مناطقی است که در این زمینه رشد فزایندهای داشته و هند به عنوان کشور پیشتاز مطرح بوده است. سهم ایران نیز با برنامهریزی میتواند قابل توجه باشد.
ربیعی قیمت و تخصص پزشکان ایرانی را مزیت قابل توجه در این بخش برشمرد و افزود: طبق مطالعات انجام شده، از ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار شغلی که طی سالهای قبل ایجاد شده، بخش قابل توجهی به گردشگری اختصاص داشته است. حتی در یک سال بیشترین جذب نیرو در بخش گردشگری بوده است. ضمن اینکه گردشگری منابع درآمدزای قوی برای ایران دارد و همه اینها علاوه بر مزیت فرهنگی آن است.
از ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار شغلی که طی سالهای قبل ایجاد شده، بخش قابل توجهی به گردشگری اختصاص داشته، حتی در یک سال بیشترین جذب نیرو در بخش گردشگری بوده است
وزیر کار همچنین پیشنهاد داد گردشگری سلامت با قیمت ارزان در کشور نیز راهاندازی شود و در ادامه گفت: باید به صورت ترکیبی مناطق ارزانتری را برای گردشگرانی که به قصد درمان به ایران سفر میکنند در نظر بگیریم. این حوزه میتواند با بومگردیها، نوعی شبکه ایجاد کند. فقط داشتن بیمارستان استاندارد برای توسعه گردشگری سلامت مهم نیست، بلکه اتصال به حلقههای دیگر نیز اهمیت دارد.
وی اظهار کرد: قصد داریم در برنامه اشتغال، بخش قابل توجهی را به حوزه گردشگری و مخصوصا سلامت با توجه به مزیتهایی که دارد اختصاص دهیم و به نحوی برنامهریزی کنیم که در سالهای آینده تعداد بیشتری را جذب کرده باشیم.
ربیعی ادامه داد: در ترکیه شمار زیاد گردشگران برای درمانهای مدرن سفر میکنند. انگیزه گردشگری در اندونزی نیز به خاطر طبیعتگردی است، ولی ما در ایران همه این ظرفیتها را همزمان داریم. مسئله ما فقط انجام عملهای جراحی نیست بلکه زیست و سلامت هم اهمیت دارد.
وزیر کار سپس گفت: به عنوان برنامه دولت با حمایت از گردشگری سلامت از ساخت بیمارستانهای تخصصی، حمایت صندوق توسعه ملی از ساخت این بیمارستانها، جذب متخصصان و سرمایهگذاران خارجی نیز استقبال میکنیم.
گردشگری سلامت ارتقاء امنیت را به دنبال دارد
نوربخش ـ رئیس سازمان تأمین اجتماعی ـ نیز در سخنانی به ضرورتهای توجه گردشگری سلامت در ایران به کیفیت، اقامت مناسب بیمار و همراهان آن و توانبخشی بیمار تأکید کرد و گفت: هدف سازمان تأمین اجتماعی از ورود به این طرح رقابت با بخش خصوصی نیست، بلکه استفاده از ظرفیت آنها است. باور داریم این طرح موجب تقویت امنیت و سرمایهگذاری در کشور میشود.
۶۰۰ هزار نفر در سوریه، یمن و عراق به جراحی پلاستیک نیاز دارند
غلامحیدر ابراهیم بایسلامی به عنوان مجری مستقیم این طرح و مدیرعامل هلدینگ گردشگری سازمان تأمین اجتماعی یادآور شد: تفکیک مفهومی در گردشگری سلامت از مهمترین اهداف این طرح بوده است. ما میخواهیم به جای پزشکمحوری، برندمحوری را ارتقاء دهیم و برای نخستین بار است که این خدمات را در قالب چنین طرحی ساماندهی میکنیم.
وی با اشاره به ظرفیت منطقه برای درمان و مراقبتهای پزشکی پس از جنگهای اخیر افزود: محاسبات سرانگشتی نشان میدهد حداقل ۶۰۰ هزار نفر در سوریه، عراق و یمن به جراحی پلاستیک نیاز دارند که به دلیل ناامنیها و آثار جنگ بوجود آمده است. نیازهای پزشکی دیگری نیز وجود دارد که ایران به دلیل پشتوانه پزشکی میتواند این وظیفه را انجام دهد.
حداقل ۶۰۰ هزار نفر در سوریه، عراق و یمن به جراحی پلاستیک نیاز دارند. نیازهای پزشکی دیگری نیز هستند که ایران به دلیل پشتوانه پزشکی میتواند این وظیفه را انجام دهد.
رایزن سلامت در سفارتخانهها راهاندازی شود
عزیزی - رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس - هم در سخنانی به اقدام سریع کشورهای دیگر در توسعه گردشگری سلامت اشاره کرد و گفت: زمانی که در آفریقا بودم تایلندیهای زیادی را میدیدم که مردمان این منطقه را برای درمان به کشور خود جذب میکردند. این اتفاق حتی در کشورهایی که نسبت به ایران عِرق دارند رخ میدهد، چون ایران را نمیشناسند. برای همین راه دور تا تایلند میروند تا درمان کنند و بابت آن هزینههای هنگفت پرداخت میکنند.
او پیشنهاد راهاندازی رایزن سلامت در سفارتخانهها را مطرح کرد و افزود: این سفارتخانهها در تمام دنیا میتوانند ضمن اطلاعرسانی برای ایران تبلیغ کنند. در نظر بگیریم که تبلیغ مهمترین شاخص در جذب گردشگر است. زمانی یکی از وزرای کشور ترکمنستان در ایران عمل کرد و پس از آن ۱۰ نفر دیگر را برای درمان به ایران فرستاد. بهترین تبلیغ ما عمل ما است.
عزیزی همچنین از حمایت کمیسیون اجتماعی مجلس از طرح ساماندهی گردشگری پزشکی خبر داد.
بیمارستانهای اسلامی ایران برای خارجیها جذاب است
اکبر غمخوار ـ عضو انجمن گردشگری سلامت و انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی تهران ـ در ادامه به نکاتی که باید برای توسعه گردشگری سلامت مورد توجه قرار گیرد اشاره کرد و افزود: باید ببینیم چقدر برای ظرفیتهای کشورمان تبلیغ کردهایم. چند نفر در دنیا میدانند در ایران چنین امکاناتی با قیمت مناسب وجود دارد. لازم است که پروازهای مستقیمی را بین مقاصد گردشگری سلامت ایجاد کنیم و هتلهای استاندارد بیشتری بسازیم.
او همچنین تفکیک بخش زنان و مردان را یکی از فاکتورهای جذب گردشگران سلامت برشمرد و گفت: باور کنید که حاکم بودن شرایط اسلامی در بیمارستانهای ایران و وجود غذای حلال از عوامل مهم آمدن خارجیها برای درمان است، چرا که گردشگرانی که اغلب برای امور پزشکی به ایران سفر میکنند از کشورهای اسلامی و یا شیعه هستند.
شرایط اسلامی و غذای حلال در بیمارستانهای ایران، از عوامل مهم جذب خارجیهایی است که از کشورهای اسلامی برای درمان به ایران میآیند
غمخوار قیمت را یکی از مهمترین و اثرگذارترین مولفههای توسعه گردشگری سلامت دانست و اظهار کرد: بیشتر بیماران ما از کشورهای عراق، آذربایجان، حوزه CIS، افغانستان و حاشیه خلیج فارس هستند. اگر تبلیغات مثبتی روی قیمت خدمات پزشکی داشته باشیم، یقینا تعداد بیشتری را میتوانیم جذب کنیم.
وی همچنین توصیه کرد: بیمارستانها IPD خود را به زبان کشور هدف ترجمه کنند و رفتار مناسبتری با گردشگران داشته باشند. مهم است که برای کاهش مشکلات بیماران پیگیریهای پس از درمان نیز مورد توجه قرار گیرد.
غمخوار گفت: بیشتر مراجعان ایران در بخش درمان شیعیان هستند که علاقه دارند در طول سفر زیارت هم داشته باشند. نباید از این موضوع غافل شد، چون این هم بخشی از گردشگری است.
مقدم ـ رئیس انجمن دوستی ایران و نیجریه که به نمایندگی از ۲۴ انجمن دوستی ایران با سایر کشورها که در این مراسم حاضر بودند، سخن میگفت، به تفاهمنامهای با سازمان تأمین اجتماعی برای جلب گردشگران پزشکی خبر داد.
وی همچنین گفت: مردم آفریقا معمولا برای درمان به قطر و یا امارات میروند و هزینههای هنگفتی را میپردازند. آنها ایران را نمیشناسند و انجمنهای دوستی در قالب این تفاهم سعی میکنند در این زمینه اطلاعرسانیهایی داشته باشند.
کریمی ـ رئیس شورای سیاستگذاری گردشگری سلامت کشورهای اسلامی- هم از تمایل برای ایجاد و ارتباط با شبکه فعالان گردشگری سلامت سخن گفت و تأکید کرد که ایران به ساخت برند گردشگری پزشکی نیاز دارد تا خارج از مرزها توسط آن تبلیغ کند.
نگران بیمارستانهای پُر تامین اجتماعی نباشید
بیشتر مراجعان ایران در بخش درمان شیعیان هستند که علاقه دارند در طول سفر زیارت هم داشته باشند، نباید از این موضوع غافل شد، چون این هم بخشی از گردشگری است.محمدابراهیم لاریجانی - مدیر عملیاتی این طرح - که قرار است توسط آژانس گردشگری زیرمجموعه سازمان تأمین اجتماعی اجرا شود، توضیحاتی درباره طرح ساماندهی گردشگری پزشکی ارائه کرد و گفت: گردشگری پزشکی نگاهش محدود به چند ماه سال و یا هتلهای پنج ستاره نیست بلکه در آن سخن از جذب گردشگر در ۱۲ ماه سال به مجموعههایی غیر از هتلهای پنج ستاره و فراتر از سه، چهار شهر محدود گردشگری است.
او همچنین درباره ورود بیمارستانهای سازمان تأمین اجتماعی به این طرح در حالی که گفته میشود ظرفیت خالی ندارند، توضیح داد: انتخاب ۱۷ بیمارستان از بین ۷۵ واحد به همین علت بوده است. این تعداد بیمارستان معمولا ۲۵ تا ۳۰ درصد ظرفیت خالی دارند که میتوان از آن دلیلش استفاده کرد ضمن آنکه آنها به همراه ۲۰۰ پزشکی که در این طرح مشارکت دارند در ۱۵ شهر مستقر هستند و در کنار آن برای ایجاد رقابت با پنج بیمارستان خصوصی نیز تفاهم شده است.
لاریجانی تأکید کرد: سازمان تأمین اجتماعی برای این طرح سرمایه جدیدی نگذاشته بلکه با مدیریت و بهینهسازی بیمارستانهای خود ظرفیتی را به گردشگری پزشکی اختصاص داده است. ضمن اینکه اولویت ما بیمه شدگان تأمین اجتماعی هستند.
در ادامه این مراسم وزیر کار از بستههای جذب گردشگری پزشکی رونمایی کرد و تمبر این مراسم مهر خورد. همچنین لوح کارگزاران و نمایندگیها اهدا شد.
همایش ساماندهی و آغاز عملیات اجرایی طرح گردشگری پزشکی تأمین اجتماعی در حالی با حضور ۲۰۰ متخصص و ۴۰ پزشک حاذق ایرانی برگزار شد که طبق اعلام شورای راهبری گردشگری سلامت، این همایش مجوزی به این منظور نداشت و اعضای این شورا از جمله سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، وزارت امور خارجه و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این مراسم غایب بودند.
انتهای پیام