به گزارش ایسنا، کمیسیون امنیت ملی بعد از تصویب یک فوریت طرح اعمال تحریمهای جدید کنگره آمریکا، امروز جلسهای فوقالعاده را برای بررسی کلیات طرحی برگزار کرد که مورد اجماع اکثریت نمایندگان با گرایشهای مختلف مجلس و تایید رییس قوه مقننه است.
تصویب کلیات این طرح و تاکید وزارت خارجه بر واکنش قاطع مجلس نسبت به مصوبه کنگره، تکمیل کننده پازلی است که خروجی آن اجماع تمامی ارکانهای نظام برای پاسخ دندان شکن جمهوری اسلامی ایران به اقدامات خصمانه آمریکاست.
بعد از برگزاری چندین جلسه با حضور روسا و نمایندگانی از فراکسیونهای مختلف مجلس با علی لاریجانی و رسیدن به اجماع درباره پیش نویس طرح مقابله با اقدامات خصمانه آمریکا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی 27 تیرماه یک فوریت طرح مقابله با اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا در منطقه را در ۸ بخش و ۶ ماده با رای قاطع به تصویب رساند که به گفته علی لاریجانی، رای بالای مجلس نشانگر عزم ملت بر مبارزه با آمریکا است؛ لذا آمریکاییها این پیام را به درستی درک کنند که این اقدامات آنها مقابله با ملت ایران است و مجلس با تمام وجود مقابل این اقدامات خواهد ایستاد.
خیز بلند مجلس را کمیسیون امنیت ملی با تصویب کلیات این طرح آن هم در ایام تعطیلات مجلس برداشت؛ جلسهای که در آن عباس عراقچی تاکید کرد که تحریمهای جدید آمریکا نقض آشکار برجام است.
همچنین معاون وزیر خارجه با اذعان به نقض بندهای ۲۶، ۲۸ و۲۹ برجام و لزوم عکسالعمل مناسب برای پاسخ محکم جمهوری اسلامی ایران به این اقدام آمریکا گفت: ما همواره نقض برجام توسط آمریکا را به کمیسیون مشترک ایران و ۱+۵ گزارش دادهایم، وزیر خارجه نیز تاکنون چندین نامه برای موگرینی نوشته و خواسته بین کشورهای عضو برجام توزیع شود. با وجودی که هنوز تا نقض فاحش و اساسی برجام فاصله داریم ولی موارد را به هیات نظارت گزارش میدهیم؛ درباره نحوه عکسالعمل نیز هیات نظارت پاسخ مقتضی را اتخاذ خواهد کرد.
کمال دهقانی نایب رییس کمیسیون امنیت ملی درباره این طرح گفت که مجلس با این مصوبه قانونی میخواهد جلوی اقدامات بی ثبات کننده آمریکا در منطقه را بگیرد؛ طرحی با ضمانتهای اجرایی بالا که در واکنش به نقض عهد آمریکا در اجرای بندهای ۲۶، ۲۸ و ۲۹ برجام است.
علاءالدین بروجردی رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز تاکید کرد که ایران با این مصوبه پاسخ محکمی را در جهت دفاع از حق ملت ایران به آمریکا میدهد چون آمریکا باید ادب سیاسی را یاد بگیرد، معنایی ندارد که با تغییر دولت، یک توافق بین المللی که پس از ماهها مذاکرات فشرده و سخت با حضور ۶ کشور که ۵ کشور آن عضو ثابت و اصلی شورای امنیت سازمان ملل است و تمام اعضا از جمله خود آمریکا نیز آن را امضا کردهاند، زیرسوال رفته و مفاد آن نقض شود.
بر اساس آیین نامه داخلی مجلس کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس در جلسات بعدی وارد بررسی جزییات طرح مقابله با اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا در منطقه میشود تا ضمن تهیه طرحی جامع و ارائه آن به صحن علنی، این پیام روشن را به دنیا مخابره کند که تحریمها بر اراده ملت ایران اثر نمیگذارد.
مجلس شورای اسلامی با تصویب این طرح، گام بلندی برای مقابله با آمریکا برخواهد داشت و درس بزرگی را به آمریکاییها میدهد.
انتهای پیام