به گزارش ایسنا به نقل از گیزمگ، این سامانه روز 14 ژوئیه (23 تیر) ساعت 9:36 دقیقه به وقت محلی از پایگاه فضایی بایکونور قزاقستان و بر پشت موشکSoyuz 2.1a راهی فضا شد. این ماهواره ساعاتی بعد وارد مدار زمین شد و مدت زمان کوتاهی پس از آن رفلکتور خورشیدیاش باز شد.
این رفلکتور به شکل یک هرم مرتفع سه متری است و قرار است دو هدف علمی اصلی مایاک را برآورده کند. این هرم که از یک غشای فلزی نازک انعکاسی ساخته شده، برای شکار پرتوهای خورشید و بازتاب نور آنها به زمین طراحی شده است. روسها مدعیاند این امر، ماهواره مایاک را به دومین شی درخشان آسمان شب پس از ماه تبدیل خواهد کرد.
هدف دوم این ماهواره افزایش کشش بر روی ماهواره است و تیم علمی در حال آزمایش یک سیستم ترمز فضایی جدید است که به مایاک کمک خواهد کرد پس از انجام ماموریت خود سریعا از مدار زمین خارج شود و هنگام ورود دوباره به جو آتش گیرد.
در صورت عملکرد مناسب این فناوری، می توان آن را به عنوان روشی برای خارج کردن ماهواره های دیگر از مدار زمین هم به کار برد تا مدار پایینی از وجود آنها تخلیه شود. هم اکنون مدار زمین مملو از زبالههای فضایی است که روز به روز خطرآفرین تر می شوند.
برای این که زمینیان بتوانند سفر مایاک را رهگیری کنند، دانشمندان روسی نوعی نرم افزار اندروید را با نسخه iOS ارائه دادهاند. هنوز این نرمافزار ترجمه انگلیسی ندارد و علاقهمندان برای رهگیری ماهواره مایاک یا هر ماهواره دیگری می توانند از سرویس N2YO استفاده کنند.
انتهای پیام