پیشنهاد نماینده مجلس به شورای جهانی صنایع دستی

نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس به ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی پیشنهاد کرد که خواسته‌های شورای جهانی صنایع دستی را مطرح کنند تا در ایران به‌صورت پایلوت اجرا شود.

به گزارش ایسنا، شهباز حسن‌پور - نماینده سیرجان و بردسیر در مجلس - در دیدار ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی با استاندار کرمان، اظهار کرد:‌ کرمان مهد تمدن است و به‌تازگی نیز در مجلس شورای اسلامی قانونی برای حمایت از هنرمندان صنایع دستی ایران به تصویب رسید تا مجلس به درخواست هنرمندان به‌صورت قانونی پاسخ دهد.

او از معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور خواست تا نسخه‌ای از این قانون را در اختیار ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی قرار دهد تا کشورهای دیگر نیز بتوانند از آن به‌عنوان یک طرح استفاده کنند.

نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس افزود: این قانون در جهت رفاه حال بیشتر هنرمندان، بویژه زنان و دختران روستایی است. همچنین همه آن‌ها به‌صورت رایگان تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار می‌گیرند. امیدواریم سیرجان به‌عنوان شهر جهانی گلیم ثبت شود و شما نیز در جشن جهانی این ثبت شرکت کنید، زیرا برای این کار حدود پنج میلیارد تومان در یک‌ماه گذشته هزینه شده است.

منتظر خبر خوب جهانی شدن گلیم سیرجان هستیم

علیرضا رزم‌حسینی - استاندار کرمان - نیز در این دیدار گفت: حداقل در ۵۰۰ سال گذشته اقتصاد مردم کرمان از طریق صنایع دستی و گیاهان دارویی تأمین شده است. بیشترین صادرات کرمان به شرق آسیا صنایع دستی و گیاهان دارویی بوده است. این محصولات به کشورهای هند، پاکستان و چین صادر می‌شد. به مرور زمان با ورود تکنولوژی به زندگی مردم سعی کردیم صنایع دستی را حفظ کنیم.

او ادامه داد: ما سعی کردیم مشوق‌هایی ایجاد کنیم تا به واسطه آن، شغل‌های صنایع دستی حفظ شود، زیرا با توجه به جذابیت‌هایی که در شغل‌های غیرصنایع دستی وجود دارد، بسیاری به این شغل‌ها تمایل نشان می‌دهند. ما می‌دانیم صنایع دستی با احساس، دخیل است و این حس به مصرف‌کننده نیز منتقل می‌شود. بنابراین سعی کردیم این صنایع را تقویت کنیم.

او اظهار کرد: ما از آموزش‌های مجانی که شامل تولید، مارکتینگ و برندسازی می‌شود، حمایت می‌کنیم و بخش فروش و سفارش‌ها از طریق دنیای مجازی نیز انجام می‌شود. همچنین ما از بخش فروش حمایت کرده‌ایم. موسسات دولتی مکلف شده‌اند برای خریدن هدایا، از صنایع دستی استان‌ها استفاده کنند. حتی مبلمانی که در اتاق من می‌بینید نیز صنایع دستی است، زیرا این امر موجب می‌شود تولیدکننده از فروش محصولاتش در بازار مطمئن شود.

استاندار کرمان با بیان این‌که سال گذشته پنج‌هزار نفر هنرمند صنایع دستی بیمه شدند، گفت:‌ ما سعی می‌کنیم همه هنرمندان صنایع دستی را تحت پوشش بیمه قرار دهیم. ما می‌دانیم اگر سیرجان ثبت جهانی شوند، چه مسئولیت‌هایی برعهده ماست و می‌دانیم که مسئولیت ما بیشتر می‌شود تا بتوانیم این برند را در بازاریابی جهانی حفظ کنیم.

او خطاب به ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی اظهار کرد: اگر در بازدیدهایی که انجام دادیم، مشکلاتی در زیرساخت‌ها وجود داشت، با تعهدی که همکاران ما نسبت به این موضوع خواهند داشت، مشکلات را برطرف می‌کنیم. از جایی که دولت سعی می‌کند صنایع دستی را حفظ کند، آن را با اقتصاد خانواده پیوند داده و پایدار کرده است. به همین دلیل یک هنرمند می‌تواند خانواده خود را از طریق فروش صنایع دستی اداره کند. پس سعی می‌کنیم این وضعیت را روز به روز بهبود ببخشیم.

حسینی گفت:‌ ما منتظریم خبر خوش جهانی شدن گلیم سیرجان را بشنویم و شما نیز در جشن آن شرکت کنید. برای من جالب است که شما از هماهنگی ارگان‌های دولتی در بحث صنایع دستی صحبت کردید و این یک نکته مثبت است.

خرید حصیر از روستاهای محروم کرمان

در ادامه، معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور با ارائه توضیح‌هایی درباره چگونگی روند ثبت جهانی صنایع دستی، گفت:‌ در یونسکو هفت رشته خلاق داریم که یکی از آن‌ها صنایع دستی و هنرهای سنتی است. صنایع خلاق در دنیا، صنایع مردمی محسوب می‌شوند. به همین دلیل، چرخش سرمایه‌ها به سمت این صنایع می‌رود، اما کشور ما از این موضوع عقب است. ما دو سهم برای ثبت جهانی داشتیم که یکی از آن‌ها را به کلاش مریوان و دیگری را به گلیم سیرجان اختصاص دادیم.

بهمن نامورمطلق ادامه داد: من و معاون صنایع دستی استان کرمان از روستاهای محروم دیدن و بحث خرید تضمینی حصیر را مطرح کردیم که این روند ادامه دارد. به همین دلیل، طرح پیوند به ذهن‌مان رسید و قرار شد حصیر تولیدشده در شهرها و روستاهای کرمان را بخریم و آن‌ها را در نقطه دیگر کشور، مانند شهرهای شمالی که در طول همه فصل‌ها گردشگر دارند، عرضه کنیم، زیرا در فصل گرما شاید کمتر کسی به کرمان سفر کند و ما می‌خواهیم هنرمندان حصیربافی در فصل‌هایی که استان شما گردشگر کمتری دارد، بی‌کار نمانند.

معاون صنایع دستی همچنین در پاسخ به پرسش استاندار کرمان که چه زمانی جواب قطعی ثبت جهانی سیرجان اعلام می‌شود، گفت:‌ تا دوماه دیگر می‌توانیم جواب قطعی را بگیریم.

ما به هنرمندان ایرانی حسودی می‌کنیم

غدا هیجاوی - رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی - نیز در این نشست که امروز (یکشنبه، اول مردادماه) در دفتر استانداری کرمان برگزار شد، گفت: ما روز گذشته برنامه جامعی در سیرجان داشتیم که افرادی از همه دانشگاه‌ها، مراکز علمی و سازمان‌ها در آن حضور داشتند و موجب شد ما همه مجموعه‌ها را در یک روز ببینیم. شاید اگر می‌خواستیم همه این بازدیدها را انجام دهیم، حداقل به سه روز زمان نیاز داشتیم.

او ادامه داد:‌ مردم سیرجان با مهر و غرور خاصی از گلیم دفاع کردند و این موضوع، ما را تحت تأثیر قرار داد. ایده‌آل است که دست‌اندرکاران از جمله قانون‌گذاران در این امر همکاری کنند تا زمینه خوبی فراهم شود و این مسائل را توسعه دهند. ما به هنرمندان ایرانی حسودی می‌کنیم که تا این اندازه از سوی دولتمردان خود حمایت می‌شوند.

عشق گلیم را حس کردیم

کوین مورای - رئیس منطقه شورای جهانی صنایع دستی - نیز اظهار کرد: برای این‌که تأکید شود اگر گلیم سیرجان به‌عنوان شهر جهانی ثبت شد، چگونه این وضعیت ادامه پیدا خواهد کرد، ما عشق گلیم را حفظ کردیم و خوشحالیم که از شهردار و فرماندار شنیدیم این پروسه ادامه خواهد داشت. یکی از مشکلات ما در این سفر، این است که نمی‌توان این تجربه خوب را در یک بسته جا دهیم و به کشورهای دیگر ارائه کنیم. اما امروزه در دنیای تجارت، قابلیت‌های الکترونیکی می‌توانند انتقال‌دهنده چنین تجربه‌هایی باشند. مثلا در هند، بحث بازرگانی و الکترونیک به‌صورت تلفیقی در کنار هم انجام می‌شود.

او ادامه داد: سه جلد کتابی را که درباره گلیم نوشته شده بود، روز گذشته دیدم و پلت‌فرم‌هایی مثل شبکه‌های اجتماعی مرتبط با این موضوع را در اختیار من گذاشتند. به هر حال امیدوارم اگر نامزدی شهر سیرجان با موفقیت پذیرفته شود، توسعه احساسی و فرهنگی گلیم را تقویت کنیم تا به دنیا عرضه شود.

وی افزود: ما هفته آینده، یک کارگاه آموزشی را در تهران برگزار می‌کنیم و این موضوع می‌تواند فرصت خوبی برای توسعه این ایده باشد تا کمک کند، گلیم سیرجان توسعه پیدا کند. لازم است بدانید که ما دوست داریم این موضوع را هدایت کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کرمان نیز در این جلسه توضیح‌هایی را درباره پرونده ثبت جهانی گلیم سیرجان ارائه داد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱ مرداد ۱۳۹۶ / ۱۲:۲۴
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 96050100313
  • خبرنگار : 71503