به گزارش ایسنا، مشاور ارشد سید عمار حکیم ظهر چهارشنبه در یک نشست مطبوعاتی با بیان این که تصمیم سید عمار حکیم تاریخی بود، تاکید کرد: آنچه که باعث جدایی آقای عمار از مجلس اعلای اسلامی عراق شد، اختلافات فکری و عقیدتی نبود بلکه اختلاف در نحوه و شکل مدیریت بود.
حکیم در ارتباط با جدایی عمار از مجلس اعلای اسلامی عراق و تشکیل حزب جدید از سوی وی گفت: نظام سیاسی در عراق یک نظام پارلمانی است و در آن احزاب، گروهها ونهادهای مختلف فعالیت میکنند.
وی با بیان اینکه آنچه یک مجموعه را در طول سالیان سال به عنوان همکار و همراه حفظ میکند یک نوع وحدت و توافق در مورد شکل مدیریت و محتوای کاری است که انجام میشود، ادامه داد: بعد از اینکه آقای عمار حکیم مسوولیت مجلس اعلا را بر عهده گرفتند، مشی ایشان این بود که این مجلس به عنوان یک نهاد سازمان یافته و مطرح در عراق توجه ویژهای به جوانان داشته باشد، چراکه بیش از 60 درصد جمعیت عراق را جوانان تشکیل میدهند. بنا بر این باید اهتمام ویژهای به این قشر شود.
حکیم با بیان اینکه یک اختلافی بین سید عمار حکیم و برخی دیگر از دوستان در مجلس اعلا در ارتباط با نحوه مدیریت کار وجود داشت، از جمله اینکه چگونه از توان جوانان در ساختار مجلس اعلا استفاده شود، تصریح کرد: این اختلاف دیدگاه همانطور که گفتم مربوط به محتوای کار نبود بلکه مربوط به نحوه مدیریت مجلس اعلا و جایگاه جوانان در آن بود.
وی با بیان اینکه هیچ مشکل شخصی بین ایشان و مجلس اعلا عراق وجود نداشت، خاطر نشان کرد: ایشان بعد از بررسیهایی که انجام دادند به این جمعبندی رسیدند که این اختلافات شاید به افزایش اختلافات در آینده منجر شود و ما هرچه به برگزاری انتخابات در عراق نزدیک میشویم این اختلافات بیشتر شود. از این رو در همین چارچوب یک تصمیم تاریخی گرفتند که از مجلس اعلا جدا شوند.
مشاور ارشد سید عمار حکیم با بیان اینکه در حزب جدید همان ایدئولوژی و محتوای فکری قدیم ادامه پیدا میکند، چراکه اختلاف فکری و عقیدتی وجود نداشته است، گفت: ما در حزب جدید همکاری گستردهای با مجلس اعلا و سایر طیفهای دیگر در عراق خواهیم داشت.
وی در پاسخ به این سوال که به نظر میرسد حزب جدید آقای عمار حکیم فراتر از شیعیان باشد و ایشان قصد دارند زمینه را برای حضور طیف گستردهتری فراهم کند، گفت: در حال حاضر گفتمان در عراق اینگونه است. همانطور که میبینیم حشدالشعبی نیز از گروهها و اقوام مختلف تشکیل شده و ما میخواهیم وحدت فراگیری را ایجاد کنیم و حتی اگر بیانیه تحالف ملی عراق را نیز مرور کنیم، این معنا را به وضوح مشاهده میکنیم.
حکیم با اشاره به اینکه این حزب جدید پریشب اعلام موجودیت کرد و یک تیم ویژه مکلف شده اساسنامه و آییننامه آن را تنظیم کند، ادامه داد: در کمیسیاری عالی انتخابات در عراق نیز ادارهای وجود داردکه احزابی که میخواهند وارد انتخابات شوند باید در آنجا ثبت شده باشند و ویژگیهای لازم را داشته باشند. بنا بر این این حزب نیز باید این مراحل را طی کند.
این فعال سیاسی عراقی با بیان اینکه بیانیهای که چند شب پیش آقای عمار در ارتباط با تاسیس حزب جدید منتشر کردند به نوعی مانیفست ایشان محسوب میشود، در بخش دیگری از صحبتهای خود در پاسخ به این سوال که آیا عمار حکیم در ارتباط با تشکیل این حزب با مقامات جمهوری اسلامی ایران مشورت و رایزنی داشته است با توجه به اینکه چند هفته پیش به تهران سفر کرده بودند، گفت: با توجه به ارتباط ویژهای که خاندان حکیم با جمهوری اسلامی ایران داشته و دارند قطعا رایزنیهایی در این ارتباط انجام گرفته است و قطعا آقای سید عمار نظرات و دیدگاههای مشفقانه ایران را در نظر میگیرند.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با تاکید بر اینکه اختلاف فکری، عقیدتی و ایدئولوژی بین مجلس اعلای عراق و حزب جدید وجود ندارد، گفت: ما در حزب جدید تلاش داریم که جذب حداکثری داشته باشیم و این طبیعی است که هر گروهی میخواهد بیشترین طیف را به خود جذب کند و این به معنای تغییر در ایدئولوژی و فکر نیست.
حکیم با بیان اینکه نزدیکترین طیف به «حکمت ملی» مجلس اعلا است و انشاالله در جایگاه جدید در خدمت مجلس اعلا خواهیم بود، گفت: همانطور که با برادران در سپاه بدر اینگونه رابطه را حفظ کردهایم.
وی با بیان اینکه آنچه که مربوط به مجلس اعلا است به آنها ارائه خواهیم کرد، در پاسخ به سوالی در ارتباط با اخبار منتشر شده مبنی بر اینکه عربستان به دولت عراق پیشنهاد کرده که هزینه بازسازی موصل را پرداخت میکند به شرط اینکه عراق از دولت ایران دور شود؟ گفت: من چنین موضوعی را نشنیدهام و دولت عراق هیچ پیش شرطی را در زمینه بازسازی این کشور نمیپذیرد.
حکیم با تاکید بر اینکه ملت عراق هزینه زیادی در راستای مقابله با داعش پرداخته است و به نوعی به نمایندگی از جامعه جهانی با این گروه تروریستی مبارزه کرده است، تصریح کرد: جامعه بینالمللی موظف است که از دولت عراق در بازسازی این کشور حمایت کند و همه کمکها باید در چارچوب اطلاع دولت عراق صورت بگیرد.
این مقام عراقی با بیان اینکه کمیته بازسازی مناطق آزاد شده از دست داعش در دولت عراق تشکیل شده است، در بخش دیگر از صحبتهای خود در پاسخ به این سوال که آیا در حزب جدید تلاش خواهید کرد که با میانجیگری بین کردها و دولت عراق مانع برگزاری رفراندوم در اقلیم کردستان شوید؟ خاطرنشان کرد: خانواده حکیم با کردها ارتباط تاریخی دارد. ما معتقدیم کردستان عراق قلب عراق است و کسی مایل نیست که قلبش را از دست بدهد.
حکیم ادامه داد: پیش از این در قالب مجلس اعلای عراق رایزنیها و تلاشهایی را انجام دادهایم که حاکمیت و وحدت ارضی عراق حفظ شود و اکنون نیز این تلاشها را انجام میدهیم و هر نوع مطالبهای باشد دولت مرکزی عراق آماده گفتوگو برای حل آن مشکل و مطالبه در چارچوب قانون اساسی این کشور است. ما تلاش داریم از راه گفتوگو ، اغنا و تحقق حقوق اقوام مختلف عراق مسائل و مشکلاتی را که بعضا وجود دارد را حل کنیم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه برخی از شخصیتهای عضو مجلس اعلا معتقدند که ریاست ائتلاف ملی شیعیان سهم مجلس اعلا است و چون عمار حکیم از این مجلس خارج شده، باید از ریاست این ائتلاف استعفا داده و فرد دیگری از مجلس اعلا ریاست این ائتلاف را بر عهده بگیرد، گفت: آقای عمار در ماه نهم سال گذشته میلادی ریاست این ائتلاف را بر عهده گرفتند و اکنون ماه هفتم میلادی است و حدود یک ماه و نیم دیگر این مدت تمام میشود. آقای عمار به هیچ چیزی اصرار ندارند به جز اصرار بر کم کردن حرفها و حدیثها و در این ارتباط هر کاری که بتوانند انجام میدهند. به همه افرادی که با این گروه جدید بیعت کردهاند تاکید شده که تحت هیچ شرایطی پاسخ هیچ مسالهای را در چارچوبی خارج از اخلاق ندهند تا امور با آرامش پیش برود.
وی ادامه داد: ما با دوستان در مجلس اعلا مشکل شخصی نداریم و مبنای ما این است که وارد درگیری نشویم. از طرف دیگر مجلس اعلا دارای آییننامه و اساسنامه است و نهاد سیاسی سابقهداری است.
حکیم گفت: احترام مجلس اعلا از همه چیز برای ما مهمتر است.
این فعال سیاسی عراقی در بخش دیگری از صحبتهای خود به اهمیت وحدت عراق اشاره کرد و ادامه داد: قرار بود که در ماه نوامبر 2017 شاهد برگزاری انتخابات شورای استانها در عراق باشیم ولی چون برخی از مناطق عراق همچنان در تصرف داعش است یا به مرحلهای نرسیده است که مردم در آن مستقر شوند در همین چارچوب تلاش شد که پروژه تجمیع انتخابات پیش برود، موضوعی که باعث کاهش هزینهها نیز میشود. بر اساس تصمیمگیری صورت گرفته در 2018/4/30 انتخابات شورای استانها و انتخابات پارلمانی عراق را خواهیم داشت.
وی افزود: همچنین کمیسیاری عالی انتخابات، نهاد برگزارکننده انتخابات در عراق است و در 17 نوامبر سال جاری میلادی مدت زمان فعالیت آن تمام میشود و باید کمیسیاری جدید تشکیل شود و در همین چارچوب تاکید بر آن است که افراد جدیدی در این کمیسیاری حضور پیدا کنند.
حکیم در بخش دیگری ازصحبتهای خود به فعالیتهای حشد الشعبی یا بسیج مردمی عراق اشاره کرد و گفت: این گروه در کنار ارتش، نیروهای پلیس فدرال و نیروهای مبارزه با تروریسم قرار است به عنوان نیروی چهارم امنیتی عراق عمل کند. این گروه فقط مختص شیعیان نیست و نزدیک به 150 هزار نفر در آن حضور دارند.
انتهای پیام