در بیانیه شورای انقلاب فرهنگی به مناسبت درگذشت پروفسور «میرزاخانی» تاکید شد؛

ضرورت شناخت پیشینه درخشان تمدن اسلامی در پیشرفت علم و دانش

در پی درگذشت دکتر «مریم میرزاخانی»، دانشمند و نخبه ایرانی، دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با صدور بیانیه‌ای، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره وی، بر لزوم شناخت هر چه بیشتر پیشینه درخشان تمدن اسلامی در پیشرفت علم و دانش در جهان تاکید کرد.

به گزارش ایسنا،‌ شورای عالی انقلاب فرهنگی با ارسال پیامی ضمن تسلیت به مناسبت درگذشت پروفسور مریم میرزاخانی دانشمند نابغه ایرانی، بر ضرورت شناخت پیشینه درخشان تمدن اسلامی در پیشرفت علم و دانش در کشور تاکید کرد.

متن کامل این بیانیه به شرح ذیل است:


"بسمه تعالی

خبر درگذشت دانشمند نابغه ایران‌زمین سرکارخانم پروفسور مریم میرزاخانی، برنده مدال طلای المپیاد ریاضی ایران و جایزه جهانی بلومنتال و استاد دانشگاه‌های پرینستون و استنفورد، ضایعه‌ای بزرگ و تأثرآفرین و اندوه‌بخش برای ایرانیان، بخصوص جامعه علمی و دانشگاهی است که بشریت و تمدن بشری در عصر حاضر را می‌توانست در مسیر گام‌های جدیدی از شناخت و معرفت و ناشناخته‌های جهان هستی رهنمون نماید.

هرچند که درگذشت این بانوی ایرانی دارای نبوغ و دانش ضایعه‌ای بزرگ و فقدان وجود ایشان برای حوزه علم و دانش بشری خسران بزرگی است، اما جامعه بشری از جمله حوزه علم و دانش تمدن امروزی در مسیر گذر زمان و سیر تاریخی خود، دانشمندان و نوابغ بزرگ و زیادی را در حوزه‌های مختلف دانش بشری ایرانی اعم از زن و مرد به خود دیده است و این مسیر با طلوع و درخشیدن نخبگان و دانشمندان بخصوص جوانان ایرانی استمرار و تداوم خواهد یافت.

بی‌گمان یک بخش عمده علوم و دانش امروزی بشریت مرهون دانشمندان و نوابغ ایرانی چون مرحومه «میرزاخانی‌ها» است که متأسفانه در سایه سلطه و هژمونی کاذب تمدن غربی مغفول مانده و امروزه جوانان و دانشگاهیان ما را از آگاهی و شناخت واقعی آن با بهره‌گیری از ابزارهای جدید و مدرن سلطه فرهنگی بازمی‌دارند.

لذا نه تنها حیات این نابغه ایرانی شاهدی بر جایگاه عظیم ایرانیان در علم و دانش و معرفت بشری بود، بلکه مرگ این بانوی نابغه ایرانی هم شاهدی خواهد بود بر واقعیت جایگاه ایرانیان در پیشرفت و ترقی تمدن بشری از گذشته تا به امروز و آینده.

بی‌گمان یاد و خاطره و جایگاه این بانوی نابغه و دانشمند ایرانی می‌تواند اساس و پایه‌ای برای جوشش خلاقیت، نوآوری و علم‌اندوزی خیل عظیم جوانان ایرانی از مدرسه تا دانشگاه باشد؛ لذا متصور است که جامعه دانشگاهی و نخبگانی ما و مسؤولین مربوطه، موارد ذیل را مدنظر داشته باشند:

1- باور به ظرفیت‌های دانشی و معرفتی ایرانیان که به گواه تاریخ بسیار گسترده و وسیع است، تبدیل به یک هویت در بین نسل جوان و تحصیل‌کرده و در حین تحصیل ایرانی شده و پیوند این هویت با میهن‌دوستی و وطن‌پرستی زمینه‌ساز عظمت و شکوه فرهنگ ایران در داخل و خارج شود و در خدمت عموم مردم ایران قرار گیرد.

2- نهادهای علمی و آموزشی اعم از مدرسه‌ها، دانشگاه‌ها و وزارتخانه‌های علوم، بهداشت و آموزش و پرورش و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری زمینه‌هایی را فراهم کنند تا با حضور جوانان جویای علم و دانش و نخبگان و فرهیختگان در کشور، امکان بکارگیری از ظرفیت ایشان برای ایجاد قله‌های دانش در ایران زمین مهیا شود.

3- حضور ایرانیان دانشمند و دانش‌پژوه در اقصی نقاط جهان می‌طلبد که دستگاه دیپلماسی به همراه سایر دستگاه‌های مسؤول سامانه پویای ارتباطی، حمایتی و صیانتی از این ظرفیت را در اقصی نقاط عالم فراهم کنند. باشد تا از این پس شاهد از دست دادن حتی یک ایرانی نخبه و دانشمند در سرزمین بیگانه نباشیم و ملت ایران و کشور عزیز ما از وجود آنان بی‌بهره شوند".

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۵ تیر ۱۳۹۶ / ۱۷:۱۰
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 96042514539
  • خبرنگار : 71567