به گزارش ایسنا، غدا هیجاوی - رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی - بعد از دیدن روستای کلپورگان اظهار کرد: خیلی خوشحالم که کلپورگان را دیدم، اما پرسشی که مطرح میشود این است که اگر این روستا ثبت جهانی شد، چه اقداماتی میتوانید برای زنانی که در این حوزه فعالیت میکنند، انجام دهید؟
درویش نارویی - فرماندار سروان - در پاسخ به هیجاوی گفت: ما بهعنوان مسؤولان استان سیستان و بلوچستان دغدغه داریم و برای حفظ این میراث از هیچ کوششی دریغ نمیکنیم، کما اینکه اقداماتی هم برای ماندگاری این صنعت انجام داده و اعتبارات قابل توجهی به کلپورگان اختصاص دادهایم.
او ادامه داد: حدود یک میلیارد تومان هزینه کردیم تا شرایط حضور گردشگر و انگیزه برای صنعتگران ایجاد کنیم. شرایط امروز سفال کلپورگان با چند سال پیش متفاوت است و جهشی در راستای رونق این منطقه ایجاد شده است. بازاریابیهایی نیز انجام شده تا سفال کلپورگان در دیگر استانها و کشورهای مختلف به فروش برسد.
وی افزود: این اتفاق و حفظ مظهر فرهنگی، برای مردم مهم است. به همین دلیل، از شما به خوبی استقبال کردند. ما نیز موظفیم به مطالبات مردم پاسخ دهیم. اگر شما با ثبت جهانی روستای کلپورگان موافقت کنید، تردید نکنید که ما نیز هر کاری از دستمان برآید، انجام می دهیم.
کامبیز مشتاق گوهری - مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان - نیز اظهار کرد: حدود یکماه است که تلاش کردهایم تا کارگاه سفال کلپورگان را راهاندازی و دوباره آن را مدیریت کنیم. بنابراین ارادهای جدی برای این کار داریم.
او افزود: نمایندگان مردم این منطقه در مجلس نیز میدانند که ما برای انجام این کار تا چه اندازه مبارزه کردهایم و این موضوع نشان میدهد که ما ارادهای جدی برای انجام این کار داریم. خوشبختانه با اجماعی که بین مقامات وجود داشت، انحصار کارگاه سفال کلپورگان که پیش از این در اختیار یک نفر بود، شکسته و به این اتفاق منجر شد.
محمد باسط درازهی - نماینده مردم سراوان، سیب سوران و مهرستان در مجلس - نیز از اختصاص بودجه خاصی به کلپورگان خبر داد و گفت: البته که کلپورگان برای ما مهم است و برای ارتقای سفال کلپورگان تلاش خواهیم کرد. بسیاری معتقدند ایران، کشور خطرناکی است، اما اینطور نیست و ایران، مردم مهربانی دارد.
انتهای پیام