شرایط پذیرش فرزندخواندگی چیست؟

مدیرکل بهزیستی استان زنجان گفت: پارسال 15 کودک به فرزند خواندگی سپرده شدند و 5 کودک نیز مجددا به خانواده ها بازگشتند.

«محمد محمدی‌قیدار» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با بیان این‌که تاکنون گزارشی مبنی بر درخواست زنان بدون همسر و دختران مجرد برای پذیرش فرزند خوانده به بهزیستی ارائه نشده است، اظهار کرد: پیش از واگذاری کودک اقدامات مددکاری در خصوص یافتن بستگان طفل و انتقال وی به مراقبت خویشاوندی صورت می پذیرد و در صورت نبود اقوام مطمئن و قابل اعتماد، کودک وارد چرخه فرزند خواندگی می شود.

این مسئول ادامه داد: بر اساس قانون مصوب سال 1392 و آیین‌نامه اجرایی مصوب سال 94، زن و شوهر بدون فرزندی که 5 سال از ازدواج آن‌ها گذشته باشد، مشروط بر این‌که حداقل یکی از زوجین بیشتر از 30 سال سن داشته باشد. همچنین دختران و زنان بدون همسر در صورتی که حداقل 30 سال سن داشته باشند از جمله افرادی هستند که می‌توانند نسبت به پذیرش فرزندپذیری از مراکز بهزیستی اقدام کنند.

وی افزود: اگر پدر و مادر، جد پدری کودکان و وصی منصوب از سوی ولی قهری صلاحیت سرپرستی را نداشته باشند و به تشخیص دادگاه صالح این امر حتی با ضم امین یا ناظر نیز حاصل نشود، همه کودکان بالغ یا نابالغ زیر 16 سال که به تشخیص دادگاه عدم رشد و یا نیاز آنان به سرپرستی احراز شود، واجد شرایط مذکور و مشمول مفاد این قانون هستند.

محمدی‌قیداری خاطرنشان کرد: نداشتن محکومیت قضایی یا جرایم عمد از سوی زوجین، تمکن مالی حداقل یکی از زوجین، مبتلا نبودن به بیماری‌های واگیر و عدم حجر از مهم‌ترین شرایط واگذاری کودکان است. چنانچه با فعالیت‌های مددکاری امکان بازگشت کودک به خانواده وجود نداشته باشد، خانواده جایگزین از جمله بستگان در اولویت برای بازگشت کودک به جمع خانواده هستند.

مدیرکل بهزیستی استان زنجان با بیان اینکه خوشبختانه استقبال خانواده‌های زنجانی برای پذیرش و نگه‌داری کودکان مناسب است، یادآور شد: پس از واگذاری طفل به خانواده، کارشناسان شبه خانواده در مدت زمان تحویل آزمایشی کودک، نسبت به بازدید منزل، بررسی شرایط نگه‌داری و امکاناتی که در اختیار کودک گذاشته می‌شود اقدام می‌کنند و در صورت وجود مشکلات، به خانواده تذکرات لازم و اساسی داده می‌شود.

وی تصریح کرد: در صورت تایید شرایط نگه‌داری، گزارش کتبی به دادگاه جهت اخذ حکم قطعی توسط بهزیستی ارائه می‌شود. همچنین گاهی پدر و مادر در شرایطی هستند که به دلایلی نمی‌توانند از فرزندان خود نگه‌داری کنند. در این شرایط سرپرستی کودکان تحت پوشش بهزیستی به دو روش دائم با حکم قضایی فرزندخواندگی و موقت با حکم قضایی امین موقت انجام می‌شود.

محمدی‌قیداری افزود: بازگشت کودکان به خانواده با تأیید کمیته شبه خانواده استان زنجان امکان‌پذیر است و پس از ترخیص و بازگشت کودک به جمع خانواده پیگیری‌های مددکاری از سوی بهزیستی انجام و درصورت نیاز مبالغی به‌ صورت ماهانه به این افراد پرداخت می‌شود.

به گزارش ایسنا، هم‌اکنون بهزیستی استان زنجان از چهار خانه کودک و نوجوان غیردولتی دختران و پسران برخوردار است که به تفکیک سنی 7 تا 12 سال و 13 تا 18 سال هستند. همچنین استان یک مرکز دولتی شیرخوارگاه با رنج سنی صفر تا 6 سال دارد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۷ تیر ۱۳۹۶ / ۱۴:۲۵
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 96041709003
  • خبرنگار :