محمد مامبیگی در گفتوگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه تولید گاز از مناطق شرقی کشور طی ۱۰ سال آینده متوقف نخواهد شد، اظهار کرد: میزان تولید گاز از این منطقه طی ۱۰ سال آینده کم خواهد شد. یکی از تدابیری که برای تامین گاز این منطقه از کشور اندیشیده شده بهرهبرداری از میدان گازی طوس است. زمانی که امکان بهره برداری از میدان گازی طوس فراهم شود کاهش تولید ناشی از افت فشار میدان مزدوران جبران خواهد شد.
وی ادامه داد: ضمن اینکه بین کل شبکه گازرسانی به شهرها در سراسر کشور ارتباطاتی برقرار خواهد شد که امکان انتقال گاز از عسلویه به مناطق شرقی کشور در زمان نیاز وجود داشته باشد. البته این لولهکشی اکنون در حال اجرا است. هنگامی که شبکه جنوب به شبکه شرق کشور وصل شود، امکان انتقال گاز از شرق به جنوب و از جنوب به شرق ایجاد خواهد شد که احتمالا طی ۱۰ سال آینده ما بیشتر دریافت کننده خواهیم بود.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری نفت و گاز شرق از احتمال کشف میادین و مخازن جدید در این منطقه خبر داد و افزود: ما امیدوار به کشف مخازن جدید گازی در این منطقه هستیم البته تا زمانی که شرکت ملی اکتشاف دکلی را در نقطهای مستقر نکند، ما هم اطلاع نداریم که برنامه آنها چه هست. هنوز میدان جدیدی از سوی اکتشاف اعلام و معرفی نشده است.
بر اساس این گزارش با بهرهبرداری از چاههای گاز در منطقه عملیاتی نفت و گاز شرق، شش استان خراسان رضوی، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، مازندران، گلستان و بخشی از سمنان تحت پوشش قرار میگیرند. همچنین گاز این منطقه به پالایشگاه شهید هاشمینژاد منتقل شده و این پالایشگاه گاز این منطقه را پالایش میکنند. نیروگاههای نکا در مازندران و پالایشگاه بجنورد نیز از گاز این منطقه بهره میگیرند.
انتهای پیام