به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، نیکولاس مادورو، رئیسجمهوری ونزوئلا عصر دوشنبه تاکید کرد، قصد ندارد از طرحها برای بازنویسی قانون اساسی دست بکشد و میخواهد یک سری دشمن از شبکههای خبری مستقل ونزوئلا گرفته تا افراد مسلحی که او مدعی است از طرف کلمبیا فرستاده شدهاند تا در این رایگیری اخلال ایجاد کنند را تعقیب کند. به گفته او، این تلاشها بخشی از توطئه بینالمللی به رهبری مردی است که او آن را "امپراتور دونالد ترامپ" مینامد.
مادورو در سخنانی تلویزیونی گفت: "نمیتوانند مرا بترسانند. این تهدیدات و تحریمهای امپراتور حتی یک لحظه هم نمیتواند مرا بترساند. من نه اکنون و نه هیچ وقت دیگری به فرامین این امپراتور گوش نمیدهم. هر چقدر میخواهی مرا تحریم کن دونالد ترامپ."
او تاکید کرد: "در ایالات متحده میتوان با اختلاف سه میلیون رای از رقیب رئیسجمهور شد. چه دموکراسی فوقالعادهای! این تحریمها نشان دهنده درماندگی و نفرت ترامپ از دولت سوسیالیست ونزوئلاست."
ساعاتی پیش از آن دفتر کنترل سرمایههای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا اعلام کرد، واشنگتن نیکولاس مادورو را تحریم کرده است و نام او وارد فهرست تحریمهای دفتر کنترل سرمایههای خارجی میشود. آمریکا تاکنون تهدیدات خود علیه صنعت نفت ونزوئلا را اجرایی نکرده است. چنین تحریمهایی موجب تضعیف دولت مادورو و افزایش بهای گاز آمریکا و تعمیق بحران انسانی در آنجا میشود.
این تحریمها پس از آن انجام شد که مقامهای انتخاباتی ونزوئلا اعلام کردند بیش از هشت میلیون تن در انتخابات روز یکشنبه برای تشکیل مجلس موسسان شرکت کردند. با تشکیل این نهاد قدرتمند، اختیارات حزب حاکم به شدت افزایش مییابد و او میتواند قانون اساسی را بازنویسی کرده، انتخاباتهای آتی را به تعویق بیندازد و در این فاصله، همچنان در قدرت میماند. نتایج این انتخابات نشان میدهد، بهرغم ضعف اقتصادی، تورم نجومی، کمبودهای دارو و مواد غذایی حمایت از حزب حاکم بیش از انتخاباتهای گذشته از سال ۲۰۱۳ شده است.
مادورو همچنین گفت، مجلس موسسان جدید ظرف یک هفته کار خود را آغاز میکند. او همچنین گفت که با استفاده از اختیارات این مجلس از ورود نامزدهای اپوزیسیون به انتخابات فرمانداری در ماه دسامبر ممانعت میکند، مگر آنکه آنها به پای میز مذاکره بیایند و به خصومتی که چهار ماه اعتراض را در پی داشته و دستکم ۱۲۰ کشته و حدود ۲۰۰۰ زخمی بر جای گذاشته است، پایان دهند.
انتهای پیام