چین رکورد طولانی‌ترین دورنوردی را ثبت کرد

دانشمندان چینی برای اولین‌بار رکورد جدیدی را در دورنوردی ذرات از سطح زمین به ماهواره‌ای در فاصله 1400 کیلومتری زمین ثبت کردند.

به گزارش ایسنا و به نقل از لایو ساینس، دورنوردی مفهومی است که به جابه‌جایی ماده در فضای غیرمادی اشاره می‌کند. به بیان ساده دورنوردی به معنای انتقال یک ماده از یک نقطه به نقطه دیگر بدون عبور از فضای فیزیکی بین آنها است.

 درواقع هدف نهایی دانشمندان از تمرکز بر روی این تحقیقات، انتقال اشیاء یا حتی انسان به صورت غیرمادی از مکانی به مکان دیگر است.

برای انتقال مواد در این فناوری باید ماده به داده یا نور تبدیل شود که  پس از انتقال به مقصد دوباره به ماده اولیه تبدیل می‌شود.

موفقیت دانشمندان چینی در ارسال ذرات زیر اتمی از ایستگاه تحقیقاتی تبت به ماهواره هم از نظر ثبت رکورد جهانی و هم از نظر آماده‌سازی بستر اطلاعاتی کوانتومی غیرقابل شنود، قابل تقدیر است.

فناوری ارتباط کوآنتومی امکان ایجاد بستر تبادل اطلاعاتی کامل، ایمن و در مقیاس غیرقابل نفوذ و غیرقابل هک را فراهم می‌کند.

دانشمندان چینی در آخرین آزمایش کوآنتومی، پرتوی لیزر از ایستگاه زمینی واقع در تبت را به ماهواره‌ای در فضا ارسال کردند. جریان لیزر مورد استفاده در این آزمایش حاوی فوتون‌های برانگیخته نور است که پس از شناسایی وضعیت کوآنتومی به فضا ارسال می‌شود.

فوتون‌های برانگیخته نور از نظر جهت چرخش و وضعیت قطبیت، به چهار دسته تقسیم می‌شوند که پس از شناسایی وضعیت از طریق جریان لیزر به سمت ماهواره شلیک می‌شوند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۶ تیر ۱۳۹۶ / ۱۲:۴۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 96042614981
  • خبرنگار :