به گزارش ایسنا، طبق گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا، واردات نفت خام آمریکا از عربستان سعودی در چهار هفته منتهی به ۷ ژوئیه، به کمتر از ۹۰۰ هزار بشکه در روز رسید.
واردات آمریکا از عربستان سعودی به پایینترین نرخ از سال ۲۰۱۵ رسیده و به کندترین روند برای این وقت از سال در بیش از پنج سال گذشته رسیده است.
به گفته یک منبع آگاه در صنعت نفت عربستان، واردات آمریکا از این کشور در ماه اوت کاهش بیشتری پیدا میکند و به کمتر از ۸۰۰ هزار بشکه در روز خواهد رسید.
این منبع آگاه به رویترز گفت: عربستان سعودی مشتاق است بهبود بازار نفت و تسریع روند تعادل را مشاهد کند. این کشور صادراتش به همه مقصدها را کاهش داده اما کاهش صادرات به آمریکا اهمیت ویژهای دارد زیرا ذخایر آمریکا در معرض توجه بیشتری هستند و بزرگترین تاثیر را بر قیمتها دارند.
آمریکا بیش از ۴۰ درصد ذخایر نفت و فرآوردههای نفتی موجود در سازمان توسعه و همکاری اقتصادی را در اختیار دارد و ذخایر این کشور به جای این که مانند سایرکشورها به صورت ماهانه گزارش شود، به صورت هفتگی منتشر میشود.
به همین جهت ذخایر نفت و فرآوردههای نفتی آمریکا توجه زیادی از سوی معاملهگران و تحلیلگران نفت را جلب میکند و میتواند تاثیر بزرگی بر قیمتهای جهانی نفت داشته باشد.
تغییرات در ذخایر نفت خام و فرآوردههای نفتی آمریکا اغلب برای منعکسکردن تغییرات در تعادل میان عرضه و تقاضای جهانی ارزیابی میشود.
عربستان سعودی پس از کانادا بزرگترین تامینکننده نفت خام آمریکا بوده و در سال ۲۰۱۶ به طور متوسط ۱.۱ میلیون بشکه در روز نفت به پالایشگاههای آمریکایی فروخت.
بزرگترین صادرکننده نفت اوپک با محدود کردن عرضه امیدوار است ذخایر نفت آمریکا را کاهش دهد و به معاملهگران بدبین ثابت کند که تعادل مجدد بازار جهانی سرانجام در جریان است.
به نظر میرسد این استراتژی تا حدی موفقیت زودهنگام داشته و ذخایر نفت خام آمریکا زودتر و سریعتر از حد معمول در سه ماهه دوم و سه ماهه سوم تاکنون سال ۲۰۱۷ کاهش یافته است.
ذخایر نفت خام آمریکا به میزان ۴۰ میلیون بشکه از پایان مارس در مقایسه با ۸ میلیون بشکه در مدت مشابه سال ۲۰۱۶ کاهش یافته است. ذخایر نفت خام آمریکا اکنون تنها ۳ میلیون بشکه بالاتر از مدت مشابه سال ۲۰۱۶ است در حالی که در پایان مارس ۳۵ میلیون بشکه بالاتر از مدت مشابه سال گذشته بود. عمده کاهش ذخایر نفت خام به فعالیت پالایش بالا نسبت داده شده اما واردات کمتر نیز احتمالا نقش تعیین کننده و مهمی داشته است.
مقامات بلندپایه عربستان سعودی و سایر کشورهای عضو اوپک امیدوار هستند روند کاهش سریع ذخایر نفت آمریکا تا پایان فصل رانندگی این کشور در تابستان سال جاری ادامه پیدا کند.
عربستان سعودی قصد دارد از کاهش چشمگیر ذخایر نفت آمریکا برای متقاعد کردن بازار نفت درباره به وقوع پیوستن تعادل مجدد و افزایش قیمتهای نفت استفاده کند.
این استراتژی تا حدودی شانس موفقیت دارد اما ممکن است با افزایش واردات آمریکا از سایر کشورهای عضو و غیرعضو اوپک یا افزایش صادرات عربستان به سایر بازارها به مخاطره بیافتد.
اگرچه صادرات نفت عربستان سعودی به آمریکا کاهش یافته اما صادرات عراق به بالاترین سطح فصلی در حدود پنج سال گذشته افزایش یافته است.
طبق گزارش آژانس بینالمللی انرژی، پایبندی به توافق کاهش تولید اوپک در ژوئن کاهش چشمگیری پیدا کرد و به پایینترین سطح در شش ماه گذشته رسیده است.
تولید اوپک به دلیل افزایش تولید نیجریه و لیبی که در توافق کاهش تولید حضور ندارند و در نتیجه پایبندی ضعیف سایر اعضا افزایش یافت. بخشی از این عرضه اضافی ممکن است به مخازن آمریکایی راه پیدا کند کو تلاشهای عربستان برای کاهش سطح این ذخایر را بیثمر کند.
معاملهگران نفت همچنین به دقت وضعیت بازار را برای هر گونه نشانهای که از افزایش ذخایر نفت در نقاط دیگر در نتیجه صادرات بالاتر به آنجا حکایت داشته باشد، رصد میکنند.
بر اساس گزارش رویترز، این پرسش وجود دارد که زمانی که فصل رانندگی در آمریکا به پایان میرسد و عربستان و عراق با پایان یافتن فصل اوج گرما، انرژی کمتری مصرف میکنند برای صادرات و ذخایر چه اتفاقی روی خواهد داد.
در حال حاضر اوپک امیدوار است معاملهگران کاهش مستمر ذخایر نفت آمریکا را نشانهای از تعادل مجدد بازار و امکان بالاتر رفتن بیشتر قیمتها ببینند.
انتهای پیام