به گزارش ایسنا، یک کاروان حج به پیشنهاد زائران میثاق نامهای را تهیه کرده تا امضا کنندگان آن در حمایت از تولید ملی به جای خرید سوغاتی از بازارهای عربستان، در امور خیر مانند عهده گرفتن سرپرستی یک یتیم یا کمک به خیریهها و .... مشارکت کنند.
این اقدام خودجوش زائران که در راستای عمل به منویات مقام معظم رهبری بوده میتواند از خروج ارز از کشور و توقیت تولید داخلی کمک کند و موجب میشود زائران بیشتر وقت خود را صرف عبادت با معبود خویش کنند.
رسول امینی، رییس کاروان با اشاره به این میثاق نامه به خبرنگار ایسنا گفت: پیشنهاد این میثاق نامه از سوی زائران داده و پس از مطرح شدن با روحانی کاروان پذیرفته شد. این مسئله برای مراجع و مقام معظم رهبری نیز اهمیت دارد. نمیتوان انتظار داشت که خرید سوغاتی از بازارهای عربستان کاملا متوقف شود، اما می توان به تدریج آن را کاهش داد.
وی در همین رابطه افزود: خرید سوغاتی در روایات آمده است و فرزندان کسانی که در حج حضور دارند، نمیخواهند پدر و مادرشان دست خالی برگردند، اما برخی زائران استاندارد میزان خرید سوغاتی را رعایت نمیکنند به طوریکه در گمرک فرودگاههای عربستان به مشکل برمیخورند و علاوه بر آن اینگونه سوغاتی خریدن باعث زیان به زائر میشود. سعی شده با امضا این میثاق نامه خرید سوغاتی را به حداقل برسانیم.
همچنین مصطفوی، از طرحان این میثاق نامه با اشاره به هجمههایی که علیه حج در جامعه به وجود آمده است، گفت: هدف از طرح میثاق نامه این بود که بگوییم انجام دو کار واجب به صورت هم زمان منافاتی ندارد و نوعی پاسخ عملی به برخی از هجمهها است.
وی با اشاره به نحوه خرید برخی از زائران ایرانی به گونهای که گاهی در هنگام نماز پشت در مغازه کاسب عربستان می نشیند تا او از نماز برگردد، افزود: با امضای این میثاق نامه علاوه بر کمک به نیازمندان داخل کشور نوعی اعتراض مسالمت آمیز نسبت به سوء مدیریت سالهای پیش عربستان در فریضه حج نیز انجام شده است.
مصطفوی در پاسخ به این سوال که با پول جمع آوری شده از این طرح چگونه به خیریهها کمک خواهد شد، گفت: نحوه صرف پول را به زائر واگذار کردهایم، اما آنچه در میثاق نامه آمده است، پیشنهاد برای کمک به بچههای یتیم و شرکت در طرح اکرام محسنین کمیته امداد است.
انتهای پیام