به گزارش ایسنا، عزت الله خانمحمدی در افتتاحیه سومین جشنواره گیلاس در شمیرانات، گفت: دوره پیشین این جشنواره در بخش رودبار قصران برگزار شد و امسال نیز این جشنواره سومین دوره خود را در حالی پشت سر می گذارد که افتتاحیه آن در بخش لواسانات برگزار میشود.
وی افزود: این جشنواره ظرفیتها، پتانسیل و توانمندی تولید محصولات باغی و دامی شهرستان شمیرانات را به عموم شهروندان معرفی میکند و تلاش میکند محصولات باغی این شهرستان را که در بسیاری از آنها دارای رتبه در استان تهران و حتی کشور است به مردم ایران اسلامی معرفی کند.
خانمحمدی ادامه داد: امسال حدود 830 هزار تن، کل محصولات باغی و دامی تولیدی شهرستان شمیرانات بوده که از این میزان بالاترین تولید متعلق به محصول گیلاس بوده است. با توجه به رشدی که در دو سال اخیر شاهد بودهایم میزان تولید گیلاس از 61 هزار تن به 63 هزار تن رسیده است.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه میزان تولید محصول گیلاس در شمیرانات به 63 هزار تن رسیده است توانستهایم در کشور رتبه نخست کیفی و کمی این محصول را از آن خود کنیم. همچنین در تولید محصول آلبالو در استان تهران رتبه اول را داریم و در گردو نیز رتبه سوم را در اختیار داریم. در تولید محصول سیب نیز پس از دماوند رتبه دوم را داریم. شمیرانات در تولید عسل نیز رتبه سوم را دارد و به رغم وسعت کم زیر کشت در سطح شهرستان شاهد باروری بسیاری هستیم، به طوری که در اکثر محصولات تولیدی دارای رتبه هستیم.
فرماندار شمیرانات در تشریح برگزاری سومین دوره جشنواره گیلاس گفت: در این جشنواره 50 غرفه تولیدات باغی و دامی و صنایع دستی مشغول فعالیت هستند و دستاوردهای سطح شهرستان در این حوزهها را به نمایش عموم مردم میگذارند. این نمایشگاه سه شب ادامه دارد و یکی از اصلیترین اهداف آن معرفی محصولات سطح شهرستان به مردم است.
ایجاد پایانه عرضه مستقیم محصولات کشاورزی
خانمحمدی از تلاش برای شناسایی مکان مناسب برای ایجاد پایانه عرضه مستقیم محصولات کشاورزی در شهرستان شمیرانات خبر داد و افزود: پیگیر هستیم که موافقت دستگاههای بالادستی همچون منابع طبیعی، جهاد کشاورزی و سازمان صنعت، معدن و تجارت را برای ایجاد این پایانه کشاورزی اخذ کنیم تا گام موثری در جهت رشد و ارتقای کمی و کیفی محصولات کشاورزی شهرستان برداشته باشیم.
وی برگزاری جشنواره گیلاس را در راستای تحقق شعار اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال خواند و افزود: به دنبال ایجاد دهکده اقتصاد مقاومتی در شهرستان شمیرانات هستیم و در این راستا تلاش خواهیم کرد که از دو بال اقتصادی شهرستان یعنی گردشگری و تولید محصولات دامی و کشاروزی برای تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی بهره بگیریم.
فرماندار شمیرانات افزود: در خلال برگزاری جشنوارههای مختلف همچون جشنواره گیلاس ظرفیتهای شهرستان را معرفی میکنیم و در کنار آن تحقق ظرفیتهای مناسب جهت توسعه کشاورزی در این شهرستان را از دستگاههای ذیربط پیگیری میکنیم. بی تردید در کنار برگزاری این جشنوارهها اهدافی همچون تقویت تولید کنندگان و باغداران و اقتصادیتر شدن تولید آنها را دنبال میکنیم. همچنین در بحث گردشگری شهرستان نیز به دنبال تقویت زیرساختها و آماده کردن مقدمات توسعه گردشگری هستیم.
وی تاکید کرد: در ایام تعطیل جمعیت شناوری بیش از 300 هزار نفر در سطح شهرستان شمیرانات حضور پیدا میکنند که این موضوع لزوم ایجاد زیرساختهای لازم برای توسعه گردشگری را بیش از پیش روشن میکند.
فرماندار شمیرانات در خصوص افزایش میزان صادرات گیلاس نسبت به سنوات گذشته نیز گفت: صادرات نسبت به سال گذشته افزایش داشته است اما مشکل اصلی باغداران شهرستان شمیرانات این است که به دلیل عدم وجود سردخانه در منطقه باید محصولات خود را به صورت مستقیم عرضه کنند. لذا در تلاشیم با مشارکت بخش خصوصی سردخانهای را در منطقه ایجاد کنیم تا زمینه صادرات بیشتر نیز فراهم شود.
وی افزود: افزایش صادرات نیازمند آموزش باغداران و کشاورزان است که برای تحقق این مهم نیز آموزش به باغداران آغاز شده است. هماهنگی با سازمان صنعت، معدن و تجارت نیز صورت گرفته تا با بهره گیری از سیستمهای بسته بندی مطلوب و ایجاد صنایع تبدیلی با فرآوری محصولات زمینه صادرات بیشتر را فراهم کنیم.
انتهای پیام