به گزارش ایسنا دکتر نصیری قیداری امروز در نشست ارائه گزارش ساخت رصدخانه ملی با بیان اینکه مکانیابی رصدخانه ملی به روش مدرن انجام شد، افزود: به این منظور کارگاه آموزشی با حضور محققانی از کشورهای آلمان و فرانسه در دانشگاه علوم پایه زنجان برگزار شد.
وی ادامه داد: از میان محققانی که در این کارگاه حضور داشتند، 16 نفر برای مطالعه در زمینه مکانیابی رصدخانه ملی انتخاب شدند و ما بعد از مطالعات انجام شده سایتهایی را در چهار استان کشور انتخاب کردیم.
رییس کمیته مکانیابی رصدخانه ملی، مطالعات هواشناسی مکانیابی را یکی از بخشهای مطالعات این کمیته نام برد و خاطرنشان کرد: برای این منظور اطلاعات هواشناسی از ایستگاههای هواشناسی سراسر کشور در یک بازه زمانی یک ساله جمعآوری شد.
نصیری قیداری با تاکید بر این که در این مطالعات از یک تلسکوپ 11 اینچی استفاده شده است، ادامه داد: در کشورهای همسایه ما به غیر از هند هیچ کشور دیگری مطالعات مکانیابی را خودش به تنهایی انجام نداده است و ما با تکنیکهای علمی توانستیم سایتهای رصدخانه در چهار استان کرمان، خراسان، اصفهان و قم را اجرایی کنیم.
وی با بیان اینکه اولین مطالعات آلودگی نوری در طرح رصدخانه ملی اجرایی شد، گفت: علاوه بر این مطالعاتی در زمینه لرزهخیزی نیز اجرایی شد.
رییس کمیته مکانیابی رصدخانه ملی با بیان اینکه با این مطالعات توانستیم سایت رصدخانه ملی را در کامو کاشان انتخاب کنیم، اظهار کرد: اگر امروز اجرای این طرح را به من واگذار میکردند، نمیپذیرفتم؛ چرا که این طرح دارای دشواریهای بسیاری است که امیدوارم با همتی که در جوانان موجود است، به پایان برسد.
وی ابراز امیدواری کرد: با اجرای این طرح جوانان کشور به جای خروج از کشور به ارتفاعات کاشان و کامو بیندیشند.
انتهای پیام