به گزارش ایسنا به نقل از دیجیتال ترندز، تیم تحقیقاتی از یک پرتو لیزر برای ایجاد نوعی گذرگاه الکتریکی بر روی یک بلور استفاده کرد و این امر بلور را قادر به هدایت بالای جریان الکتریسیته کرد. این دستاورد علمی در آینده منجر به ساخت ابزارهای الکترونیکی شفاف خواهد شد.
گرچه فیزیکدانان قبلا نشان داده بودند که مواد هادی نور پس از قرار گرفتن در معرض نور، رسانایی الکتریکیشان افزایش مییابد، شرایط مورد نیاز برای کاربرد عملی آنها مناسب نبود. به طور مثال، انجام آزمایشات با ابزارهای ذخیرهسازی ساده تحت شرایط بینهایت خنککننده امکان داشت و این موضوع کاربردهای عملی این روش را محدود میکرد؛ با این حال، دستاورد جدید دانشگاه واشنگتن این رویکرد را کاربردیتر میکند.
در آزمایشات انجام شده، محققان از یک بلور تیتانات استرانسیم (STO) استفاده کردند و دریافتند با قرار گرفتن در معرض نور در دمای اتاق، مقاومت الکتریکی آن سه برابر کاهش و تراکم الکترون آزاد آن هفت برابر افزایش یافت و به عبارتی این بلور آن قدر رسانا شده بود که میتوان از آن برای ساخت ابزار الکترونیکی استفاده کرد. این رسانایی بالا، چند روز پس از این آزمایش حفظ شد حتی زمانی که بلور در محیط تاریک قرار گرفت.
محققان در مطالعات بیشتر توانستند گذرگاه دارای مقاومت الکتریکی پایینی را با استفاده از پرتو لیزر بر روی بلور ایجاد کنند. رسانایی بالا به همراه وجود این گذرگاه بر روی بلور، شانس جدیدی برای ساخت مدارهای الکترونیکی شفاف در اختیار آنها میگذارد.
انتهای پیام