لاریجانی: جریان‌های تروریستی بلای جان جهان اسلام شده‌اند

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جریان‌های تروریستی بلای جان جهان اسلام شده‌اند، گفت: طرح مسائلی مانند دعوای شیعه و سنی یک امر وارداتی بوده و به متن جامعه اسلامی مرتبط نیست.

به گزارش ایسنا، علی لاریجانی در دیدار با عبدالفتاح مورو نایب رئیس مجلس تونس با بیان اینکه تونس کشور مهمی برای جمهوری اسلامی محسوب می شود، گفت: ایران از ابتدای انقلاب تونس همواره از مردم این کشور حمایت کرده است.

وی با اشاره به بیان خاطرات نایب رئیس مجلس تونس مبنی بر دیدار خود با امام خمینی (ره) گفت: قطعاً تفکر امام راحل میان مسلمانان عامل ایجاد وفاق بوده است. ایشان همواره در سخنانشان بر مسئله وحدت مسلمانان تاکید می فرمود.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به بحران های امنیتی و تروریستی در سطح منطقه گفت: متاسفانه در شرایط کنونی جریان تروریسم به بلای جان جهان اسلام تبدیل شده و حتی مقامات رژیم صهیونیستی در کنفرانس اخیر هرتزل اعلام کردند که بهترین شرایط برای این رژیم، وضعیت موجود در منطقه است.

رئیس قوه مقننه کشورمان بر لزوم توسعه همکاری های دوجانبه میان ایران و تونس تاکید کرد و گفت: جمهوری اسلامی آماده گسترش همکاری ها به ویژه در حوزه اقتصادی، معدن، انرژی و صنایع است.

در ادامه این دیدار عبدالفتاح مورو نایب رئیس مجلس تونس بر تقویت روابط ایران و تونس تاکید کرد و گفت: جریان های اسلامی تونس به انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی علاقه مند هستند و ما همواره از دستاوردهای ایران پس از پیروزی انقلاب الهام گرفته ایم.

وی با بیان خاطراتی از دیدار خود با امام خمینی (ره) گفت: من از جوانانی بودم که مفتخر به دیدار با امام خمینی (ره) شدم و آن دیدار همواره الهام بخش ما بوده است.

نایب رئیس مجلس تونس با بیان اینکه ما به دنبال بازسازی و نظم بخشیدن به اوضاع داخلی تونس هستیم، افزود: عدم پیشرفت و عقب ماندگی، وجود بقایای دیکتاتوری و گروه های تروریستی از مواردی است که کشور تونس امروز با آنها درگیر است.

عبدالفتاح مورو با اشاره به اهمیت توجه به وحدت در جامعه اسلامی و همچنین کشور تونس گفت: قطعاً با چند دستگی نمی توان به اهداف مورد نظر دست یافت، از این رو تنها راه حل پیشرفت، وحدت میان مسلمانان است.

گرایش سیاست خارجی ایران به گسترش روابط با کشورهای آفریقایی

لاریجانی همچنین در  دیدرا با آلبان سامانا نایب رئیس مجلس غنا با اشاره به اهمیت و جایگاه کشور غنا گفت: سیاست خارجی جمهوری اسلامی همواره بر گسترش روابط با کشورهای حوزه آفریقا گرایش داشته است و قطعا سفر هیات پارلمانی غنا به ایران می تواند به افزایش همکاری های دو کشور به ویژه در حوزه اقتصادی کمک کند.

وی با تاکید بر ظرفیت های دو کشور ایران و غنا در حوزه های اقتصادی و انرژی گفت: دو کشور می توانند در حوزه های مختلف به ویژه بخش نفت، گاز و پتروشیمی و فرآورده های مرتبط همکاری گسترده ای داشته باشند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: جمهوری اسلامی همچنین علاقمند به سرمایه گذاری در حوزه کشاورزی مدرن و کشت فراسرزمینی در کشور غنا است.

آلبان سامانا نایب رئیس مجلس غنا نیز در این دیدار با اشاره به روابط تاریخی ایران و غنا گفت: حضور هیات پارلمانی در ایران تائیدی دیگر بر تعمیق روابط با جمهوری اسلامی است و ما همواره خواهان گسترش تعاملات با ایران بوده ایم.

وی بر لزوم تقویت روابط اقتصادی و سرمایه گذاری به ویژه در حوزه های نفت، گاز و سیمان تاکید کرد و گفت: به طور حتم گسترش روابط پارلمانی موجب ارتقاء تعاملات و تسریع در سرمایه گذاری های اقتصادی بین دو کشور می شود.

جایگاه ویژه کشورهای آفریقایی در عرصه سیاست خارجی جمهوری اسلامی

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین در دیدار با ژولات افرم پریواتاولا نایب رئیس مجلس ساحل عاج با اشاره به جایگاه مهم و برجسته کشور ساحل عاج در حوزه غرب آفریقا گفت: در سیاست خارجی جمهوری اسلامی کشورها آفریقایی جایگاه ویژه ای دارند و در این میان گسترش تعاملات با کشور ساحل عاج نیز دارای اهمیت بسیار زیادی است و ما علاقمند به توسعه تعاملات و روابط با این کشور هستیم.

وی با اشاره به ظرفیت های دو کشور در حوزه های مختلف از جمله بخش های تجاری، اقتصادی، صنعتی، معدن، کشاورزی و داروسازی تصریح کرد: قطعاً باید سطح روابط و همکاری های ایران و ساحل عاج در تمام زمینه ها را گسترش دهیم.

رئیس قوه مقننه کشورمان ادامه داد: خوشبختانه ایران در بخش ها و حوزه های مختلف بخش صنعت از جمله صنایع غذایی، کشاورزی و حوزه داروسازی به پیشرفت های چشمگیری دست یافته که قطعاً می توان از این ظرفیت ها برای گسترش روابط استفاده کرد.

در این دیدار ژولات افرم پریواتاولا با اشاره به روابط دیرینه و گسترده کشورش با ایران گفت: کشور ساحل عاج از اولین دوره ریاست جمهوری خود تاکنون همواره خواهان گسترش روابطش با جمهوری اسلامی ایران بوده و خوشبختانه این موضوع تاکنون تحقق یافته است.

نایب رئیس مجلس ساحل عاج تصریح کرد: با توجه به سطح روابط ایران و ساحل عاج، ما از گسترش تعاملات اقتصادی و تجاری، همچنین سرمایه گذاری دو کشور استقبال می کنیم.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۵ مرداد ۱۳۹۶ / ۱۰:۰۰
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 96051508722
  • خبرنگار :