دکتر شمسعلی رضازاده در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به حوزه تولید پژوهشکده گیاهان دارویی، اظهار کرد: این پژوهشکده در حوزه دمنوشهای گیاهی یکی از اولین تولیدکنندگان دم نوشهای گیاهی است و در حال حاضر حدود ۴۵ دمنوش گیاهی تولید میکند همچنین در این دو داروی "لیورسیل" و "ملیتروپیک" را تولید میکند.
رئیس پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی افزود: از طرفی این پژوهشکده یکی از اولین تولیدکنندگان نشاء و بذر گیاهان دارویی است که در حال حاضر انواع نشاءهای گیاهان دارویی از جمله نشاء بهلیمو، نعناء، آویشن و ... را تولید میکند.
وی همچنین با اشاره به کپسول "لیورسیل" گفت: کپسول "لیورسیل" محصولی از پژوهشکده گیاهان دارویی با استفاده از عصاره خار مریم است که توسط محققان و پژوهشگران پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی تولید شده و دارای اثر ضد دیابت است. مصرف این دارو سطح قند خون ناشتا را تا ۱۹ درصد کاهش میدهد و هم اکنون توسط پخشهای دارویی در سراسر داروخانههای کشور عرضه میشود.
رضازاده افزود: همچنین محصول دیگری که حاصل تحقیق و پژوهش تیم علمی این مرکز بوده، کپسول ضد آلزایمر "ملیتروپیک" است که با استفاده از عصاره بادرنجبویه در نتیجه یک مطالعه بالینی گسترده تولید شده و در کنترل آلزایمر و کاهش علائم تحریکپذیری مؤثر است.
شربت سیاهدانه-عسل برای درمان سوهاضمه
رئیس پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی با بیان اینکه عرضه کپسول لاغری "سوپر پلنت" در دستور کار است، تصریح کرد: این کپسول دارای اثر کاهش اشتها و پایین آورنده وزن بدن و چربیسوز بوده و حاوی عصاره چای سبز و سرکه سیب است.
وی با اشاره به شربت سیاهدانه-عسل، افزود: این شربت با محتوی روغن سیاه دانه و عسل مانند داروهای قبلی حاصل انجام یک مطالعه بالینی گسترده توسط گروه فارماکولوژی پژوهشکده گیاهان دارویی بوده و پاسخگویی مناسبی از این فرمول در مطالعه جهت درمان و پیشگیری در برابر سوء هاضمه (دیس پپسی) مشاهده شده است.
رئیس پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی گفت: در حال حاضر خط تولید جامدات در بخش ساخت، پُرکنی و بستهبندی کپسول دارای دستگاههای تمام و نیمه اتوماتیک بوده و با ظرفیت حدود ۴۰ میلیون کپسول در سال قابل بهرهبرداری شده که تقریبا تمام خط تولید کپسول با دانش فنی داخلی و با استفاده از تجهیزات تولید داخل ساخته شده است.
وی ادامه داد: خط تولید مایعات نیز در دوبخش ساخت و پُرکنی شربت و قطره با دستگاههای تماما ساخت داخل تجهیز شده و ظرفیتی بالغ بر ۱۰ میلیون بطری در سال را دارا است.
مجموعه خطوط دارویی پژوهشکده گامی برای تجاریسازی ظرفیتهای بومی کشور
رضازاده با اشاره به افتتاح مجموعه خطوط دارویی پژوهشکده گیاهان دارویی که مطابق با استانداردهای روز دنیا انجام شده است، افزود: این پژوهشکده نخستین مجموعه در کشور است که تمامی امکانات علمی، تحقیقاتی و عملیاتی را جهت تولید داروهای گیاهی از نخستین مرحله تا مرحله ورود به بازار که شامل کشت گیاه، بهرهبرداری، انبارش و بوجاری، عصارهگیری در مقیاس صنعتی، تحقیقات آزمایشگاهی و بالینی، آنالیزهای میکروبی و فیزیکو شیمیایی، فرمولاسیون، تولید نیمه صنعتی و تولید صنعتی است، دارا است.
رئیس پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی اظهار امیدواری کرد که با افتتاح این مجموعه گام بزرگی در راستای خودکفایی و تجاریسازی ظرفیتهای بومی کشور و ورود به بازارهای جهانی برداشته شود و نقطه آغازی برای انجام پروژههای مشابه در سراسر کشور باشد.
وی همچنین با اشاره تولید انبوه گیاه دارویی "گل محمدی" در محیط آزمایشگاهی، اظهار کرد: پژوهشی در پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی انجام شده است که با استفاده از آن میتوانیم گیاه دارویی گلمحمدی را در شرایط آزمایشگاهی با استفاده از این روش در مدتزمان کوتاه به تولید برسانیم.
انتهای پیام