به گزارش ایسنا، تلاش برای تولید واکسنی موثر علیه سوزاک تاکنون موفق نبوده و هنوز تا رسیدن به آن راه درازی باقی است اما اکنون این متخصصان میگویند که نوعی واکسن مننژیت، معروف به منزبی (MeNZB) میتواند تا حدی از سوزاک هم پیشگیری کند.
بین سالهای ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۶ تقریبا یک میلیون نفر در نیوزیلند برای پیشگیری از مننژیت B با همین واکسن واکسینه شدند.
این متخصصان ۱۵ هزار نیوزیلندی ۱۵ تا ۳۰ ساله را که این واکسن را دریافت کرده بودند زیر نظر گرفتند و دریافتند احتمال ابتلای این افراد به سوزاک ۳۱ درصد کمتر از کسانی بوده که این واکسن به آنها تزریق نشده است.
این واکسن برای پیشگیری از ابتلا به میکروب مننژیت (نیسریا مننژتیدیس) ساخته شده اما به نظر میرسد که بر میکروب سوزاک (نیسریا گونوریا) هم که خویشاوندی نزدیکی با میکروب مننژیت دارد موثر است و "مقاومت جانبی" ایجاد میکند. دانشمندان هنوز مکانیسم این مقاومت جانبی را نمیدانند.
به گزارش بیبیسی، سوزاک یک بیماری مقاربتی است و در سالهای اخیر در مقابل آنتی بیوتیکها مقاوم شده است. ابتلا به سوزاک مصونیت ایجاد نمیکند و فرد ممکن است بارها و بارها آلوده و مبتلا شود.
چهار ویروس و چهار میکروب مسئول اکثریت قریب به اتفاق بیماریهای مقاربتی هستند. چهار میکروب (کلامیدیا، تریکومونا، سیفیلیس و سوزاک) هر سال در دنیا ۳۵۷ میلیون نفر را آلوده میکنند که ۷۸ میلیون نفر آنها مبتلایان سوزاک هستند.
آنچه در سالهای اخیر به طور روزافزونی اسباب نگرانی ملی و بینالمللی شده، این است که سوزاک میکروبی غیر قابل درمان شود، میکروبی که دیگر هیچ آنتیبیوتیکی بر آن موثر نیست.
سازمان جهانی بهداشت چهار روز پیش هشدار داد که مقاومت سوزاک به آنتیبیوتیکهای رایج افزایش یافته و بیم آن میرود که موثرترین آنتیبیوتیکها هم بر آن بیتاثیر شوند.
تحقیقات برنامه سازمان جهانی بهداشت نشان میدهد که سوزاک در برابر سیپروفلوکساسین و آزیترومایسین روز به روز مقاومتر میشود و موارد مقاومت باکتری سوزاک به اصلیترین دارو، یعنی آنتیبیوتیکهای وسیع الطیف سفالوسپورین هم دیده شده است.
به گفته این سازمان سه مورد سوزاک در ژاپن، فرانسه و اسپانیا مشاهده شد که غیر قابل درمان بودهاند. این سازمان ساخت و تولید واکسن سوزاک را اقدامی حیاتی برای جلوگیری از انتشار "ابرسوزاک" دانسته است.
متخصصان میگویند که همین میزان محافظت جانبی تاثیری چشمگیر در پیشگیری از شیوع سوزاک و ارتقا سلامت عمومی دارد.
انتهای پیام