به گزارش ایسنا، آزمون سراسری سال ۹۶ به منظور پذیرش دانشجو برای دورههای روزانه، شبانه (نوبت دوم)، نیمهحضوری، مجازی، پردیس خودگردان دانشگاهها و موسسات آموزش عالی، دانشگاه پیام نور، موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی، پردیسهای دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی و کدرشتههای با آزمون دانشگاه آزاد اسلامی از امروز در ۳۷۲ شهرستان و ۴۷۸ حوزه امتحانی آغازشد و آزمون گروههای آزمایشی علوم ریاضی و فنی و علوم انسانی از ساعت 8 صبح امروز پنجشنبه ۱۵ تیر برگزار میشود و آزمون گروه آزمایشی هنر در بعدازظهر امروز و آزمون گروه آزمایشی علوم تجربی در صبح جمعه ۱۶ تیر و آزمون گروه آزمایشی زبانهای خارجی در بعدازظهر جمعه ۱۶ تیر برگزار میشود.
خبرنگار دانشگاهی ایسنا سری به یکی از واحدهای برگزارکننده آزمون سراسری زده و نقطه نظرات داوطلبان این آزمون را جویا شده است.
هدی صابری داوطلب گروه آزمایشی علوم انسانی میگوید: به نظر می رسید سئوالات طرح شده در این آزمون روان و قابل فهم بود، با اینکه زمان زیادی برای مطالعه نداشتم اما در مجموع سئوالات بسیار روشن، قابل فهم و از منابع درسی طراحی شده بود و این موضوع موجب شده بود تسلط بیشتری برای پاسخگویی داشته باشم.
وی در ادامه می گوید: رشتههای علوم انسانی اغلب تئوری هستند و باید با علاقه وارد شد و با توجه به اینکه من شاغل هستم و فرصت زیادی برای مطالعه و شرکت در کلاس های کنکور را نداشتم تنها بر اساس اطلاعات عمومی خودم پاسخ دادم، اما فکر میکنم که اگر فرصت کوتاهی برای مرور منابع مهم آزمون اختصاص میدادم، احتمال قبولیام بیشتر میشد.
این داوطلب 22ساله میافزاید: با وجود اینکه سئوالات آزمون برایم نامفهوم نبود و تا حدودی به مباحث مسلط بودم؛ اما در هر صورت کنکور استرس خاص خودش را دارد؛ در واقع میتوان گفت که استرس و اضطراب ویژگی هر آزمونی است.
زهرا مهدوی نیز میگوید: به طور کلی از سئوالات آزمون راضی هستم؛ چرا که بیش از 70 درصد این سوالات از منابعی طرح شده بود که در دفترچه ثبتنامی اعلام کرده بودند. مابقی سئوالات نیز به اطلاعات عمومی داوطلبان بستگی داشت.
وی ادامه میدهد: حدود دو سال است که برای پذیرفته شدن در یکی از دانشگاههای سراسری تلاش کردهام؛ اما این که امسال نتیجه دقیقا چه خواهد بود را خدا میداند و امیدوارم که تلاشهای امسال به نتیجه برسد.
این داوطلب در ادامه میگوید: برای آمادگی در کنکور هیچ کلاس آموزشی ثبتنام نکردهام، فقط در آزمونهای آزمایشی شرکت داشتم که البته نمرات قابل قبولی را کسب کرده بودم.
وی اظهار میکند: شرکت نکردن در کلاسهای آمادگی کنکور موجب استرس و اضطراب من شده بود، چرا که بسیاری از دوستان از سال گذشته به طور جدی دنبال این کلاسها بودند.
"کنکور" بزرگترین آزمون زندگی
سمیه آسیما نیز "کنکور" را بزرگترین آزمون زندگی خود عنوان کرد و افزود: هر بار که اسم "کنکور" به گوشم میرسد، ناخودآگاه دچار استرس میشوم با اینکه از همان دوره پیش دانشگاهی خودم را برای چنین روزی آماده میکردم و تقریبا امروز با آمادگی کامل حاضر شدم اما تا اعلام نتایج این استرس را خواهم داشت.
وی در ادامه تصریح کرد: برای رقابت در کنکور در هیچکدام از موسسات خصوصی ثبتنام نکردهام و همواره این نکته که برای حضور در صندلی دانشگاهها باید به تلاش و پشتکار خودم متکی باشم از سوی خانواده به من گوشزد میشد، به همین دلیل برنامههای خودم را بهگونهای تنظیم کردم که تقریبا با آمادگی بیشتر در جلسه امتحان حاضر شوم.
کنکور «غول» نیست
این داوطلب گروه آزمایشی علوم انسانی کنکور 96 همچنین خاطرنشان کرد: با اینکه مطمئن هستم که "کنکور" غول نیست، ولی با این وجود «استرس» تنها چیزی است که در سر جلسه و الان هم که آزمونم به پایان رسیده دارم . بهطوری که گاهی مواقع از خودم می پرسم نکند خانههای پاسخنامه را جابجا پر کرده باشم.
وی افزود: استراحت بعد از روز آزمون، تنها چیزی است که میتواند به من آرامش دهد؛ چراکه یکسال است حتی یک روز را هم بدون فکر "کنکور" سپری نکردهام.
در ادامه سهیل داوطلب گروه آزمایشی علوم انسانی نیز میگوید: به نظر من سئوالات آزمونهای دانشگاه سراسری بیشتر بر اساس اطلاعات عمومی و تخصصی داوطلبان طراحی میشود، البته اگر چه از منابع پیشنهادی نیز سئوال طراحی شده بود؛ اما اطلاعات عمومی نقش تعیین کنندهای در نتیجه نهایی دارد.
وی میافزاید: به طور کلی از آزمون امروز رضایت دارم، اما سعی میکنم نتیجه نهایی را پیشبینی نکنم
.
تصورم از سئولات کنکور تغییر کرد
علی یکی دیگر از داوطلبین میگوید: تصوری که همواره از آزمون در ذهنم وجود دارد، سوالات پرپیچ و خم و طراحی شده از منابع نامعلوم بود. خوشبختانه سوالات کنکور امسال برخلاف سال گذشه تقریبا بدون ابهام و قابل فهم بود امیدوارم نتیجه مورد نظر را در این آزمون کسب کنم.
وی ادامه میدهد: سرنوشت من به نتیجه آزمون امسال بستگی دارد، اگر در رشته مورد نظر قبول نشوم در مراحل بعدی زندگی نیز موفق نخواهم شد و اگر پذیرفته شوم سرنوشت مشخصی در آینده دارم.
این داوطلب 19ساله میگوید: خوشبختانه توانستم چهار ماه به طور جدی مطالعه کنم، با وجود این که آمادگی خوبی برای کنکور داشتم، اما نمیدانم چرا در لحظه آزمون دچار اضطراب شدم و نتوانستم استرس خودم را مدیریت کنم.
وی میگوید: به طور کلی کنکور ذاتا "استرسزا" است، ای کاش قوانینی تصویب میشد که سدی همانند کنکور برای ادامه تحصیل وجود نداشت؛ چرا که برگزاری اینگونه آزمونها موجب میشود بسیاری از افرادی که استعداد کافی را دارند و علاقهمند نیز هستند، به دلایلی نتوانند از این سد عبور کنند.
این داوطلب ادامه میدهد: بسیاری از افراد با هدف کسب مدرک وارد دانشگاه میشوند به نظر من نوع مدرک نمیتواند ضامن کسب شغل مناسب باشد، کسانی که علاقهمند نباشند با ادامه تحصیل فقط عمر و هزینههای خود را اسراف میکنند.
در ادامه لیلا عمرائی، داوطلب رشته علوم انسانی به ایسنا گفت: امسال برای سومین بار است که در کنکور شرکت کردم، البته در دو دور اول هدف جدی نداشتم و به اصطلاح سیاهی لشکر بودم؛ اما امسال با کمک مشاور تحصیلی برنامهریزی جدی انجام دادم که امیدوارم نتیجه خوبی نیز بگیرم.
نگران قبولی در دانشگاه نیستم
وی در ادامه گفت: با توجه به بالا بودن ظرفیت پذیرش در دانشگاهها و بالا بودن میزان صندلیهای خالی، مطمئن هستم که در دانشگاه پذیرفته خواهم شد اما تنها نگرانی من نوع دانشگاه و رشته قبولی است که تمام تلاشم را کردم که در دانشگاههای برتر و مرکز پذیرفته شوم.
بازار ناجور کار رشته های علوم انسانی
این داوطلب کنکور سراسری 96 با بیان اینکه خانوادهام اصرار دارند در رشته حقوق پذیرفته شوم، افزود: به نظر رشته حقوق در مقایسه با سایر رشته محل های گروه انسانی وضعیت بازار کار بهتری دارد، به همین دلیل خانواده من هم اصرار میکنند در این رشته ادامه تحصیل بدهم چراکه در این صورت هزینه بیهوده برای دانشگاه نمیکنم و تقریبا به آینده شغلی خود نیز مطمئن هستم.
وی در پاسخ به این سؤال که در صورت عدم قبولی در کنکور چه برنامهای برای آینده دارد، گفت: من تمام تلاش خودم را به کار میگیرم تا در دانشگاه دولتی و رشته مورد علاقه خودم پذیرفته شوم و اما اگر موفق نشوم برای دانشگاههای غیردولتی هزینهای نخواهم کرد و سعی میکنم کارهای هنری یاد بگیرم و وارد مشاغل هنری شوم.
به گزارش ایسنا، نتیجه اولیه کنکور 96 نیمه اول مرداد ماه 96 از طریق سایت این سازمان به نشانی www.sanjesh.org منتشر خواهد شد. بنابراین داوطلبان مجاز به انتخاب رشته از نمیه دوم مرداد میتوانند برای پذیرش در کد رشته محلهای دانشگاهها و موسسات آموزش عالی بجز دانشگاه آزاد اسلامی با مراجعه به سایت این سازمان نسبت به انتخاب رشته اقدام کنند و نتایج نهایی این آزمون نیمه دوم شهریور ماه اعلام خواهد شد.
انتهای پیام