به گزارش ایسنا، رضا شیران خراسانی امروز در آیین افتتاح سامانه خنک کاری هوای ورودی توربین های گازی نیروگاه مشهد اظهار کرد: در مشهد بیش از 50 درصد آب آشامیدنی مردم از چاه ها و 46 تا 47 درصد آن از سد دوستی استخراج می شود. با این حال برق مایه حیات است. 3 میلیارد متر مکعب در سال توسط دستگاه های آب شیرین کن، آب تصفیه می شود که این با کمک انرژی برق صورت می گیرد.
در ادامه یعقوبی، مدیرعامل شرکت تولید برق مشهد، با اشاره به پروژه های اجرای شرکت تولید برق مشهد از پاییز 95 تاکنون اظهار کرد: آنچه که به عنوان توان تولیدی در نیروگاه ها وجود دارد، این است که آخرین وضعیت واحدهای تولیدی از لحاظ پیش بینی بار شبکه بررسی می شود و میزان نیاز آن مورد بررسی قرار می گیرد. آرایش تولید واحدهای نیروگاهی استخراج و آرایش نهایی واحدهای نیروگاهی روشن میشود. پس از آن با ارایه گزارش مرکز کنترل مبنی بر تامین انرژی، این نیازها تامین میشود.
وی ادامه داد: بخش رقابتی در بازار برق امروز مطرح است و فضای رقابتی بین نیروگاه ها در سطح کشور وجود دارد، قطعا نیروگاهی که می خواهد در چرخه تولید انرژی بماند، نیازمند برخی پیش بینیهاست و باید تعمیرات دورهای و پروژه های بهینه سازی داشته باشد. در صورتی که این برنامه ها محقق شود، خروجی آن به شکل کاهش نرخ خروج اضطراری و پایداری انرژی حاصل می شود.
یعقوبی عنوان کرد: ما از آذر سال 1395 تعمیرات اساسی واحد یک بخاری نیروگاه را با 1700 کد فعالیت آغاز کردیم. این تعمیرات با هدف افزایش راندمان، کاهش مدت زمان اجرایی تعمیرات اساسی و... بوده است. ساخت و نصب سگمنت های بخار، ساخت و نصب شعله پخش کن برای احرتاق کامل و... را پیگیری کردیم.
مدیرعامل شرکت تولید برق مشهد با بیان اینکه با این تعمیرات در بخش کاهش میزان مصرف گاز 3.56 درصد کاهش انرژی داشته ایم، خاطرنشان کرد: افزایش راندمان خالص 0.9 درصد، کاهش میزان گاز مصرفی در بار یکسان به میزان 700 متر مکعب از دیگر نتایج این تعمیرات بوده است، در این دوره تعمیرات با عنایت به اینکه همزمان پروژه مدیا انجام می شد در 68 روز پایان یافت.
وی تصریح کرد: آنچه که در این تعمیرات بکار رفت، استفاده از مشاورین متخصص و پیشکسوتان نیروگاه بوده است. تعمیرات ترانس اصلی واحد G12 یکی دیگر از اقدامات ما در این مدت بوده است، با توجه به اینکه با گرمای بی سابقه هوا و پیک مصرف مواجه بودیم، برای کوتاه سازی فرایند تعمیرات اقدامات زیادی انجام شد و این تعمیرات در 18 روز به پایان رسید.
یعقوبی در خصوص پروژه خنک سازی هوای ورودی به توربینهای های گازی نیروگاه مشهد گفت: در این پروژه مراحل نصب فریم کولر طی شد و مونتاژ مخزن ذخیره آب نیز صورت گرفت. مدت زمان پروژه مدیا 73 روز بود. نتیجه اجرای این پروژه افزایش تولید بوده است که پیش بینی 6.5 مگاوات داشتیم که در عمل به 10 مگاوات رسید. کاهش دمای توربین و ذرات معلق نیز از دیگر نتایج اجرای این پروژه بوده است.
یعقوبی تاکید کرد: اجرای این پروژه در واحدهای G11 و G12 موجب افزایش تولید به میزان 16 درصد در هر واحد گردیده است، برای هر مگاوات ظرفیت نیروگاهی 25 میلیارد ریال زمینه متصور می شوند. نتیجه این پروژه ها 500 میلیارد ریال است. نیروگاه مشهد به دلیل نزدیکی با مصرف کنندگان عمده تلفات انرژی به کمترین حد رسیده است. وجود دو واحد خودراه انداز باعث پایداری شبکه میشود.
مدیرعامل شرکت تولید برق مشهد اضافه کرد: دسترسی به خطوط ریلی و عبور خط 132 ولت تامین انرژی حرم مطهر از نیروگاه از دیگر ویژگیهای پروژه اقتصاد مقاومتی مدیاست.
قدوسی، رئیس هیات مدیره شرکت تولید برق مشهد، نیز در ادامه اظهار کرد: نیروگاه مشهد نتایج حاصله نتایج یک کار تیمی است. به نوعی همه مجموعه در تک تک فرایندها درگیر بودند. به نوعی میتوان گفت این نوع فعالیتها باعث هدفگذاری در جهت کاهش زمان تعمیرات شد. از حالا به بعد هر تعمیراتی در نیروگاه برق مشهد تایم مشخص خواهد داشت.
وی ادامه داد: به هر حال این فرهنگ در نیروگاه مشهد نهادینه شده است. بازسازی ترانس پروژه ای بود که به شدت ما را مضطرب کرد و ما 70 مگاوات را از دست میدادیم، تحول در تصمیم گیری و تصمیم در انجام تعمیرات باعث شد ما 18 روزه این تعمیرات را به پایان رسانیم. از سوی دیگر پروژه های دیگر نیز اگر چه در زمانبندی کوتاه بود ولی از نظر کیفیت خیلی شاخص بود. تعمیرات اشکودا باعث شد یک درصد راندمان ما افزایش یابد و ساعتی 7000 متر مکعب گاز صرفه جویی شد.
قدوسی عنوان کرد: این ظرفیت ها برای سیستم های بهره بردار جذاب خواهد بود. واحدهای ما 24 ساعته در حال مانیتور شدن است. قدرت عملی واحدها در گزارش وزارت نیرو نسبت ظرفیت عملی به ظرفیت اسمی نیروگاه ها 74 است که در گذشته این نسبت برای ما 65 بود ولی امروز این ظرفیت به 90 درصد رسیده است.
رئیس هیات مدیره شرکت تولید برق مشهد با بیان اینکه در پروژه مدیا تعمیرات اساسی واحد بخار، تعمیرات واحد بی بی سی و... موثر بود، خاطرنشان کرد: تعهد پیمانکار در اجرای پروژه و یک کار تیمی علی رغم تعهد 12 درصد بهبود در قرارداد، به 18 درصد برسد. نیروگاه سبزوار نیز به مراحل نهایی رسیده که با تامین 5500 میلیارد ریال به زودی به نتیجه خواهد رسید. امیدواریم شرایطی فراهم شود که با طرح های توسعه آتی مجموعه های جدید با رویکردی نوین در مناطق مختلف رقم بخورد.
در انتهای این مراسم سامانه خنک کاری هوای ورودی توربینهای گازی نیروگاه مشهد افتتاح شد.
انتهای پیام