به گزارش ایسنا، این پیش بینی در حالی مطرح میشود که مجموعه آمارهای اخیر به خریداران نفت که در ماه ژوئن از بازار بیرون رانده شده بودند، اندکی امید بخشیده است. اگرچه هر یک از این آمار به تنهایی اهمیت قابل توجهی ندارد اما اگر به اتفاق در نظر گرفته شوند، به اندکی تحکیم بازار اشاره میکند.
در گزارش ماهانه بازار نفت که هفته گذشته از سوی اداره اطلاعات انرژی آمریکا انتشار یافت، برآورد شد که نرخ پایبندی اوپک به توافق کاهش تولید به دلیل تولید بالاتر لیبی و نیجریه، کاهش پیدا کرده است. افزایش غیرمنتظره تولید این سازمان احتمالا متعادل شدن مجدد بازار نفت را به تاخیر میاندازد، اما این خبر منفی باعث شد بازار از بازنگری پیشبینی برای تقاضای نفت غافل بماند. اداره اطلاعات انرژی آمریکا، اعلام کرد تقاضای جهانی امسال به میزان ۱.۵ میلیون بشکه در روز افزایش خواهد یافت که ۰.۱ میلیون بشکه در روز بالاتر از برآورد این سازمان در ماه پیش بود.
بنابراین تقاضا سریعتر از حد انتظار به خصوص در سه ماهه دوم نسبت به سه ماهه اول افزایش پیدا میکند که نشان میدهد نیمه دوم سال احتمالا به اُفت ذخایر قویتر منجر میشود. آماری که اخیرا از سوی چین منتشر شده و نشان میدهد که تقاضای پالایشگاهی در ژوئن رشد چشمگیری داشته است، پیشبینی اداره اطلاعات انرژی آمریکا از رشد بالاتر تقاضا را مورد تایید قرار میدهد. به دلیل این که تولید داخلی چین طی چند سال گذشته کاهش قابل توجهی پیدا کرده، این کشور ناچار است وارداتش را افزایش دهد.
دومین دلیل این که قیمتهای نفت به تدریج صعود خواهد کرد این است که با وجود ادامه رشد شمار دکلهای حفاری نفت آمریکا، روند رشد آنها آهسته شده است. شمار دکلهای حفاری نفت آمریکا هفته گذشته دو حلقه افزایش یافت که رقم کوچکی در مدت افزایش ۱۴ ماهه دکلها از بهار سال ۲۰۱۶ بوده است. شمار دکلهای حفاری در سه هفته گذشته تنها ۷ حلقه افزایش یافته، در حالی که در سه هفته پیش از آن ۲۵ حلقه افزایش داشت. قیمتهای پایینتر نفت، شرکتهای حفاری شیل را از بازگشت سریعتر به میدان بازداشته است. این افزایش اندک به معاملهگران نفت امیدواری میدهد که رونق حفاری ممکن است محدود شود که به نوبه خود به عرضه کمتر و متعادل شدن بازار کمک خواهد کرد.
دلیل سوم بازگشت نفت به ۵۰ دلار این است که آمریکا در دو هفته گذشته کاهش چشمگیر سطح ذخایر نفت را گزارش کرده است. سازمان اطلاعات انرژی آمریکا اعلام کرده میزان ذخایر در دو هفته گذشته به ترتیب ۷.۵ و ۶.۳ میلیون بشکه کاهش یافته است، در حالی که به مدت چندین هفته این ذخایر رو به افزایش بوده یا ثابت بودند. اگرچه چنین انتظاری هنوز زود است اما چند هفته کاهش متوالی ذخایر نفت، به تقویت کف قیمت کمک خواهد کرد.
دلیل چهارم که چرا فضا برای افزایش نفت به قیمت بالاتر وجود دارد این حقیقت است که بازار به دلیل تولید بالاتر لیبی و نیجریه دچار آسیب نخواهد دید. یکی از دلایلی که نفت در ماه گذشته کاهش یافت، افزایش تولید لیبی بود. اما این مسئله اکنون کاملا از سوی بازار هضم شده است و افزایش اندک تولید اوپک مسئله مهمی نیست.
بر اساس گزارش اویل پرایس، خوشبینی بیشتر در بازار نفت در اقدامات اخیر سرمایه گذاران مشهود است. آمار اخیر نشان میدهد که سرمایه گذاران در دو هفته گذشته قراردادهای خریدشان را افزایش دادهاند. معاملهگران نسبت به برخی از تحولات بازار خوش بینی بیشتری پیدا میکنند، حتی اگر لحن کلی همچنان بدبینانه باقی مانده است.
قیمتهای نفت هفته گذشته به میزان پنج درصد صعود کرد و نگرانیها نسبت به سقوط قیمت به پایین ۴۰ دلار تخفیف پیدا کرد.
انتهای پیام