رئیس انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی:

حمایت از موسسات مالی غیرمجاز ظلم به صنعت است

رییس هیات مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی معتقد است که حمایت بانک مرکزی از سپرده گذاران موسسات مالی غیر مجاز موجب می‌شود پول ملت به جیب عده ای که اشتباه تصمیم گرفته‌اند، برود و به بخش های دیگری مانند صنعت ظلم شود.

به گزارش ایسنا، محمدرضا دیانی امروز (دوشنبه) در نشستی خبری اظهار کرد: لازم است از سوی دولت اقدامی مؤثر برای برخورد با موسسات مالی غیر مجاز صورت گیرد.

وی ادامه داد: تا زمانی که سرمایه لازم برای بخش تولید فراهم نشود اقدام موثری شکل نخواهد گرفت. از سوی دیگر در شرایط فعلی و با توجه به بهره های فعلی سپرده گذاری دولت تا هر اندازه نقدینگی را افزایش دهد منجر به رونق نخواهد شد، چرا که مردم ترجیح می دهند سرمایه خود را روانه بانک ها کنند.

بیانی در ادامه صحبت‌های خود با تاکید مجدد بر حمایت‌هایی که لازم است برای رونق بخش‌های مختلفی از جمله صنعت کشور صورت بگیرد، گفت: تا زمانی که مباحث مربوط به سرمایه‌گذاری و نقدینگی در بخش صنعت حل نشود، نمی‌توان انتظار داشت گامی موثر در این زمینه برداشته شود اما در شرایط فعلی با توجه به نرخ بهره بانکی نباید از مردم انتظار داشت که سرمایه خود را صرف خرید که منجر به راه افتادن چرخه تولید می‌شود، کنند.

وی ادامه داد: اکنون با توجه به نرخ سود سپرده‌های بانکی، مردم ترجیح می‌دهند تمام سرمایه خود را در بانک‌ها بگذارند و حتی برای خرید دست نگه دارند چرا که تورم در کشور کنترل شده و افراد می‌توانند با عقب انداختن خرید کالاهای مدنظر خود و قرار دادن پول آنها در بانک از سود سپرده بهره‌مند شوند. بر همین اساس برای رونق اقتصادی کشور چاره‌ای نداریم جز آنکه بهره بانکی را مورد توجه و بازنگری جدی قرار دهیم.

دیانی همچنین تاکید کرد: داعش در سرزمین ما به مثابه بهره‌های بانکی است. حال در چنین شرایطی یک موسسه مالی بهره نامتعادل و غیرمنصفانه ای را اعلام می‌کنند و مردم نادانسته برای دریافت این بهره سرمایه خود را در آن می‌گذارند. اکنون پرسش ما این است که اگر فردی در سرمایه‌گذاری خود اشتباه کرده آیا باید بانک مرکزی از سرمایه‌ای که مربوط به کل کشور حساب می‌شود، آن را جبران کند.

طی این سال‌ها بسیاری از افراد در بخش‌هایی مانند پدیده شاندیز سرمایه‌گذاری کرده و پول آنها بر باد رفت. آیا آنها هم سرمایه‌گذاری نکرده بودند. اگر ما کاری را انجام می‌دهیم باید اطلاعات کافی در مورد آن را به دست آورده و ریسک آن را بپذیریم. اگر قرار باشد هر یک از بخش‌های کشور به دلیل آنکه متضرر شده به خیابان‌ها ریخته و تجمع کنند و در نهایت خسارت به آنها پرداخت شود، آیا بخش‌های مختلفی چون بخش تولید هم نمی‌توانند این اقدام را انجام دهند؟

وی ادامه داد: به شخصه سه سال در مقابل بانک مرکزی گدایی و التماس کردم تا یک خط اعتباری دو سه هزار میلیارد تومانی برای کارت ایرانی و حمایت از تولید داخل ایجاد شود اما در نهایت هیچ نتیجه‌ای نداشت. اکنون ما باید توجه داشته باشیم که تا زمانی که نرخ سود بانکی کاهش پیدا نکند، شرایط اقتصادی کشور اصلاح نمی‌شود. کاهش نرخ سود نیز با توصیه و صلوات انجام نمی‌شود.

دیانی با تاکید بر اینکه بخش‌های رسانه‌ای و مطرح شدن این موضوع در رسانه‌ها باعث تاثیرگذاری بر افکار عمومی شده و جریان اقتصادی صحیح در کشور را دچار انحراف می‌کند.

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی ادامه داد: حتی اگر بزرگترین بانک‌های دنیا را هم در نظر بگیریم، اگر یک روز به سرمایه‌گذاران آنها اعلام شود که این بانک دیگر توان پرداخت سود ندارد و این سرمایه‌گذاران بخواهند یکباره سرمایه خود را خارج کنند قطعا آن بانک توان انجام این کار را نخواهد داشت. بر همین اساس تاکید می‌شود که باید برای اصلاح روند اقتصادی کشور آماده‌سازی افکار عمومی نیز مورد توجه قرار گیرد.

دیانی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به بحث پرداخت یارانه به مردم اشاره کرد و آن را از دیگر سیاست‌هایی دانست که باید متوقف شود.

وی در این باره عنوان کرد: گداپروری دردی از مملکت دوا نخواهد کرد. من به شخصه دست کمیته امداد را می‌بوسم چرا که یک کارآفرین بزرگ بوده و حجم بالایی از کارآفرینی داشته است، اما باید توجه داشته باشیم که ارزش کارآفرینی به مراتب بیشتر از کمک مادی به افراد است.

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی کشور در بخش دیگری از صحبت‌های خود به ارائه توضیحاتی درباره صنعت تولید لوازم خانگی پرداخت و درباره تاثیرگذاری طرح ارائه کارت اعتباری خرید اظهار کرد: اگر در این حوزه کارتی به شکل عمومی ارائه شود، منجر به سود نخواهد شد. چرا که مردم می‌توانند این هزینه را صرف خرید کالاهای خارجی کنند اما اگر نهادهای متولی این بخش مانند بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه و ... با سعه صدر، تعامل و جدیت بیشتر مسیر تحقیقات پیرامون این نوع طرح‌ها را طی کند، با توجه به اینکه چنین تجربیاتی در کشور حالت اولیه دارد، ممکن است تاثیرگذاری این نوع طرح‌ها بیشتر شود.

رئیس هیات مدیره کشورادامه داد: ما هنوز به این نتیجه نرسیده‌ایم که اجرای چنین طرح‌هایی برای کشور ارزشی فوق‌العاده به همراه داشته باشد اما به هر صورت اقتصاددانان بر این نکته تاکید دارند که بهترین شیوه تزریق نقدینگی به یک جامعه آن است که شرایطی فراهم شود که این نقدینگی صرف بحث تولید شود.

دیانی همچنین عنوان کرد: می‌توان این کار را از کالاهای واسطه‌ای که دامنه وسیع‌تری دارند آغاز کرد و در مراحل بعدی با بهره‌گیری از تجربیات این بخش سراغ بخش‌های دیگر رفت.

در ادامه صحبت‌های خود عنوان کرد: اکنون برای اجرای طرح صدور کارت اعتباری خرید لازم است تولیدات خارجی در نظر گرفته نشود.

وی در ادامه درباره تاثیرگذاری فعالیت برندهای خارجی در ایران توضیح داد: اگر این برندها و حضور آنها در ایران شرایطی فراهم کند که ۵۰ درصد تولید صرف صادرات شود می‌توان گفت که این حضور برای کشور ارزش افزوده به همراه داشته است اما اگر اتفاقی غیر از این رخ دهد، منجر به صدمه دیدن تولیدکننده داخلی خواهد شد. چرا که رقابت در این بازار به مراتب سخت‌تر خواهد بود اما اگر حضور برندهای خارجی در ایران شرایطی را فراهم کند که ایران به عنوان مبدا صادراتی آنها باشد، قطعا شاهد اتفاقات بهتری خواهیم بود. اکنون در برخی کشورها مانند چین، ویتنام، مکزیک یا لهستان شرایط به گونه‌ای است که این شرکت‌ها به عنوان هاب صنعتی به سراغ این کشورها رفته‌اند و از آنها برای صادرات کالا به کشورهای دیگر بهره می‌گیرند. اگر چنین اتفاقی در مورد ایران هم رخ دهد، قطعا امری مثبت ارزیابی می‌شود اما فعالیت فعلی برندها در ایران نشان از چنین موضوعی ندارد و آنها تنها ایران را به عنوان یک بازار انتخاب کرده‌اند و مشارکت آنها در تولید هم برای دستیابی به این بازار است. چرا که در غیر این صورت انتظار می‌رود این برندها ساخت قطعات حساس و مهم خود را به ایران منتقل کنند.

دیانی در ادامه صحبت‌های خود به بحث کیفیت لوازم خانگی داخلی پرداخت و گفت: اگر بخواهیم کیفیت محصولات ما در این بخش افزایش پیدا کند، به تولید انبوه نیاز داریم اما اکنون شرایط ما به گونه‌ای است که در بحث صادرات تنها بازار عراق را در دست داریم و در حوزه داخلی نیز بسیاری از شرکت‌های خارجی در رقابت با ما قرار داشته و بخش قابل توجهی از بازار ما دست این برندها قرار دارد.

وی همچنین به بحث قاچاق لوازم خانگی اشاره کرد و گفت: ما در اقتصاد باز نیستیم که بخواهیم بگوییم درهای ما بر روی تمام کشورهای دنیا باز است. اکنون کشورهای مختلف دنیا در برخورد با تولیدکنندگان ایرانی و یا حتی سایر تولیدکنندگان محدودیت‌های بسیاری را در نظر می‌گیرند. بر همین اساس می‌توان در ایران هم چنین رویکردی را مورد توجه قرار داد.

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی همچنین به بحث کیفیت کالاهای ایرانی اشاره کرده و یادآور شد: طبق ارزیابی‌هایی که صورت گرفته عمر مفید کالای ایرانی را می‌توان تا ۱۰ سال تخمین زد و در بسیاری از موارد مطرح‌کنندگان از کیفیت این کالاها رضایت بسیار دارند.

دیانی همچنین عنوان کرد: اکنون اگر در حوزه لوازم خانگی سرمایه‌گذاری مناسب صورت گیرد، این حوزه می‌تواند یکی از بالاترین ارزش‌ها در بحث اشتغال کشور را داشته باشد و اکنون نیز قریب به یک میلیون نفر در این بخش مشغول به فعالیت هستند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۹ تیر ۱۳۹۶ / ۱۱:۰۷
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 96041910315
  • خبرنگار : 71060