به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، سوبرامانیام جایشانکار، وزیر امور خارجه هند در یک جلسه غیرعلنی به قانونگذاران درباره مناقشه مرزی با چین بر سر یک فلات در منطقه هیمالیا به گفتوگو پرداخت و گفت که دهلی نو به دنبال یک سازش سیاسی است.
یکی از اعضای پارلمان روز سه شنبه به رسانههای هندوستان گفته بود: وزیر امور خارجه به ما گفته که اقدامات خصمانه و لفاظیهای چین در بن بست اخیر بر سر مساله مذکور غیرمعمول است. ما به دنبال بررسی این روند از طریق کانالها و مسیرهای دیپلماتیک هستیم.
این مناقشه بر سر فلاتی است که با چین، هندوستان و بوتان هم مرز است. چین، سربازان هندوستان را به حضورشان در این منطقه که آن را متعلق به خود میداند، متهم میکند. بوتان و هندوستان میگویند که این منطقه به نام "فلات دوکلم" به بوتان تعلق دارد.
بوتان روابط دیپلماتیک با پکن ندارد و متحد هندوستان است؛ هندوستان میگوید نیروهایش به یکی از واحدهای ارتش چین که در ۱۶ ژوئن سال جاری میلادی برای ساخت جاده وارد منطقه شده بودند، نزدیک شدند.
پکن اما میگوید تنها پس از آنکه نیروهای هندوستان از منطقه خارج شوند، وارد مذاکره میشود.
چین و هندوستان مناقشات مرزی زیادی با یکدیگر دارند و در سال ۱۹۶۲ در ایالت "آروناچال" جنگ مرزی داشتند.
در سال ۲۰۱۴، صدها تن از سربازان دو کشور در مرز "دوفکتو" موسوم به "خط کنترل واقعی" که در سراسر منطقه "لاداخ" واقع در شمال غرب هندوستان است، درگیر شدند.
این مناقشه اخیر میان هندوستان و چین بر سر این فلات هیمالیایی باعث نگرانی بینالمللی نیز شده به طوریکه جولی بیشاپ، وزیر خارجه استرالیا در جریان سفرش به هندوستان از دو طرف خواست تا این مساله را حل و فصل کنند.
وی امروز گفت: ما خواستار تنش که باعث بیثباتی در منطقه میشود، نیستیم.
وزارت امور خارجه آمریکا نیز مراتب نگرانی خود را بابت تنش موجود ابراز داشت و از دهلی نو و پکن خواست تا به نوعی توافق برای حل این مساله دست پیدا کنند.
در همین حال لو کانگ، سخنگوی وزارت خارجه چین گفت که نیروهای هندی باید هرچه سریعتر از منطقه خارج شوند و این درحالی است که چین اخیرا در رزمایشهای خود در این منطقه از گلولههای واقعی استفاده کرده بود.
وی ادامه داد: نیروهای هندوستان باید برای جلوگیری از متشنج شدن اوضاع از منطقه خارج شوند. ما چندین بار گفته بودیم که امیدواریم طرف هندوستانی اوضاع را درک کند و هرچه سریعتر نیروهایش را از منطقه بیرون بکشد.
اظهارات سخنگوی وزارت خارجه چین پس از آن مطرح شد که شبکه خبری CCTV چین گزارش داد که یک دسته از نیروهای چینی مجهز به راکتانداز، مسلسلهای سنگین و خمپاره اخیرا در منطقه اقدام به برگزاری رزمایش کردند. بخشی از این رزمایش رهگیری و هدف قرار دادن جنگنده های دشمن بوده است.
انتهای پیام