به گزارش ایسنا، مونس کشاورز در نشست خبری که امروز شنبه برگزار شد ضمن تشریح فعالیتهای کنگره حقوق شهروندی در یک سال گذشته به تعاملات این کنگره با دستگاههای دولتی و دانشگاهها اشاره کرد و افزود: دبیرخانه کنگره حقوق شهروندی با 30 دستگاه دولتی و دانشگاه ارتباط دارد و که اعضای شورای سیاستگذاری کنگره را تشکیل میدهد.
وی رویکرد اصلی کنگره را علمی، اجتماعی عنوان کرد و ادامه داد: گفتمان اصلی کنگره حقوق شهروندی جریانسازی علمی در عرصه حقوق شهروندی است.
به گفته دبیر کنگره حقوق شهروندی سلسلهنشستها و میزگردهای علمی و پژوهشی با این عنوان از سال گذشته تاکنون به صورت رایگان برای تمام پژوهشگران برگزار کرده است.
کشاورز از جمله اقدامات کنگره به بازیابی اسناد حقوق شهروندی اشاره کرد و گفت: بازیابی این اسناد منجر به شناسایی حدود 1000 پژوهشگر عرصه حقوق شهروندی در اقصی نقاط کشور شد که توانستیم با این پژوهشگران ارتباط برقرار کرده و از ظرفیت آنان استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: تاکنون سه فراخوان کتاب، مقاله، پایاننامه و رساله به اقصی نقاط کشور داده شده است که در این زمینه 20 کتاب، 600 مقاله و 1500 پایاننامه و رساله به دست ما رسیده است.
دبیر کنگره حقوق شهروندی ادامه داد: همچنین 5000 سند حقوق شهروندی بازیابی شده و در حال ساماندهی هستیم. ضمن اینکه در حال رایزنی برای تاسیس کتابخانه تخصصی حقوق شهروندی هستیم که امیدواریم پس از اقدامات اولیه تا اواخر سال 96 ، بتوانیم در سال آینده امکان دسترسی به منابع این کتابخانه را تعریف کنیم.
کشاورز از اقدامات دیگر دبیرخانه به برگزاری دورههای آموزشی تربیت مربی، حقوق شهروندی اشاره کرد و گفت: 25 و 26 مردادماه سال جاری اولین دوره کشوری تربیت مربی حقوق شهروندی در دستگاههای اجرایی برگزار میشود.
وی در ادامه با بیان اینکه اشخاص حقیقی و حقوقی برای راهاندازی دفاتر حقوق شهروندی اعلام آمادگی کردهاند، ادامه داد: 22 مردادماه روز تشکلها و مشارکت اجتماعی است بنابراین برنامههای ویژهای در این خصوص در نظر گرفته شده است.
به گفته دبیر کنگره حقوق شهروندی، این کنگره همچنین برای برگزاری سلسله نشستهای حقوق شهروندان با وزارت فرهنگ و ارشاد تعاملاتی داشته و برنامههایی برای نیمه دوم سال جاری با مشارکت دبیرخانه و حمایت وزارت فرهنگ اجرایی خواهد شد.
برگزاری دورههای آموزشی حقوق شهروندی برای کارمندان سازمان اسناد و کتابخانه ملی و کانون وکلا
کشاورز با بیان اینکه طبق ابلاغ مصوبه شورای عالی اداری درخصوص حقوق شهروندی در نظام اداری که در 29 اسفندماه سال گذشته از سوی رییس جمهور صورت گرفت، کنگره حقوق شهروندی اقدام به برگزاری دورههای آموزشی برای دستگاههای اجرایی کرده است که در این راستا برگزاری اولین دوره آموزشی در مورد حقوق شهروندی برای کارمندان ادارات برای 400 تن از کارکنان سازمان اسناد و کتابخانه ملی، 10 و 11 مردادماه برگزار میشود. ضمن اینکه برای این دو گروه 200 نفره بازخوانی حقوق شهروندی نیز صورت میگیرد.
وی گفت: اواخر شهریور ماه نیز این دورههای آموزشی و بازخوانی حقوق شهروندی برای کارمندان کانون وکلا در راستای نقش وکلا در ترویج و تحقق حقوق شهروندی برگزار میشود.
وی در ادامه با اشاره به دیگر برنامههای کنگره حقوق شهروندی به تفاهم نامههای همکاری و برگزاری برنامههای مشترک با دستگاههای اجرایی اشاره کرد و گفت: قرار است فصلنامه مطالعاتی حقوق شهروندی منتشر شود و در روز برگزاری همایش بینالمللی کنگره حقوق شهروندی از چهار شماره این فصلنامه رونمایی خواهد شد.
به گفته کشاورز مهمترین بخشی که به حقوق شهروندی آسیب میرساند بحث ضمانتهای اجرایی آن است به طوریکه در بحث حقوق شهروندی ادبیات علمی شاخص و مشخصی وجود ندارد که البته به لطف دولت یازدهم چنین ادبیاتی وارد بحث حقوق شهروندی شد. لذا باید به پژوهشگران این عرصه کمک کرد تا بتوانند در عرصه حقوق شهروندی وارد شوند.
دبیر کنگره حقوق شهروندی در ادامه در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران به اقدامات این کنگره در حوزه منابع اسلامی نیز اشاره کرد و گفت: طی یک سال گذشته میزگردهای مختلفی در خصوص حقوق شهروندی در اسلام برگزار شده است. ضمن اینکه در تدوین حقوق شهروندی نیز به منابع اسلامی اشاره شده چرا که منابع اسلامی غنی در این حوزه وجود دارد.
به گفته وی 31 مرداد ماه مصادف با روز مساجد نیز همایش نقش اماکن مذهبی در ترویج حقوق شهروندی برگزار میشود.
دبیر کنگره حقوق شهروندی اظهار کرد: این کنگره تعامل سازندهای با تمام دستگاهها و ارگانهای دولتی دارد. همچنین این تعامل در حوزه حقوق شهروندی ریاست جمهوری نیز برقرار شده است و امور حقوق شهروندی ریاست جمهوری از اقدامات کنگره استقبال کرده و در برنامههای دبیرخانه مشارکت داشتند. البته ما امیدواریم که این تعامل افزایش یافته و گسترش یابد.
کشاورز در خاتمه به بازخوانی منشور حقوق شهروندی به عنوان یکی از اقدامات مهم حقوق شهروندی اشاره کرد و یادآور شد: بازخوانی منشور حقوق شهروندی و ایجاد فرصت برای نقد و پالایش منشور از اقدامات بسیار قابل تأمل کنگره است که با استقبال زیادی نیز روبرو شده است چرا که خواندن منشور فرصت میدهد تا خلاءها و نقصها خوانده شده و منجر به ویرایش منشور شود.
به گزارش ایسنا، همچنین دکتر بشیریه دبیر علمی بازخوانی منشور حقوق شهروندی و استاد دانشگاه علامه در مورد اقدامات دبیرخانه کنگره برای این بازخوانی گفت: بازخوانی این منشور از ایدههای قابل توجهی بود که اولین جلسه آن 10 روز پیش برگزار شد و به کلیات موضوع پرداخته شد.
به گفته این استاد قرار است از فردا پس از بررسی کلیات موضوع در جلسه گذشته فصل به فصل منشور حقوق شهروندی مورد بازخوانی قرار گیرد.
وی اهمیت بازخوانی منشور حقوق شهروندی را از سه منظر مورد بررسی قرار داد و گفت: منشور حقوق شهروندی در وهله اول کاری تجمیعی بود که تمام حقوق شهروندان در یک سند جمع شده بود. همچنین دومین ضرورت بازخوانی این کار تبلیغی بود که رئیس جمهور خط مشی خود را بیان کردند.
به گفته وی، سومین ضرورت نگارش منشور حقوق شهروندی با جنبه ترویجی آن است که وظیفه آن در اختیار سازمانهای مردم نهاد است.
انتهای پیام