همتی:

صنعت بیمه مسئول پرداخت دیه به همه فوت شدگانِ معدن یورت نیست

رئیس بیمه مرکزی با اشاره به اینکه از مجموع کارگرانی که در معدن یورت کار میکردند تنها ۴۰ نفر توسط کارفرما بیمه مسئولیت داشتند گفت که صنعت بیمه تنها از بین آن ۴۴ نفر فوت شده به ۴۰ نفر دیه پرداخت خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، عبداناصر همتی امروز در نشست خبری درباره چگونگی پرداخت دیه ۴۴ کارگری که معدن آزادشهر یورت گلستان فوت کردند، گفت: صنعت بیمه تنها بابت ۴۰ نفر از فوت شدگان معدن یورت دیه به خانواده های فوت شدگان پرداخت خواهد کرد. دستوری که من در آن زمان دادم فقط مربوط به تسریع در پرداخت دیه فوت شدگان بود و مسئولیت پرداخت دیه کشته شدگان بیش از ۴۰ نفر با صنعت بیمه نیست.

وی ادامه داد: من دستور داده‌ام که بحث دیه آن کارگران سریع‌تر انجام شود. چرا که در حوادثی که افکار عمومی در آن درگیرند، ورود می‌کنم. در آن حادثه با استاندار تماس گرفتم که سریع‌تر کار را انجام دهد و از او خواهش کردم که شورای تامین استان را تشکیل دهد. همچنین از مدیرکل صلیب سرخ خواستم که بحث انحصار وراثت آنها را سریع‌تر پیگیری کند.

بیمه آسیا بیش از سقف مبلغ بیمه‌نامه خسارتی به بازماندگان معدن یورت نمی‌دهد

همتی ادامه داد: به هیچ وجه خلاق بیمه‌نامه مبلغی بابت دیه کشته‌شدگان معدن آزادشهر یورت گلستان پرداخت نمی‌شود. آن بیمه‌نامه‌هایی که شرکت بیمه آسیا صادر کرده بود، سقف داشتند و این شرکت بیشتر از این سقف خسارتها را پرداخت نخواهد کرد.

صورت‌های مالی بیمه مرکزی محرمانه است

رئیس کل بیمه مرکزی در پاسخ به اینکه شما علی‌رغم گفته‌هایتان صورت‌های مالی سال ۹۴ را از سایت بیمه مرکزی منتشر نکرده‌اید،  آیا این صورت‌های مالی سال ۹۵ در سایت منتشر خواهد شد؟ گفت: صورت‌های مالی بیمه مرکزی به حساب‌های ویژه اتکایی پیوسته‌ است. اگر بخواهیم اینها را با هم روی سایت بگذاریم یک بخش از آن محرمانه است و شاید اطلاعات خوبی برای کسانی که دنبال تحریم ایران هستند، نباشد. به خاطر همین ما یک مقدار در این مورد مراعات می‌کنیم. سه روز پیش هم حساب‌های بیمه مرکزی به همراه حساب بیمه اتکایی تصویب شد. از آنجایی که آن بخش محرمانه است بنابراین مشکل ما این است که باید بتوانیم این دو موضوع را از هم تفکیک کنیم.

IFRS هنوز به طور کامل به صنعت بیمه ایران ابلاغ نشده

همتی در پاسخ به سوالی درباره تنظیم صورت‌های مالی بیمه مرکزی به روش IFRS گفت: آنهایی که استاندارد IFRS را گذاشته‌اند، نتوانسته‌اند به جمع بندی نهایی در این مورد برسند. سابقا گفته بودند که این موضوع از سال ۲۰۱۷ میلادی شروع می‌شود و اخیرا اعلام کرده‌اند که تا سال ۲۰۲۱ باید عملی شود. استاندارد IFRS هنوز به طور کامل به صنعت بیمه ایران ابلاغ نشده است.

رئیس کل بیمه مرکزی در پاسخ به سوالی در رابطه با بیمه شخص ثالث خودروهای صفر کیلومتر که قرار بود به صورت یک هفته‌ای صادر شود، گفت: قرار بود اگر خودروسازان با ما همراهی نکنند، یک بیمه‌نامه‌ای یک ماهه برای خودروهای صفر کیلومتر صادر کنیم و بعد از آن خریداران خود به شرکت‌های بیمه مراجعه کرده و بیمه‌نامه دلخواه خود را خریداری کنند. ولی با توجه به همراهی خودروسازها بر اساس سهم شرکت‌های بیمه در رشته شخص ثالث توسط آنها بیمه‌نامه‌ای صادر می‌شود.

همتی در قسمتی از صحبت‌هایش با اشاره به مشکلات صنعت بیمه اظهار کرد: نمی‌گویم صنعت بیمه مشکل ندارد ولی روند حال حاضر روند خوبی است. از شرکت های بیمه خواسته‌ایم که با حوزه نظارت بیمه مرکزی تعامل مثبتی داشته باشند و ذخایر کافی بگیرند و ما مطمئن شویم ذخایر لازم گرفته شده است.

وی درباره برگزاری مجامع شرکت‌های بیمه‌ای نیز گفت: دو شرکت بیمه ایران که امروز مجمعش برگزار می‌شود، بعضی از شرکت‌ها سود کافی دارند و بعضی ها نتوانسته‌اند سود خوبی را شناسایی کنند اما مطمئن امسال و سال آینده وضعیت صنعت بیمه بیشتر می‌شود.

رئیس کل بیمه مرکزی توضیح داد: بیمه شخص ثالث و بیمه درمان به خاطر وجود رقابت‌های بی‌مورد مقداری صنعت بیمه را از روند مطلوب خارج کرده بود اما با توجه به قانون جدید بیمه شخص ثالث این بیمه‌نامه‌ها از حالت بحران خارج شده‌اند. از طرفی ما شاهد رشد سنگین بیمه‌های درمان بودیم. در حال حاضر نیز به خاطر نرخ‌های غیرفنی بیمه‌های مسئولیت نگرانی‌هایی وجود دارد ولی با توجه به مذاکراتی که انجام شده این موضوع مورد توجه قرار گرفته تا برطرف شود.

وی درباره نفوذ بیمه‌های آتش سوزی در جامعه گفت: بیمه آتش‌سوزی رشد خوبی دارد. به نظرم تاثیر آتش‌ گرفتن ساختمان پلاسکو بر نفوذ این بیمه‌ها تاثیرگذار بوده است.

همتی ادامه داد: در حال حاضر نفوذ بیمه عدد ۲.۲ را رد کرده و تا پایان سال از این مقدار هم بیشتر می‌شود اما در هر حال ما از میانگین جهانی فاصله داریم. در کشور ما بیمه تامین اجتماعی را همه دارند و چون این نوع بیمه در محاسبه بیمه بازرگانی نمی‌آید، در نفوذ بیمه لحاظ نمی‌شود. ما صندوق‌های بازنشستگی اختیاری را در قالب بیمه‌های زندگی سر و سامان داده‌ایم، همان‌طور که قبلا هم گفته‌ام صندوق‌های بازنشستگی باید تحت نظر رگلاتور باشد. به نظر من نقش بیمه مرکزی می‌تواند نظارت بر صندوق‌های بازنشستگی باشد.

وی در پاسخ به سوالی درباره فروش اینترنتی بیمه گفت: من با فروش اینترنتی بیمه مخالف نیستم اما کسانی که می‌خواهند  بیمه‌نامه‌ها را اینترنتی به فروش برسانند باید مجوز نمایندگی یا کارگزاری بیمه را داشته باشند. ما درباره سایت‌هایی که این مجوز را ندارند، مسئولیتی نخواهیم داشت.

همتی در پاسخ به اینکه آیا در دولت دوازدهم سمت جدیدی به وی پیشنهاد شده است یا خیر گفت: سمت جدیدی به من پیشنهاد نشده و فعلا در بیمه مرکزی هستم.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۶ مرداد ۱۳۹۶ / ۱۳:۰۸
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 96051609724
  • خبرنگار : 71093