به گزارش ایسنا، ناصر احمدبیگی، مجری طرح زمینه تحقیقاتی این تیم پژوهشی را حوزه سلولی و بافتی و ارائه خدمات درمانی ذکر کرد و گفت: بر این اساس اقدام به تولید انواع فرآوردههای سلولی و بافتی کردیم که از آن جمله میتوان به انواع سلولهای بنیادی، بیوایمپلنتهای استخوانی و پوشش زخم مشتق از پرده آمنیون و همچنین اسکافولدهای (داربستهای) نانو ساختار الکتروریسی اشاره کرد.
وی تجهیزات و نرمافزارهای تخصصی پزشکی برای بیوراکتورها و انکوباتورهای کشت سلول، دستگاههای ایمیجینگ مولکولی، نرمافزار آنالیز تصویر مانند نرمافزار نرم ماز و نرمافزار کاریوتایپینگ را از دیگر تجهیزاتی نام برد که از سوی این محققان به بازار عرضه شده است.
احمدبیگی ارائه آموزش و برگزاری کارگاههای آموزشی را از دیگر اقدامات خود نام برد و یادآور شد: این خدمات در قالب بسته آموزشی مشتمل بر چندین عنوان کارگاه تئوری-عملی ارائه شده است و طی 6 سال گذشته بیش از 1000 نفر داوطلب را در حوزه سلولهای بنیادی و بیولوژی مولکولی آموزش داده است.
این محقق از اجرای چندین مطالعات راهبردی سبز خبر داد و یادآور شد: نتایج این مطالعات به سیاستگذاران علمی کشور ارائه شده است. به عنوان نمونه میتوان به اجرای یک پروژه مطالعاتی دوساله برای تدوین پیشنویس «دستورالعمل ملی استفاده از سلول و فرآوردههای سلولی در کارآزماییهای بالینی و کاربردهای درمانی» اشاره کرد.
به گفته وی، پس از تصویب این دستورالعمل در ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بالینی، اکنون مراحل نهایی برای ارائه به عنوان یک دستورالعمل ملی از سوی اداره غذا و دارو را طی میکند.
وی، رشد پژوهش در زمینه علوم پایه سلولی و روشهای جدید درمانی مبتنی بر سلول درمانی در کشور را از عواملی دانست که مراکز دانشگاهی عموماً مایل به توسعه زیرساختهای خود در این حوزهها هستند.
این محقق توفیق در عرصه سلولهای بنیادی را مستلزم تولید تجهیزات آزمایشگاهی- تحقیقاتی مورد نیاز دانست و گفت: در کنار تجهیزات و آموزش و توانمندسازی افراد، کسب دانش فنی در خصوص ایجاد فضاهای استاندارد فرآوری سلول از لازمههای توسعه سلولهای بنیادی کشور است.
انتهای پیام